• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Dellin ajureiden ohje

Dellin tukisivustosta voit ladata ajureita, laiteohjelmistoja ja joitakin ohjelmistosovelluksia Dellin pöytäkoneille, kannettaville tietokoneille, monitoimitietokoneille, telakointiasemille, tableteille, mobiililaitteille, tulostimille, näytöille, projektoreille, palvelimille, tallennus- ja verkkolaitteille jne. Ajurit on asennettava ja/tai päivitettävä, kun käyttöjärjestelmä asennetaan uudelleen tai kun järjestelmässä on ongelma, esimerkiksi jos äänen toistaminen kaiuttimista ei onnistu. Ajuripäivityksistä ilmoitetaan myös SupportAssistin ja sen kaltaisten sovellusten kautta.

Dell suosittelee, että lataat Dellin tietokoneen, tulostimen, tabletin ja muiden Dell-laitteiden ajurit Dellin Ajurit ja ladattavat tiedostot -sivustolta.

VAROITUS: Kun lataat ja asennat Dellin kehittämiä ajureita tai ohjelmistoja kolmannen osapuolen lähteistä tai tuntemattomista lähteistä, tietokone tai laite ei välttämättä toimi oikein, tietokone saattaa kaatua tai sen käyttöjärjestelmä ei käynnisty. Joissakin harvinaisissa tapauksissa tietokoneeseen saattaa päästä virus, troijalainen tai muita haittaohjelmia.

HUOMAUTUS: Muiden kuin Dellin tuotteiden (kuten muiden kuin Dell-merkkisten tulostimien, telakointiasemien, web-kameroiden, skannereiden ja näyttöjen) ajurit on ladattava kyseisen laitteen valmistajan sivustolta.

Ajureiden lataaminen osoitteesta Dell.com/support

HUOMAUTUS: Dellin ajurit ovat saatavilla Dell-merkkisille tuotteille, kuten pöytäkoneille, kannettaville tietokoneille, tulostimille ja näytöille. Dell-ajurit ovat saatavilla vain tuettuihin käyttöjärjestelmiin.

1. Siirry osoitteeseen Dell.com/support/drivers.
  2. Tunnista Dell-tuotteesi
    1. Valitse Lataa ja asenna SupportAssist, niin voit tunnistaa Dell-tuotteen automaattisesti. Asenna Dell SupportAssist noudattamalla näytölle tulevia ohjeita. Lisätietoja on Dellin tietokanta-artikkelissa Dell SupportAssist (aiemmin Dell System Detect): yleiskatsaus ja yleiset kysymykset.
    2. Voit myös kirjoittaa palvelutunnuksen, pikapalvelukoodin tai Dell-tuotteen sarjanumeron ja klikata sitten Hae-painiketta.
    3. Voit myös valita Dell-tuotteen luettelosta valitsemalla Selaa kaikkia tuotteita .
  3. Valitsemalla Tarkista päivitykset voit antaa Dellin etsiä ajuripäivitykset automaattisesti.
  4. Vaihtoehtoisesti voit etsiä ja ladata ajurit manuaalisesti
    1. Avainsana-hakukenttä – kirjoita etsimäsi ajurin avainsana. Esimerkki: BIOS, piirisarja, ääni tai video.
    2. Käyttöjärjestelmä- ja Luokka-suodattimet – Valitse Dell-tietokoneeseen asennettu käyttöjärjestelmä ja valitse sitten ajurin luokka.
      HUOMAUTUS: Jos haluat tarkastella Dell-tietokoneesi ajureita, ota käyttöön valintakytkin ”Show downloads for only THIS PC” (näytä vain TÄMÄN TIETOKONEEN ladattavat tiedostot).
  5. Napsauta haluamasi ajurin vieressä olevaa Lataa-painiketta ja tallenna tiedosto. Voit katsoa jäljellä olevat ajurit valitsemalla Näytä kaikki.
  6. Siirry Resurssienhallinnassa (Windows Explorer) ladatun tiedoston tallennuskansioon.
  7. Kaksoisnapsauta lataamasi tiedoston .exe-ajuriasennusohjelmaa ja tee asennus näytön ohjeiden mukaisesti.
  8. Asenna muut ajurit tarvittaessa toistamalla vaiheet 5–7.
  9. Kun ajurit on asennettu, käynnistä tietokone uudelleen.

Ajureiden lataaminen SupportAssistilla

SupportAssist-sovellus on esiasennettu Dell-tietokoneisiin, joiden toimitukseen kuuluu Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä. SupportAssist tarkistaa ja analysoi Dell-tietokoneesi ajuripäivitykset. Analysoimisen jälkeen SupportAssist lataa ja asentaa uusimmat Dell-ajurit.

HUOMAUTUS: SupportAssist on saatavilla vain Windows-tietokoneisiin. Jos SupportAssist ei ole käytettävissä Dell-tietokoneessa, lataa ja asenna SupportAssist-sovellus.

HUOMAUTUS: SupportAssistin lataaminen ja asentaminen edellyttää, että Windows-kirjautumistililläsi on järjestelmänvalvojan oikeudet.

1. Valitse Käynnistä ja kirjoita SupportAssist.
  2. Valitse hakutuloksista SupportAssist-sovellus.
  3. Valitse SupportAssist-ikkunasta Käynnistä nyt.
  4. SupportAssist tarkistaa tietokoneen automaattisesti, tarkistaa ajuripäivitykset sekä lataa ja asentaa uusimmat ajurit (jos saatavilla).
  5. SupportAssist suorittaa myös muita automaattisia tehtäviä, kuten laitteiston tarkistuksen, suorituskyvyn säätämisen, verkon optimoinnin jne.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi ajurit kannattaa päivittää?
  • Dell julkaisee päivitettyjä ajureita säännöllisesti, millä varmistetaan, että uusimmat tietoturvakorjaustiedostot, korjaukset ja toiminnot ovat käytettävissä tietokoneessasi. Kun päivität ajurit, teet ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, tietokoneesi pysyy suojattuna ja varmistat, että laitteisto ja laitteet toimivat oikein.
Mikä on helpoin tapa päivittää ajurit?
  • Dellin tukisivuston avulla voit tarkastaa Dell-tietokoneesi ja tarkistaa ajuripäivitykset. Tämä on erinomainen tapa varmistaa, että laitteisto ja laitteet toimivat oikein. Kun Dell päivittää ajurit puolestasi, sinun ei tarvitse huolehtia oikean versionumeron löytämisestä eikä tarvittavasta asennusjärjestyksestä.
  • SupportAssist on esiasennettuna Dell-tietokoneissa, joiden käyttöjärjestelmä on Windows. SupportAssistin avulla voit ladata Dell-tietokoneen ajuripäivitykset automaattisesti. Jos SupportAssist ei ole käytettävissä Dell-tietokoneessa, lataa ja asenna SupportAssist-sovellus.
Miten ajurit ladataan ja asennetaan oikeassa järjestyksessä?
Mistä löydän ajurit omaa Dell-tulostintani ja muita yhdistettyjä Dell-laitteita varten?
  • Lataa Dell-tulostinten ja muiden Dell-merkkisten laitteiden ajurit valitsemalla osoitteesta Dell.com/support/drivers Dell-tuote palvelutunnuksen avulla tai valitsemalla Selaa kaikkia tuotteita ja valitsemalla sitten tuote luettelosta.
    HUOMAUTUS: Joissakin Dell-laitteissa, kuten näppäimistöissä ja hiirissä, ei ole palvelutunnusta. Voit tunnistaa Dell-tuotteet, joilla ei ole palvelutunnusta, valitsemalla Selaa kaikkia tuotteita ja valitsemalla tuotteen luettelosta.
Mitä tapahtuu, jos laite lakkaa toimimasta päivityksen asentamisen jälkeen?
  • Joissakin harvinaisissa tapauksissa laite ei välttämättä toimi odotetusti ajuripäivityksen jälkeen. Niin voi käydä, jos päivityksessä on ongelma tai jos jokin toinen ajuri on ristiriidassa päivitetyn ajurin kanssa. Voit korjata ongelman palauttamalla ajurin edellisen version.

Lisäresurssit

Videot

Videot ovat englanninkielisiä. Tekstitys voi olla saatavilla joillakin kielillä.

How to update Drivers via SupportAssist

How to update Drivers via SupportAssist

Muut resurssit

Laitteistotesti
Laitteistotesti
Tee Dell-tietokoneen laitteistotesti.
Ohjaimet ja ladattavat tiedostot
Ohjaimet ja ladattavat tiedostot
Tarvitseeko sinun asentaa tai päivittää Dell-ohjaimia? Siirry osoitteeseen Dell.com/support/drivers.
SupportAssist for Home PCs
SupportAssist for Home PCs
Lataa ja asenna SupportAssist Dell-tietokoneelle.
elokuva clapper play
Tukivideot
Lisää käyttötukivideoita on Dellin videokirjastossa.