Nya utskriftsfunktioner i operativsystemet Microsoft® Windows® 7 - KB Article - 367036

Diskussion: Nya utskriftsfunktioner i operativsystemet Microsoft® Windows® 7

Artikelsammanfattning:

Syftet med den här artikeln är att avmystifiera några av de nya utskriftsfunktionerna i operativsystemet Microsoft® Windows® 7. De här nya funktionerna är Enheter och skrivare, Device Stage, platsberoende utskrift och fildelning i hemgrupp.

Innehållsförteckning:

1. Windows® 7 – enhetsupplevelse
  2. Platsberoende utskrift
  3. Delning av filer och skrivare i hemgrupp

Avsnitt 1:Windows® 7 – enhetsupplevelse

Tillgängligt i: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

I Windows 7 har flera nya funktioner införts som ger en bättre upplevelse när du utforskar och använder skrivaren, till exempel vid sökning och identifiering av skrivare, utforskning av skrivarfunktioner, presentation av skrivare och användning av vanliga funktioner, till exempel konfigurationsinställningar, program samt tjänster och support för skrivaren. Två av de nya funktionerna ger nya användarupplevelser för enheter; "Enheter och skrivare" och "Device Stage".

Enheter och skrivare

Med hjälp av den nya funktionen Enheter och skrivare som är tillgänglig via Start-menyn i Windows 7 kan du visa alla enheter som är anslutna till datorn. De enheter som återges är konkreta enheter som du kan ta på, inte abstrakta komponenter eller funktioner. En flerfunktionsskrivare visas som en enda enhet i Enheter och skrivare och inte som en grupp på tre eller fyra komponenter. Skrivare kan anslutas via USB eller paras ihop via trådlösa Wi-Fi®- eller Bluetooth®-gränssnitt.

Device Stage

Med hjälp av funktionen Device Stage kan du interagera med enheter på ett nytt sätt. I funktionen ingår ett visuellt gränssnitt som gör det enklare att söka efter och använda program och tjänster för skrivaren. Du aktiverar Device Stage genom att dubbelklicka på en enhet som har stöd för funktionen i Enheter och skrivare. Mer information finns i Microsoft-artikeln "Master your devices with Device Stage" (Hantera dina enheter med Device Stage).

Överst på sidan

Avsnitt 2: Platsberoende utskrift

Tillgängligt i:
Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

I Windows 7 är inställningen Standardskrivare nu platsberoende. Om du använder en bärbar dator eller någon annan mobil enhet kan du ange olika standardskrivare för de olika nätverk som du ansluter till. Du kan ange en standardskrivare för hemmet och en annan standardskrivare för kontoret. Din bärbara dator kan nu automatiskt välja rätt standardskrivare, beroende på var du befinner dig.

Den här nya funktionen, som ingår i Windows 7-versionerna Professional och Ultimate, fungerar på följande sätt: när du än skriver ut kommer Windows 7 ihåg vilket nätverk och vilken skrivare som du använder. När du återvänder till samma plats växlar Windows automatiskt till den standardskrivare som du senast använde på den platsen. Du kan även para ihop skrivare och nätverk manuellt. Med funktionen för platsberoende utskrift behöver du bara klicka på Skriv ut.

Mer information om platsberoende utskrift finns på Microsoft-webbplatsen för Windows, Windows 7 features (Funktioner i Windows 7).

Överst på sidan

Avsnitt 3:Delning av filer och skrivare i hemgrupp

Tillgängligt i: Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

Med Hemgrupp som är en ny funktion i Windows 7, kan du koppla samman datorer i hemmet på ett smidigt sätt. Datorer med Windows 7 identifierar varandra automatiskt. Om en hemgrupp är tillgänglig i ditt hemnätverk kan du delta i den genom att ange ditt lösenord till hemgruppen. Om det inte finns någon hemgrupp kan du enkelt skapa en. När du har skapat en hemgrupp kan du dela filer mellan olika datorer i hemmet – och många andra enheter – lika enkelt som om alla dina data fanns på en enda hårddisk. Du kan då enkelt lagra digitala foton i en dator i ditt arbetsrum och sedan enkelt öppna dem i en bärbar dator var du vill i hemmet. På liknande sätt kan en skrivare som är ansluten till en dator i hemgruppen automatiskt delas med alla datorer i hemmet.

Hemgruppsfunktionen kan användas för funktioner som är domänanslutna. När din domändator kopplas till en hemgrupp får den automatiskt tillgång till skrivaren i ditt hem och innehåll som delas i hemgruppen.

Mer information om hemnätverk finns på Microsoft-webbplatsen för Windows, "Introducing homegroups: easy sharing at home" (Presentation av hemgrupper: enkelt att dela hemma).

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN289844

Senast ändrad: 2017-10-13 04:43