Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Dell Bilgisayarınızın Ürün Modelini Bulma

Summary: Bu makalede, Dell bilgisayarınız için ürün model numarasının nasıl bulunacağı hakkında bilgi sunulmaktadır. Ürün model numaranızın tanımlanması, modele ait sürücülere, kılavuzlara, teknik özelliklere ve diğer özelliklere erişerek modele özel destek almanıza olanak tanır. ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Instructions

NOT: Ürün model numarasını bulmanız ve kişiselleştirilmiş destek almanız amacıyla Dell, SupportAssist i kullanarak veya Dell bilgisayarınızın Servis Etiketini ya da Hızlı Servis Kodunu girerek Dell.com/support web sitesinin Dell bilgisayarınızı algılamasına izin vermenizi önerir.

Dell bilgisayarınızın model numarasını bulmak için farklı yöntemler

  1. Dell bilgisayarınızdaki ürün etiketini kullanma
  2. Microsoft Windows için Dell SupportAssist uygulamasını kullanma
  3. Windows Sistem Bilgileri yardımcı programını kullanma
  4. Dell bilgisayarınızın BIOS'unu kullanma

Ürün model numaranızın tanımlanması, modele ait sürücülere, kılavuzlara, teknik özelliklere ve diğer özelliklere erişerek modele özel destek almanıza olanak tanır.

1. Yöntem: Dell bilgisayarınızdaki ürün etiketini kullanma

Çoğu Dell bilgisayarda ürün model numarası, kasanın dışındaki bir etiketin veya çıkartmanın üzerinde bulunur.

  • Dell dizüstü bilgisayarlar: Alt kapak, taban, pil bölmesi, ekran, klavye kenarı veya avuç içi dayanağı.
  • Dell masaüstü ve hepsi bir arada bilgisayarlar - Tower kasaların üst panelinde, arka panelinde veya yan panelinde; hepsi bir arada bilgisayarların alt arka tarafında veya stantta.
  • Dell tabletler: Ekran veya arka panel.
Başa dön

2. Yöntem: Microsoft Windows için Dell SupportAssist uygulamasını kullanma

SupportAssist, Windows bilgisayarınıza önceden yüklenmiş bir Dell uygulamasıdır. Güncellemeler ve proaktif çözümleme özellikleri kullanarak sorunların tespit edilmesi ve önlenmesine yardımcı olur. Uygulamayı açtığınızda ürün modeliniz görüntülenir.

SupportAssist'i kullanarak ürün modelinizi bulma

Windows 11 ve Windows 10'da

  1. Arama Kutusuna SupportAssist yazın.
  2. Uygulamayı açmak için arama sonuçlarından SupportAssist öğesini seçin. Arama sonuçlarında SupportAssist bulunmuyorsa uygulama bilgisayarınızda yüklü değil demektir. SupportAssist'i indirme ve yükleme hakkında daha fazla bilgi için Ev Bilgisayarları İçin SupportAssist sayfasına bakın.
  3. Ürün modeliniz uygulamanın ana ekranında görüntülenir.

Windows 8'de (8.1)

  1. Ekranın sağ kenarından sola doğru kaydırın veya imleci Düğmeler Çubuğu görüntülenene kadar ekranın sağ üst köşesine doğru hareket ettirin.
  2. Arama seçeneğini belirleyin.
  3. Arama Kutusuna SupportAssist yazın.
  4. Uygulamayı açmak için arama sonuçlarından SupportAssist öğesine dokunun veya tıklayın. Arama sonuçlarında SupportAssist bulunmuyorsa uygulama bilgisayarınızda yüklü değil demektir. SupportAssist'i indirme ve yükleme hakkında daha fazla bilgi için Ev Bilgisayarları İçin SupportAssist sayfasına bakın.
  5. Ürün modeliniz uygulamanın ana ekranında görüntülenir.

Başa dön


3. Yöntem: Windows Sistem Bilgileri yardımcı programını kullanma

Windows Sistem Bilgileri (aynı zamanda msinfo32 olarak da bilinir); modeliniz, üreticiniz ve işletim sistemi sürümünüz gibi ayrıntıları içeren bir bilgisayar özeti menüsü görüntüler.

Ürün modelinizi Windows Sistem Bilgileri'ni kullanarak bulma

NOT: Windows Sistem Bilgileri penceresini hızlı bir şekilde açmak için Windows Logosu + Break tuşlarına basın. Bazı dizüstü bilgisayarlarda Windows Logosu + Fn + Break tuşlarına basmanız gerekir; dizüstü bilgisayarınızda Break tuşu yoksa aşağıdaki talimatları izleyin.

Windows 11 veya Windows 10

  1. Arama Kutusuna Sistem yazın.
  2. Arama sonuçları listesinde ayarların altında Sistem öğesini seçin.
  3. Sistem bölümünde Model: öğesini arayın.

Windows 8 (8.1)

  1. Parmağınızı ekranın sağ kenarından içe doğru kaydırın ve ardından Arama öğesine dokunun (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine gidin, fare imlecini yukarı doğru hareket ettirin ve ardından Arama öğesine tıklayın).
  2. Arama kutusuna msinfo32 yazın.
  3. Sistem Bilgileri penceresini açmak için arama sonuçları listesinde msinfo32 öğesine dokunun veya tıklayın.
  4. Sistem bölümünde Model: öğesini arayın.

Başa dön


4. Yöntem: Dell bilgisayarınızın BIOS veya UEFI'sini kullanma

BIOS, temel giriş veya çıkış sistemi anlamına gelir. Bilgisayarınızı açtığınızda BIOS veya UEFI bellenimi, donanımınızın çalışıp çalışmadığını kontrol eder ve ardından işletim sisteminin başlatılmasına izin verir. İşletim sistemini kullanmadan Dell bilgisayarınız ve donanım öğeleri hakkında temel bilgileri bulmak için BIOS'a erişebilirsiniz.

Sistem BIOS veya UEFI'sinde ürün model numaranızı bulma.

  1. Bilgisayarınızı açın.
  2. Dell logosu ekranında BIOS veya UEFI'ye erişmek için F2 tuşuna birkaç kez basın. İşletim sistemi başlatılırsa bilgisayarı yeniden başlatın ve tekrar deneyin.
  3. BIOS veya UEFI menüsünde, menü başlığında veya Sistem Adı altında listelenmiş ürün modelini bulun.

Başa dön

Additional Information

Önerilen Makaleler

Bu konuyla ilgili ilginizi çekebilecek bazı önerilen makaleleri burada bulabilirsiniz.


Garanti Dışı destek Garanti süreniz mi doldu? Hiç sorun değil. Dell.com/support web sitesine gidip Dell Servis Etiketinizi girerek tekliflerimizi inceleyin.

NOT: Teklifler yalnızca ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Çin ve Japonya'daki kişisel bilgisayar müşterileri için geçerlidir. Sunucu ve Depolama geçerli değildir.

Article Properties


Affected Product

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Last Published Date

16 Nis 2024

Version

14

Article Type

How To