Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

DigitalPersona Fingerprint Suite

Summary: DigitalPersona Fingerprint Suite Sık Sorulan Soruları, özellikler, indirme talimatları ve en önemli sorunlar.

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

İçindekiler:

  1. DigitalPersona Fingerprint Suite nedir?
  2. DigitalPersona Fingerprint Suite'i İndirme ve Yükleme
  3. DigitalPersona Fingerprint Suite için Önemli Konular

Bu makalede DigitalPersona Fingerprint Suite özelliklerinin yanı sıra, indirme yönergeleri ve en önemli konular hakkında bilgi verilmektedir.


Konu 1: DigitalPersona Fingerprint Suite nedir?

DigitalPersona Personal, Windows bilgisayarlar için parmak iziyle kimlik doğrulaması sunar ve şu özellikleri içerir:

  • One Touch Logon (Tek Dokunuşla Oturum Açma) – Windows oturum açma prosedürüne parmak iziyle kimlik doğrulamasını ekleyerek hem güvenlik hem de kullanım kolaylığı sağlar. One Touch Logon (Tek Dokunuşla Oturum Açma), Windows Vista karşılama ekranına bir parmak izi bölmesi ekler ve bu bölme kullanıcıların, diğer Windows kimlik bilgileri ve akıllı karta ek veya alternatif olarak Windows'ta parmak izleriyle oturum açmalarına imkan tanır.
  • One Touch Lock/Unlock (Tek Dokunuşla Kilitleme/Kilit Açma – Bilgisayarınızı bildirim alanındaki bir simgeye çift tıklayarak kilitleme ve parmak izinizi kullanarak kilidi açma özelliğini sunar.
  • One Touch Internet (Tek Dokunuşla İnternet) – Parola korumalı programlar ve internet sitelerinde parmak izinizle oturum açma imkanı tanır. Onlarca oturum açma bilgisini ve parolayı hatırlamaya son! Create Fingerprint Logon (Parmak İziyle Oturum Açma Oluşturma) sihirbazı, parmak iziyle kimlik doğrulaması için sizi kısa süren, küçük bir program kurulumuna veya Web sitesine yönlendirir.
  • One Touch Menu (Tek Dokunuş Menüsü) – Aşağıdaki temel özelliklerin menüsünü görüntülemek için parmak izinizi okuyucuya değdirin:
    • Create Fingerprint Logons (Parmak İziyle Oturum Oluşturma) – Create Fingerprint Logon sihirbazı sizi bir Web sitesi için parmak izi oturumu oluşturma sürecine yönlendirir. Oturum açma sayfası görüntülendiğinde One Touch Menu'den (Tek Dokunuş Menüsü) veya parmak izinizi okuyucuya okutarak erişebilirsiniz.
    • Quick Links (Hızlı Bağlantılar) – Parmak izi etkinleştirilmiş Web sitelerinizin listesi, yalnızca parmak izi okuyucuya bir dokunuş ve Quick Links (Hızlı Bağlantılar) öğesine tıklama kadar uzağınızda.
    • Help (Yardım) – DigitalPersona Personal için çevrimiçi yardım, her özelliğin açıklamalarını ve çoğu görevi gerçekleştirmek için adım adım yönergeleri içerir.
    • Properties (Özellikler) – Properties (Özellikler) iletişim kutusu, Personal yazılımının davranışlarını çalışmak istediğiniz yönteme göre özelleştirmenize izin verir. Parmak izi okuyucu simgesinden veya Başlat menüsünden erişebilirsiniz.
  • Fingerprint Logon Manager (Parmak İzi Oturumu Yöneticisi) – Bu tek nokta komut merkezi, daha önce girdiğiniz ve unutmuş olabileceğiniz kurtarma parolalarınızın yanı sıra parmak izi oturumlarınızı ve hesap verilerini oluşturmanıza, düzenlemenize ve silmenize imkan tanır. One Touch Menu (Tek Dokunuş Menüsü), Başlat Menüsü veya okuyucu simgesi menüsünden erişin.
  • Import and Export wizard (İçe Aktarma ve Dışa Aktarma sihirbazı) – Parmak izi oturumlarınızı yedekleyip başka bir bilgisayara aktarın. Yeni bilgisayara parmak izi oturumlarınızı aktarmak için de bu özelliği kullanın. Başlat >> Tüm Programlar >> DigitalPersona Personal öğelerine tıklayın ve Import and Export Wizard (İçe Aktarma ve Dışa Aktarma sihirbazı) öğesini seçin.
  • Fingerprint Reader icon and menu (Parmak İzi Okuyucu simgesi ve menü) – Parmak izi okuyucu simgesi, bildirim alanında (sistem tepsisi de denir) bulunur. Aşağıdaki özelliklere tek tıklamayla kolay erişim sağlayan menüyü görüntülemek için simgeye tıklayın:
  • Lock Computer (Bilgisayarı Kilitleme) – Bilgisayarınızı kilitlemek için bu komuta tıklayın ve ardından kilidi açmak için parmak izinizi kullanın. Bilgisayarı bu simgeye çift tıklayarak da kilitleyebilirsiniz.
  • Fingerprint Enrollment (Parmak İzi Kaydı) – Bu komut, kayıtlı parmak izlerinizi ekleyip çıkarabileceğiniz Fingerprint Enrollment Wizard (Parmak İzi Kaydı Sihirbazı) adlı sihirbazı başlatır.
  • Fingerprint Logon Manager (Parmak İzi Oturumu Yöneticisi) – Daha önce girdiğiniz ve unutmuş olabileceğiniz kurtarma parolalarınızın yanı sıra parmak izi oturumlarınızı ve hesap verilerini oluşturmanıza, düzenlemenize ve silmenize imkan tanır. One Touch Menu (Tek Dokunuş Menüsü), Başlat Menüsü veya okuyucu simgesi menüsünden erişin.
  • Check for Updates (Güncelleştirmeleri Denetleme) – DigitalPersona Personal yazılımınız için yeni sürüm veya güncellemeleri araştırır. Bulunursa güncellemeyi indirme ve yüklemeye yönlendirilirsiniz.
  • Properties (Özellikler) – Properties (Özellikler) iletişim kutusu, Personal yazılımının davranışlarını çalışmak istediğiniz yönteme göre özelleştirmenize izin verir. Parmak izi okuyucu simgesinden veya Başlat menüsünden erişebilirsiniz.
  • Help (Yardım) – DigitalPersona Personal için çevrimiçi yardım, her özelliğin açıklamalarını ve çoğu görevi gerçekleştirmek için adım adım yönergeleri içerir.
  • Hide Icon (Simgeyi Gizleme) – Bildirim alanınız çok doluysa parmak izi okuyucu simgesini bu komutu seçerek gizleyebilirsiniz. Properties (Özellikler) iletişim kutusundaki görev çubuğunda bulunan Show fingerprint reader (Parmak izi okuyucuyu göster) simgesini seçerek yeniden gösterebilirsiniz.
  • Kullanıcı Hesabı Denetimi – Windows bir işleme devam etmek için izin istediğinde, şifrenizi yazmak yerine parmak izinizle Kullanıcı Hesabı Denetimine yanıt verebilirsiniz.
  • Ebeveyn Denetimi – Windows Vista'nın bazı sürümleri bir ebeveynin, bilgisayarın diğer kullanıcılarının neleri yapıp yapamayacağını kontrol etmesine olanak sağlayan bir özellik sunar. Kullanıcı kısıtlanan bir şeyi yapmaya çalıştığında, bir izin iletişim kutusu çıkar. İlerlemek üzere ebeveyn izni vermek için bu iletişim kutusunda parmak iziniz kullanılabilir.

Konu 2: DigitalPersona Fingerprint Suite'i İndirme ve Yükleme

DigitalPersona Fingerprint Suite, Dell Downloads Center'dan (Dell İndirme Merkezi) indirilebilir.


Konu 3: DigitalPersona Fingerprint Suite İle İlgili Önemli Sorunlar

Windows 7 64 bit'te, yazılım normal şekilde çalışsa bile kullanıcılar DigitalPersona Fingerprint Suite ile bir program uyumluluğu uyarısı görebilirler. Bu sorunu çözmek için yazılımı 5.2 sürümüne güncellediğinizden emin olun.


 

 

Article Properties


Last Published Date

10 Nis 2021

Version

3

Article Type

Solution