Knowledge Base

Hvordan tilsluttes en skærm til en computer?

Indholdsfortegnelse:

1. Sammenlign: Fysiske forbindelser
  2. Tilslut: Fysiske forbindelser
  3. Ret: Video- og skærmindstillinger

Dette er et vejledende dokument om, hvordan du tilslutter en skærm til computeren ved hjælp af metoden Sammenlign, Tilslut, Ret.

1: Sammenligning: Fysiske tilslutninger

1. Tilslut strømkablet på bagsiden af skærmen, og tilslut derefter den anden ende til en stikkontakt eller strømkilde.
    • Skærme modtager ikke strøm via videosignalkablet, men kræver deres egen strømtilslutning.
  2. Sammenlign bagsiden af computeren med bagsiden af skærmen. Brug nedenstående tabel til at sikre, at du tilslutter det korrekte videokabel til den korrekte videoport på bagsiden af din computer og skærm.
    Bærbare pc'er: De fleste bærbare pc'er har en port på siden eller bagsiden til tilslutning af en ekstern skærm. Brug denne port og det tilsvarende videokabel til at tilslutte din bærbare pc til en ekstern skærm.
    Stationære computere: Se på bagsiden af computeren (Figur 1) for at kontrollere, om der er installeret tilføjelsesvideokort. Normalt bliver integrerede videokort automatisk deaktiveret, når der installeres et tilføjelsesvideokort. Skærmen skal være tilsluttet til tilføjelsesvideokortet, hvis det er installeret.

Figur 1: Videostik bag på en stationær computer

Tallene refererer til billedet ovenfor:
    Tilføjelsesvideokort i udvidelsesstik
    Stik til integreret videokort
    stik. Hvis du ikke har et tilføjelsesvideokort, kan du tilslutte det til -forbindelsen. Tilslut ikke din skærm til begge forbindelser.

3. Brug nedenstående tabel for at sikre korrekt brug af kabler og de bedste videovisningsresultater med din konfiguration.
    Brug kun ét videosignalkabel til at tilslutte skærmen til computeren. Det er kun nødvendigt med én tilslutning, og tilslutning af flere stik kan medføre problemer.

Tabel 1: Videoforbindelser

DisplayPort

DisplayPort er en ny digital standard for tilslutning af skærme til computere og kan levere en skalerbar digital skærmgrænseflade med mulighed for valg af lyd og HDCP-beskyttelse (High Definition Content Protection). DisplayPort-indgange ligner normalt USB-porte med en skrå side.
    Et DisplayPort-kabel bør anvendes, hvis der er DisplayPort-stik på både computeren og skærmen.

DVI

DVI (Digital Video Interface) er den digitale standard for tilslutning af skærme til computere. DVI-forbindelser er normalt farvemarkeret med hvid plastik og mærkater.
    DVI-kabler giver et signal i højere kvalitet end VGA-kabler. Et DVI-kabel bør anvendes, hvis der er DVI-stik på både computeren og skærmen.

VGA

VGA (Video Graphics Array) er den analoge standard for tilslutning af skærme til computere. VGA-forbindelser er normalt farvemarkeret med blå plastik og mærkater.
    Et VGA-kabel bør anvendes, hvis hverken skærmen eller computeren har DVI-stik.

HDMI

High-Definition Multimedia Interface (HDMI) er den aktuelle digitale standard for tilslutning af alle slags videoenheder.
    HDMI-kabler giver samme videosignalkvalitet som DVI. HDMI kan imidlertid levere lyd via kablet, men videokortet skal understøtte funktionen Lyd via HDMI, for at det fungerer.
    Tilføjelsesvideokort, der bruger en anden stiktype end DVI eller VGA, kræver en kabeladapter, eller dongle, for at kunne tilsluttes til en skærm. Se din specifikke servicemodel for at få flere oplysninger om at tilføje/fjerne videokort eller kontakt producenten af kortet for at få flere oplysninger om understøttede adaptere.

Tilbage til toppen

2: Tilslutning: Fysiske tilslutninger

Brug det videokabel, der er relevant for din konfiguration, til at tilslutte din skærm til computeren.

1. Tilslut strømkablet til skærmen og stikkontakten.

Figur 2: Strømtilslutning fra skærmen til stikkontakten.

Nedenstående eksempel benytter en VGA-forbindelse fra skærm til computer. Afhængigt af din skærm og computer kan du muligvis bruge en anden type forbindelse som angivet i Tabel 1: Videoforbindelser.
  2. Tilslut videokablet til skærmen og bagsiden af computeren.

Figur 3: VGA-kabel fra en skærm til en stationær computer.

Figur 4: VGA-kabel fra en skærm til en bærbar computer.

3. (Valgfrit) Hvis din skærm har USB-porte, kan du tilslutte et USB-kabel fra skærmen til computeren, så USB-portene på skærmen kan fungere.
Se brugervejledningen til skærmen for at få flere oplysninger om tilslutning af skærmen til computeren. Du skal kende skærmens modelnummer for at kunne finde den relevante brugervejledning. Tryk på knappen Menu på skærmen. Øverst i menuen vises skærmens modelnummer. De første to tal i modelnummeret er skærmens størrelse. U2410 er f.eks. en 24" skærm. Klik her for at starte brugervejledningen.

Tilbage til toppen

3: TIlpasning: Video- og skærmindstillinger

1. Indstil inputtet

På de fleste Dell-skærme er der en Hurtig adgang- eller Input-knap Denne knap giver dig mulighed for at ændre din skærm til de valgte indgange, f.eks. VGA, Digital/DVI, DisplayPort og diverse andre videoindgangskilder, som din skærm kan have.
Tryk på knappen Hurtig adgang eller Input for at skifte til den korrekte videoinputkilde.

2. Installer/Opdater videodriver

Installer eller opdater driveren til videokortet. Denne driver vil hjælpe din skærm til at yde den bedste visuelle præstation.
Gå til Dells webside for drivere og downloads og indtast din servicekode for at få opdateringer, der passer specifikt til din computer.
Se vejledningen til at downloade og installere drivere eller BIOS på websiden Dell-drivere og downloads

3. Konfigurer videoindstillinger

Konfigurer opløsning, farvedybde og skriftstørrelse, så de bliver præcis, som du vil have det!
Ved at ændre dine videoindstillinger kan du ændre skærmens udseende, herunder også ikonstørrelsen, skriftstørrelsen og farvedybden.
Følg vejledningen for at ændre videoindstillingerne i Windows 7, Windows 7 og Windows XP

Tilbage til toppen

Yderligere oplysninger

Tilslutning af skærme til en Mac

Article ID: SLN128890

Last Date Modified: 04.01.2017 08.31

Rate this article

Accurate
Useful
Easy to understand