• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Problemen met het afspelen van audio of geluid met luidsprekers of hoofdtelefoon oplossen

Of het nu gaat om virtuele vergaderingen, studeren vanuit huis of gamen, het is belangrijk om audio goed af te kunnen spelen. Problemen met het afspelen van audio kunnen zich voordoen, of u nu gebruikt maakt van ingebouwde luidsprekers op uw laptop, externe luidsprekers, hoofdtelefoons of headsets. In het geval van een van de volgende problemen, kunt u met de onderstaande stappen luidsprekers, hoofdtelefoons of headsets testen.

• Er komt geen geluid uit de luidsprekers.
  • Er is geen geluid bij het afspelen van video’s of films.
  • Er is geen geluid tijdens een videogesprek of het volume is te laag.
  • De audio klinkt gedempt, haperend, krakend/ploffend of vervormd.
  • De luidsprekers of hoofdtelefoon maken een sissend geluid of ruisen.

Volg deze snelle stappen om problemen met het afspelen van audio of geluid op te lossen

Oplossing 1: Een harde reset uitvoeren

Een harde reset helpt bij het afvoeren van statische elektriciteit die de audio- of geluidsproblemen kan veroorzaken. Volg deze stappen om een harde reset uit te voeren.

1. Zet de computer uit.
  2. Ontkoppel de voedingskabel (bij desktopcomputers) of ontkoppel de voedingsadapter en verwijder de batterij (bij Dell laptops met verwisselbare batterij).

OPMERKING: bij Dell laptops met een niet-verwisselbare batterij kunt u de realtime clock (RTC) resetten om uw Dell laptop te herstellen. Voor Dell laptops met een verwisselbare batterij raadpleegt u de gebruikershandleiding van de Dell laptop voor stapsgewijze instructies om de batterij veilig te verwijderen.

3. Ontkoppel alle apparaten, zoals USB-sticks, printers, webcams, mediakaarten (SD/xD), behalve het toetsenbord en de muis.
  4. Houd de aan-uitknop 15 tot 20 seconden ingedrukt om reststroom af te voeren.

Houd de aan-uitknop ingedrukt

5. Sluit de voedingskabel (desktopcomputers) of de voedingsadapter en batterij (laptops) aan.
  6. Schakel de computer uit en verbind de apparaten opnieuw.

Oplossing 2: De luidspreker, hoofdtelefoon of headset testen

Een defect apparaat kan problemen met het afspelen van audio of geluid veroorzaken. Controleer of het audioapparaat, bijvoorbeeld de luidspreker, hoofdtelefoon of headset, werkt door de volgende stappen uit te voeren. Als u de interne luidsprekers van uw Dell laptop wilt testen, voert u de SupportAssist audio- of geluidstest uit.

1. Ontkoppel de luidspreker of hoofdtelefoon van uw computer.
  2. Controleer of de luidspreker of hoofdtelefoon is ingeschakeld.
    a. Als de luidspreker of hoofdtelefoon een voedingsbron nodig heeft, zoals een voedingsadapter of USB-voeding, moet u ervoor zorgen dat deze is ingeschakeld.
    b. Als de luidspreker of hoofdtelefoon batterijen bevat, controleert u of de batterij volledig is opgeladen of vervangt u de batterij.
  3. Verbind de luidspreker of hoofdtelefoon met een andere computer of telefoon om deze te testen.

OPMERKING: De stappen voor het koppelen van uw Bluetooth-apparaat kunnen verschillen. Raadpleeg voor meer informatie de productdocumentatie.

De aansluitingen voor de luidspreker aan de achterkant van de desktopcomputer.

Gecombineerde aansluiting voor de luidspreker en headset op het zijpaneel van een laptop.

4. Als de luidspreker of hoofdtelefoon wel op een andere computer of telefoon werkt, verbindt u uw luidspreker of hoofdtelefoon opnieuw met uw computer en probeert u het opnieuw. Wanneer uw apparaat ook niet werkt met een andere computer of telefoon, kan het zijn dat uw apparaat defect is. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor reparatieopties.

Oplossing 3: De standaardinstellingen van het apparaat voor het afspelen van audio en het volume controleren

Het standaardapparaat voor het afspelen van audio is het apparaat dat Windows gebruikt om geluid mee af te spelen. Wanneer u luidsprekers, USB- of Bluetooth-hoofdtelefoons, USB- of Bluetooth-headsets of andere audioapparaten aan uw computer verbindt, kunt u selecteren welk apparaat u standaard wilt gebruiken. Zorg ervoor dat het juiste apparaat is geselecteerd en controleer de volume-instellingen.
  1. Klik op Start en open Instellingen in Windows.
  2. Klik in de Instellingen op Geluid in het linkerdeelvenster.

Geluidsinstellingen in de Instellingen van Windows 11.

3. Selecteer Uitvoer > Selecteer waar het geluid wordt afgespeeld (Windows 11) of Selecteer uw uitvoerapparaat (Windows 10). Selecteer het apparaat waarop u het geluid wilt afspelen. Wanneer u maar één apparaat voor het afspelen van audio hebt, wordt het standaarduitvoerapparaat automatisch ingesteld.

Geluidsinstellingen toont de verschillende audio-uitvoerapparaten in Windows 11.

4. Zorg ervoor dat het audioapparaat niet is gedempt en niet is uitgeschakeld. Klik op het pictogram luidspreker dempen opheffen om de luidspreker te dempen of om dempen op te heffenPictogram luidspreker dempen opheffen
    a. Als er volumeknoppen op uw toetsenbord zitten, drukt u op de knop Dempen om luidspreker dempen op te heffen of drukt u meerdere malen op de knop Volume omhoog totdat het volume toeneemt.
    b. Als uw luidspreker, hoofdtelefoon of headset een eigen volumeregeling heeft, moet u ervoor zorgen dat het volume op het apparaat is ingeschakeld.

Hef het dempen van het audio-uitvoerapparaat op in Windows 11 met behulp van de Instellingen.

Oplossing 4: Optimaliseer de computer met behulp van SupportAssist

De SupportAssist applicatie biedt een snelle en eenvoudige manier om uw computer te optimaliseren (inclusief het installeren van de nieuwste Dell drivers en het uitvoeren van een hardwaretest). Door de nieuwste audiodriver te installeren, kunt u problemen met de audio oplossen. SupportAssist voert ook een hardwaretest uit en levert de resultaten en voorgestelde handelingen.

1. Houd de Windows-toets (Windows-knop) ingedrukt en druk vervolgens op de Q.
  2. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  3. Selecteer SupportAssist (app) in de lijst met resultaten.

OPMERKING: Als SupportAssist niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, gaat u naar de pagina SupportAssist for Home PCs om SupportAssist te downloaden en te installeren.

4. Klik op Nu starten om SupportAssist toe te staan uw Dell computer te scannen en te optimaliseren.

Optimaliseer de computer met behulp van de SupportAssist app.

Bekijk deze video voor meer informatie over het optimaliseren van uw Dell computer met behulp van SupportAssist

Wat als het geluid nog steeds niet werkt?
De bovenstaande stappen voor probleemoplossing behandelen de meest voorkomende problemen met het afspelen van audio of geluid. Blijft het probleem zich voordoen, probeer dan deze extra stappen om problemen met het afspelen van audio of geluid op te lossen.

Video's

Andere bronnen

Microfoon aan
Ondersteuning voor microfoon of headset
Ontvang hulp bij het oplossen van problemen met het opnemen van audio of geluid via geïntegreerde of externe microfoons of headsets.
boek open
Bluetooth-ondersteuning
Ontvang ondersteuning voor problemen met Bluetooth bij het gebruik van luidsprekers of hoofdtelefoons met Bluetooth.
boek open
Ondersteuning voor drivers
Ontvang ondersteuning voor problemen met Bluetooth bij het gebruik van luidsprekers of hoofdtelefoons met Bluetooth.
SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik
SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik
Meer informatie over het downloaden, installeren en gebruiken van SupportAssist op uw Dell computer om hardware te scannen, drivers bij te werken en meer.