Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Bilgisayarınızı Koruma veya Microsoft Windows'da Virüs, Casus Yazılım veya Başka Kötü Amaçlı Yazılımları Kaldırma

Summary: Bu makalede virüslerin, casus yazılımların ve kötü amaçlı yazılımların ne olduğu açıklanmaktadır. Bilgisayarınızdan şüphelenilen kötü amaçlı yazılım bulaşmasını temizleme ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korumanın yolları. ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Instructions

İçindekiler

  1. Kötü Amaçlı Yazılım Nedir ve Bilgisayarıma Bulaştığını Nasıl Anlarım?
  2. Dell Bilgisayarınızda Güvenlik Yazılımı Olup Olmadığını Belirleme ve Destek Alma
  3. Dell Fabrikasında Yüklenen Güvenlik Yazılımınızı Kaydettirme
  4. Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracını (MSRT) Çalıştırma
  5. Microsoft Güvenlik Özelliklerinin Etkinleştirilmiş Olduğundan Emin Olma
  6. Bilgisayarınızı Korumak İçin En Yeni Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma Yazılımı Yükleme

Kötü Amaçlı Yazılım Nedir ve Bilgisayarıma Bulaştığını Nasıl Anlarım?

Bilgisayarınızın performansına veya güvenliğine zarar veren casus yazılım, reklam yazılımı veya virüs gibi kötü amaçlı her türlü yazılım bu şekilde adlandırılır. Birçok kötü amaçlı yazılım bulaşması, dosya indirmeyi ve hatta İnternet sitelerinde gezinmeyi de kapsayan İnternet aktivitelerinden kaynaklanır. Kötü amaçlı yazılımdan korumaya yönelik birçok önlem İnternet'te gezinmeyi daha güvenli hale getirme yollarına odaklanır. Kötü amaçlı yazılımla çeşitli semptomlar ilişkilendirilebilir. Dolayısıyla aşağıdaki semptomlardan herhangi biri (veya bunların birleşimleri) kötü amaçlı yazılım bulaşmasına yönelik iyi bir gösterge olabilir.

  • Tarayıcı Yönlendirmeleri, Açılır Pencereler, Giriş Sayfası Değişiklikleri: Tarayıcı birdenbire tanınmayan bir web sitesine yönlendirilebilir veya önceden ayarlanmış bir giriş sayfası herhangi bir uyarı ya da girdi olmadan değişebilir.
  • Yavaş Bilgisayar Tepkisi: Bilgisayar "kilitlenmiş" gibi görünebilir veya normal kullanım sırasında yavaş çalışabilir. Ayrıca, işletim sisteminin masaüstünü yüklemede gecikme yaşamasıyla da karşılaşılabilir.
  • Görev Yöneticisi'nde %100 İşlemci Kullanımı: İşlemci fazla ve/veya yavaş çalışıyor gibi görünüyor. İşlemci kullanımını veya kernel bellek durumunu kontrol etmek için CTRL + ALT + DEL tuşlarına aynı anda basın. Ardından Performans sekmesine tıklayın. İşlemci kullanımı CPU Kullanımı göstergesi ile belirtilir.
  • Sanal Bellek Düşük Mesajı: Bu mesaj, sorunu gidermek için ne değişiklik yapılırsa yapılsın görünmeye devam eder.

Virüslü bilgisayarlar ve bunun göstergeleri hakkında daha fazla bilgi için Zararlı Yazılım veya Virüs Bulaşan Bilgisayarları Tanımlama ve Onarma adlı makaleye bakın.

Kötü amaçlı yazılım hakkında ayrıntılı bilgi için kötü amaçlı yazılım ile ilgili Vikipedi girişine bakın:

Kötü amaçlı yazılım bulaşması; bilgisayar performans sorunlarına, bilgisayarda bozuk dosyalara, kişisel bilgilerinizin ve bilgisayarda depolanan dosyaların güvenliğinin tehlikeye atılmasına vb. neden olabilir.


Dell Bilgisayarınızda Güvenlik Yazılımı Olup Olmadığını Belirleme ve Destek Alma

Bilgisayarınızda zaten yüklü güvenlik yazılımı olup olmadığını belirleyin. Varsa kötü amaçlı yazılımın kaldırılması hakkında bilgi edinmek için satıcınıza danışın.

Güvenlik yazılımınızın olup olmadığını belirlemek için ekranınızın sağ alt köşesindeki Sistem Tepsisi'nde güvenlik simgesi olup olmadığını kontrol edin. McAfee simgeleri tipik olarak kırmızıdır ve simgenin ortasında büyük bir "M" harfi bulunur.

Not: İnternet güvenlik yazılımınız yoksa ve bir güvenlik yazılımı satın almak istemiyorsanız Windows 10 ve Windows 11 kapsamlı bir güvenlik yazılımı içermektedir. Önizleme yapmak ve destek almak için Windows Güvenlik Hub'ını Bu köprü bağlantı sizi Dell Technologies dışındaki bir web sitesine yönlendirir. ziyaret edin.

McAfee LiveSafe Güvenlik Yazılımınızı Kaydettirme

Dell bilgisayarlar, 30 günlük deneme sürümü veya 36 aylık abonelikler şeklinde McAfee Security Center ya da McAfee LiveSafe programları yüklü olarak gelir. Ürünün kaydettirilmesi kişisel bilgisayarınız için Windows ilk başlatma işleminin bir parçasıdır. Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesini (EULA) kabul edin ve kayıt için e-posta adresinizi girin. Başka bir işlem gerekmez.

Başa Dön


Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracını (MSRT) Çalıştırma

Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracı, bilinen virüslerin ve casus yazılımların %80'ini bilgisayarınızda doğru şekilde saptar ve kaldırır.

  1. Microsoft Windows Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracı Bu köprü bağlantı sizi Dell Technologies dışındaki bir web sitesine yönlendirir. indirme sayfasına gidin.
  2. İndirme işlemini başlatmak için İndir öğesine tıklayın.
  3. Programı indirmek ve çalıştırmak için Çalıştır öğesine tıklayın.

Microsoft Güvenlik Özelliklerinin Etkinleştirilmiş Olduğundan Emin Olma

Turn Microsoft Defender Firewall on or off (Microsoft Defender Güvenlik Duvarını Açma veya Kapatma) Bu köprü bağlantı sizi Dell Technologies dışındaki bir web sitesine yönlendirir. adlı Microsoft makalesiyle Windows Defender güvenlik duvarı ayarları hakkında daha fazla bilgi edinin.


Bilgisayarınızı Korumak İçin En Yeni Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma Yazılımı Yükleme

Ana Dell web sitemizde birçok ev güvenliği ürününü indirebilirsiniz. Products (Ürünler) öğesini, ardından Software (Yazılım) -> Anti-Virus and Security (Antivirüs ve Güvenlik) öğesini seçin.

İnternet güvenlik yazılımınız yoksa ve bir güvenlik yazılımı satın almayı istemiyorsanız Windows 10 kapsamlı bir güvenlik yazılımı içermektedir. Önizleme yapmak ve destek almak için Windows Güvenlik Hub'ını Bu köprü bağlantı sizi Dell Technologies dışındaki bir web sitesine yönlendirir. ziyaret edin.

Bulaşmaya maruz kalmayı en aza indirebilecek en iyi uygulamalar ve kılavuzlar bulunmaktadır. Bunlar hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki makalelere göz atın.


Bu makalede sorularınıza yanıt bulamadıysanız videoya veya bu konuyla ilgili diğer makaleler için aşağıdaki makaleye başvurun:

Windows 11'de virüsler nasıl kaldırılır

Süre: 04:25
Varsa, altyazı (altyazılar) dil ayarları bu video oynatıcıdaki Ayarlar veya CC simgesi kullanılarak seçilebilir.


Additional Information

Önerilen Makaleler

Bu konuyla ilgili ilginizi çekebilecek bazı önerilen makaleleri burada bulabilirsiniz.


SLN128053_en_US__1Secure Güvenlik ve Antivirüs sayfamızdan sisteminizi/verilerinizi güvende tutma ile ilgili genel bilgilere ve rehberliğe erişin.

Garanti Dışı destek Garanti süreniz mi doldu? Hiç sorun değil. Dell.com/support web sitesine gidip Dell Servis Etiketinizi girerek tekliflerimizi inceleyin.

Not: Teklifler yalnızca ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Çin ve Japonya'daki kişisel bilgisayar müşterileri için geçerlidir. Sunucu ve Depolama geçerli değildir.

Article Properties


Affected Product
Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Devices, Latitude Tablets, Mobile Streak, Surface, Venue , XPS Tablets, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Last Published Date

28 Şub 2024

Version

13

Article Type

How To