Knowledge Base

Voedingsadapter levert geen stroom aan de computer niet of laadt de batterij niet opDit artikel helpt bij het oplossen van problemen met de voedingsadapter en de batterij.

Inhoudsopgave:

 1. De voedingsadapter controleren
 2. De batterij controleren
 3. Dell diagnose voor batterijproblemen

Video - Batterij van laptop laadt niet voor hulp bij het oplossen van oplaadproblemen (alleen Engelstalig) - (1:46).


De voedingsadapter controleren

 1. Koppel de voedingsadapter los van de laptop.
 2. Controleer de voedingsadapter en de bijbehorende kabels op fysieke beschadigingen. Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Schade aan voedingsadapter voor meer informatie.
 3. Controleer het voedingslampje op de voedingsadapter
  (Zoek een groen lampje op de voedingsadapter of een blauw lampje op de aansluiting naar de computer).

Als het lampje niet brandt:

Controleer of het netsnoer correct is aangesloten. Controleer of het stopcontact goed werkt. Probeer anders een ander stopcontact.

 1. Koppel het netsnoer los van het stopcontact.
 2. Koppel het netsnoer los van het adapterblok.
 3. Sluit het netsnoer met twee handen aan op het voedingsadapterblok. Houd de adapter in de ene hand en schuif de netsnoerconnector op de aansluiting met twee of drie pinnen op het adapterblok (Afbeelding 1).
 4. Druk het netsnoer met de palm van de hand volledig in de adapter totdat het vastklikt (Afbeelding 2).

       
  Afbeelding 1: Lijn het netsnoer uit.


  Afbeelding 2: Druk stevig op de stekker van het netsnoer tot die vastklikt.
   
 5. Als het aan/uit-lampje van het systeem nog steeds niet brandt, verwijdert u alle mediacommunicatie-apparaten (externe monitor, printer, webcam, etc.). Sluit de apparaten één voor één weer aan om te controleren welk apparaat mogelijk defect is.
  Opmerking: Wanneer het lampje op de originele voedingsadapter nog steeds niet brandt en een andere voedingsadapter van hetzelfde type (indien beschikbaar) wel werkt, neem dan contact op met de afdeling Technische Support als uw systeem nog onder de garantie valt.
  Als u wilt controleren of u nog garantie hebt, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Controleren wanneer uw garantie verloopt.
  Als uw garantie is verlopen, kunt u een nieuwe voedingsadapter kopen op de website Dell batterijen en adapters.

Wanneer het lampje knippert:

Controleer of het netsnoer correct is aangesloten. Sluit het netsnoer aan op het adapterblok met behulp van de volgende stappen.

 1. Koppel het netsnoer los van het stopcontact.
 2. Koppel het netsnoer los van het adapterblok.
 3. Sluit het netsnoer met twee handen aan op het voedingsadapterblok. Houd de adapter in de ene hand en schuif de netsnoerconnector op de aansluiting met twee of drie pinnen op het adapterblok (Afbeelding 3).
 4. Druk het netsnoer met de palm van de hand volledig in de adapter totdat het vastklikt (Afbeelding 4).

       
  Afbeelding 3: Lijn het netsnoer uit.


  Afbeelding 4: Druk stevig op de stekker van het netsnoer tot die vastklikt.
   
 5. Probeer de voedingsadapter op een werkend stopcontact. Wanneer het lampje nog steeds knippert, probeer dan een andere voedingsadapter van hetzelfde type, indien beschikbaar.
  Opmerking: Wanneer het lampje op de originele voedingsadapter nog steeds niet brandt en een andere voedingsadapter van hetzelfde type (indien beschikbaar) wel werkt, neem dan contact op met de afdeling Technische Support als uw systeem nog onder de garantie valt. Als u wilt controleren of u nog garantie hebt, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Controleren wanneer uw garantie verloopt.
  Als uw garantie is verlopen, kunt u een nieuwe voedingsadapter kopen op de website Dell batterijen en adapters.


Als de voedingsadapter een foutmelding geeft, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel.

 1. Als het lampje brandt, controleert u of de batterij van de laptop werkt door het systeem in te schakelen via de voedingsadapter.
  Voedingsadapter toont foutmelding
 2. Sluit de gelijkstroomkabel van de voedingsadapter opnieuw aan op de laptop en controleer het lampje. Wanneer dit uitgaat, neem dan contact op met de afdeling Technische Support als uw systeem nog onder de garantie valt.
 3. Druk op de aan/uit-knop en controleer of er lampjes oplichten op de computer. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de afdeling Technische Support als uw systeem nog onder de garantie valt.
 4. Wanneer u een Dell laptopcomputer inschakelt, kunt u de volgende of soortgelijke foutmelding ontvangen:
  The AC power adapter type cannot be determined. (Het type voedingsadapter kan niet worden vastgesteld). This will prevent optimal system performance.
  Druk op de toets F3 (voor de toets F1 of F2) als u dit soort waarschuwingsberichten niet wilt zien. 

  Druk op F1 om door te gaan, F2 om de Setup Utility uit te voeren.
  Controleer in dat geval of uw voedingsadapter de Dell voedingsadapter is die u bij uw systeem hebt ontvangen.
  Opmerking: Het batterijoplaadcircuit is zo ontworpen dat het wordt uitgeschakeld als de voedingsadapter niet wordt herkend in het BIOS. (Het systeem weet niet of voldoende stroom beschikbaar is om het systeem in te schakelen en de batterij op te laden).
 5. Haal de voedingsadapter gedurende vijf tot tien seconden uit het stopcontact en uit de laptop.
 6. Zorg ervoor dat de voedingsadapter lang genoeg is losgekoppeld om het lampje op de voedingsadapter te laten uitgaan.
 7. Haal de batterij uit de laptop. Raadpleeg voor meer informatie over het verwijderen van de batterij voor uw specifieke computer de online gebruikershandleiding. Klik op het merk en model van de computer en op de gewenste taal. Download de installatiehandleiding of de gebruikershandleiding.
 8. Sluit de voedingsadapter aan op het stopcontact en de computer.
 9. Druk op de aan/uit-knop. Wanneer u nog altijd dezelfde of een vergelijkbare foutmelding ontvangt omtrent de stroomvoorziening, controleer dan of u het nieuwste BIOS en de nieuwste videodrivers gebruikt die beschikbaar zijn op de website Dell Support. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel "De website Drivers en downloads gebruiken"
Terug naar boven

De batterij controleren

 1. Plaats nadat u de batterij hebt verwijderd om de voedingsadapter te testen, de batterij terug terwijl de computer is uitgeschakeld.
 2. Als u een computer met Windows 7 hebt, klik dan met de rechtermuisknop rechtsonder op het batterijpictogram en klik op Dell Extended Battery Life Options (Opties voor langere batterijduur van Dell). Als deze optie niet beschikbaar is, ga dan door naar Stap 3.
  1. Klik op het tabblad Battery Health (Batterijstatus).
  2. Lees het bericht op het tabblad. Als de status wordt weergegeven als This battery is performing normally (Deze batterij werkt normaal), functioneert de batterij naar behoren.
   Opmerking: Op de meeste batterijen zit 1 jaar garantie. Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel "Notebook Battery Warranty Support" (Garantie-ondersteuning voor laptopbatterij) om na te gaan of uw batterij nog onder de garantie valt.
 3. Controleer de status van de batterij in het BIOS. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Controleer de status van de batterij in het BIOS. Lees het bericht op het tabblad General (Algemeen) of Advanced (Geavanceerd) van het BIOS-scherm. Als de batterijstatus wordt weergegeven als Normal (Normaal) of This battery is performing normally (Deze batterij werkt normaal), werkt de batterij naar behoren.Opmerking: Op de meeste batterijen zit 1 jaar garantie. Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel "Notebook Battery Warranty Support" (Garantie-ondersteuning voor laptopbatterij) om na te gaan of uw batterij nog onder de garantie valt.
  Terug naar boven

Dell diagnose voor batterijproblemen

Onze support-website biedt meerdere diagnostische tests die u op uw systeem kunt uitvoeren. De eindresultaten of foutcodes kunnen vervolgens worden gebruikt om fouten te identificeren of technische ondersteuning te bieden, indien service onder garantie is vereist. Via deze tests kan uitvoering worden gegeven aan een online ondersteuningsverzoek of opdracht tot vervanging onder garantie worden gegeven. U kunt ook worden verwezen naar andere bronnen om uw batterij te vervangen.
Ga op de hoofdpagina van onze support-website naar het gedeelte Diagnostische tests of klik op de onderstaande koppeling.
 • Blader naar het gedeelte Dell diagnose voor batterijproblemen om de test uit te voeren. Via Dell System Detect maken wij vervolgens verbinding met uw systeem om de test uit te voeren. 
Als u al eens eerder gebruik hebt gemaakt van de diagnostische tests, zijn uw gegevens waarschijnlijk opgeslagen en wordt u direct geleid naar de diagnostische test.

 

Wanneer de batterijdiagnose mislukt, kunt u een garantieservice-aanvraag indienen via de volgende koppeling: Verbeterde systeemevaluatie vóór opstarten. U moet de fout- en validatiecode zoals weergegeven op het scherm invoeren en u moet ook de servicetag van de defecte computer invoeren. Volg de aanwijzingen om het proces te voltooien.

Als de garantie van uw batterij is verlopen en de batterijdiagnose is mislukt, kunt u een nieuwe batterij aanschaffen op de website Dell batterijen en adapters. Alleen Dell batterijen dienen te worden gebruikt in Dell laptops en Dell batterijen kunnen alleen worden aangeschaft bij Dell. Een normaal kenmerk van een oplaadbare batterij is dat de gebruiksduur na verloop van tijd afneemt.

De batterij moet mogelijk uiteindelijk worden vervangen. Vanwege deze eigenschap vallen verbruikte batterijen mogelijk niet onder de garantie.

 

 • SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.

Opmerking: Mogelijk moet u de servicetag of express-servicecode van uw Dell computer opgeven of uw computermodel in een lijst selecteren.

Neem contact op met de Dell Technische Support voor meer hulp en advies.

Terug naar bovenArticle ID: SLN128918

Last Date Modified: 01-12-2016 05:43


Rate this article

Accurate
Useful
Easy to understand
Was this article helpful?
Yes No
Send us feedback
Feedback shows invalid character, not accepted special characters are <> () &#92;
Sorry, our feedback system is currently down. Please try again later.

Thank you. Your feedback has been sent.