Knowledge Base

Windows 7 handmatig opnieuw installeren op een Dell computer


Inhoudsopgave:

 1. Punten van overweging
 2. Wat u nodig hebt
 3. Windows 7 handmatig opnieuw installeren

Als uw Windows 7 computer is geïnfecteerd door een virus of te traag is geworden om nog te gebruiken, is Windows 7 opnieuw installeren waarschijnlijk de beste en snelste oplossing. Met de onderstaande methode wordt Windows 7 opnieuw geïnstalleerd vanaf een herstelkopie op de Dell Operating System Installation Disc.


Video (alleen in het Engels) - Windows 7 installeren vanaf een schijf


Punten van overweging

 • Uw computer herstellen naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen gaat sneller dan Windows 7 opnieuw installeren. Controleer of dit voor u misschien een betere oplossing is. Bedenk ook dat u deze optie niet meer heeft, nadat Windows 7 opnieuw is geïnstalleerd.
 • Als u een USB-stick van Dell Direct gebruikt om Windows 7 opnieuw te installeren, raadpleegt u Dell Direct USB-stick - veelgestelde vragen.
 • Als uw laptop geen optisch station heeft, kunt u contact opnemen met Dell Technische Support voor informatie over het opsturen van uw computer voor reparatie, of een extern optisch station kopen om de herinstallatie uit te voeren.
 • Als uw computer meerdere harde schijven en een geïnstalleerde RAID-configuratie heeft, raadpleeg dan uw gebruikershandleiding voor aanvullende informatie over het type RAID-configuratie dat door uw computer wordt ondersteund. Daarin staat ook hoe u de configuratie voor herinstallatie moet uitvoeren.

Wat u nodig hebt

 • Installatiedisc van Dell voor besturingssysteem (Als u media nodig hebt voor reparatie of herstel van uw besturingssysteem naar de oorspronkelijke fabrieksimage, bezoekt u de pagina Media-back-up voor meer informatie over het maken van herstelschijven vanaf uw Dell computer of het online downloaden van een image.)
 • De Dell Resource CD/DVD (ook beschikbaar op de pagina Dell Drivers en downloads)
 • Eventuele software en/of documentatie voor uw internetverbinding.
 • Eventuele installatieschijven van applicaties.
 • Installatieschijven voor eventuele externe apparaten (zoals een printer) en interne apparaten die na aankoop aan uw Dell computer zijn toegevoegd.
 • Als er geen installatiemedia zijn meegeleverd met uw Dell computer, raadpleeg dan het Dell Support-artikel over back-up en herstelsoftware zonder gebruik van installatiemedia.
 • U wordt mogelijk ook gevraagd een productcode voor uw versie van Windows in te voeren. U vindt uw productcode voor Windows 7 met behulp van de informatie in het Dell Support-artikel "Veelgestelde vragen Windows-productcode (FAQ)".

Windows handmatig opnieuw installeren

Inhoudsopgave:

 1. Maak een back-up van uw belangrijke bestanden en data
 2. Koppel niet-essentiële apparaten los van uw computer
 3. Installeer Windows 7 opnieuw met de Dell Operating System Installation Disc.
 4. Installeer Dell drivers.
 5. Verbind de computer met internet of met het netwerk.
 6. Installeer essentiële en aanbevolen Windows-updates
 7. Installeer uw applicaties opnieuw
 8. Installeer de drivers voor hardware en software van andere leveranciers opnieuw
 9. Zet uw persoonlijke bestanden en data vanaf de gemaakte back-ups terug

Maak een back-up van uw belangrijke bestanden en data

Wij raden aan om een back-up van uw bestanden en data te maken op een externe harde schijf, dvd's, cd's of andere verwisselbare storagemedia. Volg deze eenvoudige instructies

 1. Open het menu Back-up en herstellen door te klikken op Start, Configuratiescherm, Systeem en onderhoud en vervolgens op Back-up en herstellen.
 2. Als u een back-up maakt op verwisselbare media, sluit u nu de externe harde schijf aan of plaatst u een lege dvd of cd.
 3. Als dit uw eerste back-up is, klikt u op Back-up instellen en volgt u de stappen in de wizard. Als u eerder al een back-up hebt gemaakt, klikt u op Nu back-up maken. Als u gevraagd wordt een beheerderswachtwoord op te geven of te bevestigen, dient u dit te doen.

Koppel niet-essentiële apparaten los van uw computer.

Behalve beeldscherm, toetsenbord en muis koppelt u alle niet-essentiële externe apparaten los, zoals:

 • Scanner
 • Printer
 • Modem- of netwerkkabels
 • Mobiele telefoon
 • USB-geheugenstick of een externe harde schijf
  Als u een dockingstation gebruikt, verwijder dan de computer uit het dockingstation.

Installeer Windows 7 opnieuw met de Dell Operating System Installation Disc.

 1. Steek de Windows-installatieschijf in het dvd-station om de installatie uit te voeren.
 2. Start de computer opnieuw.
 3. Druk op een willekeurige toets om verder te gaan wanneer het bericht Druk op een toets om te starten vanaf de cd of dvd wordt weergegeven.
  Als de installatie niet wordt gestart, drukt u op de aan/uit-knop van uw computer en wacht u tot het Dell logo wordt weergegeven. Wanneer het Dell logo wordt weergegeven, drukt u op de toets F12 om het opstartmenu te laden. Als dit menu niet wordt weergegeven, start u de computer opnieuw op en drukt u een paar keer op F12 als het Dell logo wordt weergegeven. Als het startmenu is geopend, selecteert u cd-/dvd-station (ook weergegeven als CD-Rom of CD/DVD/CD-RW) en drukt u op Enter.
 4. Als het scherm Windows 7 Setup wordt weergegeven, bevestigt u dat de velden voor taal, tijd, valuta, toetsenbord en invoermethode de juiste instellingen bevatten.
 5. Klik in het dialoogvenster Windows 7 installeren op Nu installeren.
 6. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik accepteer de licentievoorwaarden.
 7. Klik in het venster 'Welk type installatie wilt u uitvoeren?' op Aangepast (geavanceerd).
 8. Selecteer in het venster Waar wilt u Windows installeren? de grootste interne schijf als de Primaire partitie en klik op Volgende. Als in de primaire partitie 0 GB vrij is, selecteert u Niet-toegewezen ruimte en klikt u op Volgende.
 9. Uw computer wordt opnieuw opgestart.
 10. Personaliseer uw Windows 7 besturingssysteem door de instructies op de volgende schermen te volgen.
 11. Als het Bureaublad-scherm wordt weergegeven, bent u klaar voor de volgende stap.

Installeer Dell drivers.

 1. Plaats de Dell Resource CD/DVD of ga naar de pagina Dell Drivers en downloads en voer uw servicetag in.
 2. Wij raden aan om de onderstaande lijst met drivers af te drukken om bij het installeren de juiste volgorde in de gaten te houden. Het is belangrijk om de volgorde in de lijst aan te houden, want sommige apparaten werken mogelijk niet als de drivers in een andere volgorde worden geïnstalleerd.
 3. Installeer de drivers voor de in uw computer geïnstalleerde onderdelen. Houd u aan de onderstaande volgorde.
Naam van driver of applicatie Categorie Doel
1. Dell systeemsoftware Hulpprogramma's voor systemen Essentiële updates en patches voor het besturingssysteem.
2. Chipset-driver Chipset Helpt Windows bij het beheren van de onderdelen en controllers op de systeemkaart, zoals USB-poorten en andere interne onderdelen.
3. PCMCIA- en/of Smartcard-drivers Beveiliging Aansturing van PCMCIA- en Smartcard-slot.
4. Intel Matrix Storage Manager Seriële ATA De Intel Storage-driver is alleen geschikt voor computers met een Intel-chipset.
5. Audiodriver Audio Audiocontroller inschakelen en optimaliseren.
6. Videodriver Video Videoprestaties verbeteren
7. Netwerkinterfacekaart of Ethernet-drivers Netwerk Netwerkcontroller optimaliseren voor internet of netwerktoegang.
8. ControlPoint System Manager, ControlPoint Security Manager en ControlPoint Connection Manager

Opmerking: Deze driver is alleen vereist voor sommige Latitude laptops. Afhankelijk van uw systeemconfiguratie, hoeft u wellicht niet alle drie de onderdelen te installeren.
Control Point De Dell ControlPoint (DCP) driver regelt het energiebeheer op sommige Dell Latitude laptops. ControlPoint System Manager regelt instellingen voor energiebeheer en omgevingslichtsensor, ControlPoint Security Manager regelt beveiligingsfuncties en ControlPoint Connection Manager regelt profielen voor draadloze verbinding.
9. Dell QuickSet applicatie Regelt instellingen voor energiebeheer en omgevingslichtsensors.
10. Drivers voor draadloze netwerken Netwerk Draadloze netwerkcontroller inschakelen en optimaliseren.
11. Bluetooth-drivers

Opmerking: Als deze driver niet beschikbaar is, beschikt uw computer niet over Bluetooth-functionaliteit. Ga verder met de volgende driver in de lijst.
Netwerk Bluetooth-connectiviteit inschakelen en beheren.
12. Drivers voor muis, toetsenbord, touchpad en invoerapparaten Muis, toetsenbord en invoerapparaten De werking van aanwijsapparaten optimaliseren.
13. Intel vPro of AMT (indien beschikbaar) Chipset Systeembeheer optimaliseren.
14. Drivers voor Dell Wireless Mobile Broadband kaarten (indien beschikbaar) Netwerk Voorzien in draadloze breedbandverbinding.
15. Modemdrivers (indien beschikbaar) Modem/Communicatie Inbelverbinding maken.
16. Driver voor Dell Digitech touchscreen (indien beschikbaar) Muis, toetsenbord en invoerapparaten Invoer via touchscreen op sommige laptops van Dell.

Verbind de computer met internet of met het netwerk.

Sluit de netwerk- of modemkabels weer aan die u in stap 2 hebt losgekoppeld.

 • Als uw computer verbinding maakt met internet via een router, volgt u de bij uw router geleverde instructies voor het maken van verbinding.
 • Als uw computer een draadloze netwerkadapter gebruikt, detecteert Windows de draadloze netwerken binnen het bereik van uw apparaat automatisch. Ga naar Verbinding met een netwerk maken door te klikken op het netwerkpictogram (statusbalken voor draadloos netwerk of computer bij bekabeld netwerk) in het systeemvak van de taakbalk.
  Raadpleeg voor informatie over probleemoplossing het Microsoft Support-artikel Waarom kan ik geen draadloos netwerk vinden?

Na het maken van een netwerkverbinding

 1. Wacht een paar minuten totdat uw computer het netwerk heeft gevonden en verbinding heeft gemaakt. Test vervolgens de verbinding door op uw computer een webbrowser te openen. Als de webpagina is geopend, kunt u naar Stap 6 gaan. Volg anders de aangeven volgorde.
 2. Installeer de software van uw Internet Service Provider (ISP) om verbinding met internet te maken.
 3. Configureer uw netwerkinstellingen zoals afgebeeld in de door uw ISP geleverde documentatie. Of bel uw ISP voor meer informatie.

Installeer essentiële en aanbevolen Windows-updates

Nadat u verbinding met internet hebt gemaakt:

 1. Klik op Start en wijs Alle programma's aan. Klik vervolgens op Windows Update.
 2. Klik op Controleren op updates.
 3. Als er aanbevolen of essentiële updates beschikbaar zijn, volgt u de aanwijzingen om die updates te installeren.

Installeer uw applicaties opnieuw

Om de applicaties opnieuw te installeren, plaatst u de installatieschijf voor elke applicatie in het cd/dvd-station en volgt u de aanwijzingen. Als u beschikt over deze optie, kunt u elk programma ook opnieuw installeren vanaf de website van de leverancier.


Installeer de drivers voor hardware en software van andere leveranciers opnieuw

Voor externe of interne apparaten die u na aanschaf bij Dell in uw computer hebt geïnstalleerd, raadpleegt u de bij de apparatuur geleverde documentatie voor instructies over herinstallatie. Voor sommige apparaten moet u de bijbehorende software installeren, voordat u het apparaat op uw computer aansluit.


Zet uw persoonlijke bestanden en data vanaf de gemaakte back-ups terug

 1. Open het menu Back-up en herstellen door te klikken op Start, Configuratiescherm, Systeem en onderhoud en vervolgens op Backup en herstellen.
 2. Klik op Mijn bestanden terugzetten om uw bestanden terug te zetten. Klik op Bestanden van alle gebruikers terugzetten om de bestanden van alle gebruikers terug te zetten.
  Raadpleeg voor meer informatie het Microsoft Support-artikel Bestanden uit back-up terugzetten.
Article ID: SLN130608

Last Date Modified: 28-04-2017 14:29


Rate this article

Accurate
Useful
Easy to understand
Was this article helpful?
Yes No
Send us feedback
Feedback shows invalid character, not accepted special characters are <> () &#92;
Sorry, our feedback system is currently down. Please try again later.

Thank you. Your feedback has been sent.