Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Alienware Command Center Uygulaması Hızlı Rehberi

Summary: Alienware Command Center uygulaması, Alienware ve bazı Dell G Serisi bilgisayarların özelliklerini yönetir. Bu özellikler arasında AlienFX, Alien Touch, Alien Fusion ve daha fazlası bulunur. ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

Alienware Command Center Package Manager, Alienware bilgisayarınızın özelliklerini denetlemek için tasarlanmış tek bir arayüz uygulamasına entegre edilen özel bir yazılımdır. Bu yazılım, Alienware bilgisayarınıza önceden yüklenmiş olarak gelir.

Her Alienware bilgisayar modeli için farklı bir Command Center sürümü vardır. Her sürüm, bilgisayar modelinize bağlı olarak farklı özelliklere olanak tanır.

Bilgisayarınız için doğru sürümü indirmek için:

  1. Dell Drivers & Downloads web sitesine gidin.
  2. Dell ürününüzü tanımlayın.
    • Dell ürününüzün otomatik olarak algılanması için Download & Install SupportAssist (SupportAssist'i İndir ve Yükle) öğesine tıklayın. Dell SupportAssist'i yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin. Daha fazla bilgi için bkz. Dell SupportAssist (eski adıyla Dell System Detect): Genel Bakış ve Sık Sorulan Sorular başlıklı Dell Knowledge Base makalesinde bulunabilir.
    • Alternatif olarak Dell ürününüzün Servis Etiketini, Ekspres Servis Kodunu veya Seri Numarasını girip Search (Ara) öğesine tıklayın.
    • Dilerseniz Browse all products (Tüm ürünlere göz at) öğesine tıklayıp Dell ürününüzü katalogdan manuel olarak da seçebilirsiniz.
  3. Find Drivers (Sürücü Bul) öğesine tıklayın.
  4. Operating System (İşletim Sistemi) öğesini seçin.
  5. Category (Kategori) kısmında Application (Uygulama) öğesini seçin.
  6. En yeni Alienware Command Center Application (Alienware Command Center Uygulaması) sürümünü bulun.
  7. Download (İndir) öğesine tıklayın ve dosyayı bilgisayarınıza kaydedin.
  8. Dosya Gezgini'ni (Windows Gezgini olarak da bilinir) açıp indirilen dosyanın kaydedildiği konuma göz atın.
  9. Alienware Command Center Uygulaması yükleme dosyasına çift tıklayın ve yükleme işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

Etkilenen Platformlar:

  • Tüm Alienware bilgisayarlar
  • Bazı Dell G Serisi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar

Cause

Geçerli değil

Resolution

Alienware bilgisayarların veya çevre birimlerinin Alienware Command Center ile uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi için Alienware Command Center Belgeleri başlıklı makaleye başvurun.

Dell G serisi bilgisayarların veya çevre birimlerinin Alienware Command Center ile uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi için Alienware Command Center Belgeleri'ne başvurun.

Alienware Command Center'ı Dell G Serisi veya Alienware olmayan bilgisayarlar gibi başka bilgisayarlara nasıl yükleyeceğinizi öğrenin.

Alienware Command Center'ı Alienware olmayan sistemlere yükleme (İngilizce)

Süre: 00:02:51(ss:dd:ss)
Açıklamalı altyazılar: Birden çok dilde mevcuttur. Açıklamalı alt yazı dilini değiştirmek için CC simgesini kullanın.

Alienware Command Center'ınızı doğru şekilde nasıl yeniden yükleyeceğinizi öğrenin.

Alienware Command Center'ı Yeniden Yükleme

Süre: 00:03:55 (ss:dd:ss)
Açıklamalı altyazılar: Birden çok dilde mevcuttur. Açıklamalı alt yazı dilini değiştirmek için CC simgesini kullanın.

Tüm oyun ihtiyaçlarınızın bir araya getirildiği yeni Alienware Command Center yazılımını keşfedin. Bu yazılım sayesinde fanları kontrol edebilir, sıcaklıkları izleyebilir ve hız aşırtma profilleri oluşturabilirsiniz.

Alienware Command Center - Yazılıma Genel Bakış

Süre: 00:04:00 (ss:dd:ss)
Açıklamalı altyazılar: Birden çok dilde mevcuttur. Açıklamalı alt yazı dilini değiştirmek için CC simgesini kullanın.

Yeni Control Center uygulamasında nasıl gezineceğinizi ve makro tuşları, ışıkları ve özelleştirilebilir ön ayarları nasıl yapılandırabileceğinizi öğrenin. Bu videoda, fare ve klavye için tasarlanmış tüm ekranlar gösterilmiştir.

Alienware'de Makro Tuşlarının kullanımı hakkında bilgi edinin

Süre: 00:02:37 (ss:dd:ss)
Açıklamalı altyazılar: Birden çok dilde mevcuttur. Açıklamalı alt yazı dilini değiştirmek için CC simgesini kullanın.

AlienFX, bilgisayarınızdaki ve Alienware aygıtlarındaki çeşitli alanlarda uygulanacak bir dizi renk ve geçiş efekti seçebilmenizi sağlar.

Yeni Alienware Command Center da (5.0 ve üzeri sürümler) AlienFX 2.0 ve yepyeni bir arayüze sahip. Tam RGB değerleri ve 16,8 milyona kadar renk için destek sunan yeni AlienFX donanımı ve yazılımı sayesinde yeni temalar kaydedin, temaları oyunlarınıza atayın ve aygıt ayarlarınızı düzenleyin. Yazılım kapsamında, sistem düzeyinde yeni efektler eşleyip oluşturmanızı sağlayan yeni bir kullanıcı arayüzü mevcuttur. Bu sayede, aynı kontrolleri kullanarak aydınlatma tercihlerinizi ve ayarlarınızı yönetebilirsiniz. Belirli bilgisayar ve donanımlarda ayrı veya gruplandırılmış klavye tuşu renkleri de sunulmaktadır.

5.0 öncesi Alienware Command Center sürümlerinde AlienFusion, ne zaman maksimum performansa ihtiyaç duyduğunuza veya ne zaman günlük program kullanım performansına geri döneceğinize karar vermeniz için Alienware'inizin güç yönetimi kontrol işlevlerine erişmenizi sağlar. Böylece dizüstü bilgisayarların enerji verimliliğini ve pil ömrünü artırabilirsiniz.

Yeni Alienware Command Center (5.0 ve üzeri sürümler) ile Fusion, güç ayarlarını, termal kontrolleri ve ses ayarlarını tek bir yerden kontrol etmenizi sağlar.

Kullanımı kolay arayüz, tüm bilgisayar ayarlarınızı oyun kütüphanesiyle bağlayarak oyun oynama bilgilerine erişimi kolaylaştırır. Kaynağı ne olursa olsun, Command Center ile oyunlarınıza erişebilir ve her biri üzerinde ince ayar yapabilirsiniz. Benzersiz bir oyun profili oluşturduğunuzda, oyunu hangi yazılım üzerinden başlatırsanız başlatın ayarlarınız istediğiniz şekilde kalır.

Alienware Command Center oyun kitaplığı

AlienAdrenaline ile şunlara erişebilirsiniz:

  • Oyun Modu: Bilgisayar aydınlatmasını değiştirme, VoIP programlarını açma, izleme programlarını başlatma ve daha birçok işlevin oyununuzu başlattığınızda otomatik olarak uygulanmasını sağlamak için profiller oluşturun.

  • Performans İzleme: CPU'nuzun, belleğinizin, ekran kartınızın ve WLAN'ınızın gerçek zamanlı istatistiklerini görün. Bilgisayarınızın performansını incelemek için bunları arka planda kaydedin.

  • Alienware Grafik Kartı Amplifikatörü (yalnızca belirli bilgisayarlarda): Alienware Grafik Yükseltici'yi destekleyen bilgisayarlarda bağlantı durumunu görebilir ve ayrıca Alienware Grafik Yükseltici bağlantısı kesildiğinde sistemin nasıl davranacağını yapılandırabilirsiniz.

AlienTouch, Alienware dizüstü bilgisayarınızdaki dokunmatik yüzey ayarlarını değiştirmenize olanak tanır. Dokunma, Duyarlılık ve Sanal Kaydırma, AlienTouch'ta yer alan seçeneklerden bazılarıdır.

Not: AlienTouch yalnızca belirli Alienware bilgisayarlarda kullanılabilir.
  • Alienware 18
  • Alienware 17 R1
  • Alienware 14
  • Alienware M17x (Tümü)
  • Alienware M18x (Tümü)
  • Alienware M14x (Tümü)
  • Alienware M15x
  • Alienware M11x (Tümü)

AlienTactX, makro tuşlarının ayarlarını değiştirmenize olanak sağlar. TactX penceresi, makro tuşları için renk şemalarını değiştirmenize ve kısayol seçeneklerini ayarlamanıza imkan sağlar.

Termal Kontroller; termal durumu izleyebilmeniz, bilgisayar fanlarının termal kontrol işlevini ayarlayabilmeniz ve aktif havalandırma durumunu değiştirebilmeniz için Alienware'in termal bilgisayar yönetimi kontrol işlevlerine erişim sağlar.

Alienware Command Center 5.0 ve sonraki sürümlerini destekleyen bilgisayarlarda Fusion sekmesinin altında termal kontrolleri bulabilirsiniz.

Bu özellik şu anda yalnızca Intel Core i7-6820HK/i7-7820HK/i9-8950HK işlemcili Alienware Area-51 R2, R3, R4, R5, R6, Aurora R5, R6, R7, Alienware 17 R4, R5 ve 15 R3, R4 sistemlerinde mevcut olup CPU, DRAM ve Hız Aşırtma Profilini izlemenizi sağlar.

AlienSense, bilgisayarınızda yüz algılamayla oturum açmanın yanı sıra kullanıcı değiştirme ve bilgisayar başında olmadığınızda bilgisayarı kilitleme gibi diğer işlevleri de ayarlamanıza olanak sağlayan bir yüz algılama programıdır.

Not: AlienSense yalnızca Alienware M17x R1, Alienware M15x ve Alienware M11x R1 sistemlerde kullanılabilir.

Additional Information

Önerilen Makaleler

Bu konuyla ilgili ilginizi çekebilecek bazı önerilen makaleleri burada bulabilirsiniz.


Garanti Dışı destek Garanti süreniz mi doldu? Hiç sorun değil. Dell.com/support web sitesine gidip Dell Servis Etiketinizi girerek tekliflerimizi inceleyin.

Not: Teklifler yalnızca ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Çin ve Japonya'daki kişisel bilgisayar müşterileri için geçerlidir. Sunucu ve depolama geçerli değildir.

Article Properties


Affected Product
Alienware Command Center, Alienware, Alienware, Alienware Pro Wireless Gaming Keyboard, Alienware Pro Wireless Gaming Mouse, Dell G3 15 3500, Dell G3 3579, Dell G3 15 3590, Dell G5 15 5500, Dell G5 SE 5505, Dell G15 5510, Dell G15 5511 , Dell G15 5515 Ryzen Edition, Dell G15 5520, Dell G15 5521 Special Edition, Dell G15 5525, Dell G15 5530, Dell G5 15 5587, Dell G5 15 5590, Dell G7 15 7500, Dell G7 15 7588, Dell G7 15 7590, Dell G16 7630, Dell G3 3779, Dell G7 17 7700, Dell G7 17 7790, Dell G5 5000, Dell G5 5090 ...
Last Published Date

08 Nis 2024

Version

24

Article Type

Solution