• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Muis

Een muis is een van de primaire invoerapparaten voor een computer waarmee u de cursor of muisaanwijzer kunt beheren om tekst, pictogrammen, bestanden en meer te selecteren. Een muis kan worden aangesloten op een computer via USB, Bluetooth of een speciale draadloze USB-dongle. Als u een van de volgende problemen ondervindt, kunnen de aanbevolen snelle stappen u misschien helpen.

• De cursor beweegt langzaam of hapert.
  • De cursor beweegt niet of reageert niet wanneer u op de muisknoppen klikt.
  • De cursor verdwijnt.

Volg deze snelle stappen die u helpen bij het oplossen van uw probleem met uw muis.

Voer elke stap uit en controleer of het probleem met uw muis is opgelost. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 1: Plaats de aansluiting van de muis opnieuw

Uw USB-kabel Afbeelding 1 of draadloze USB-ontvanger Afbeelding 2 zit mogelijk los. Sluit de kabel opnieuw aan voor een goede dataoverdracht.

Afbeelding 1: USB-kabelverbinding
Afbeelding 2: Draadloze USB-ontvanger

Oplossing 2: Plaats nieuwe batterijen wanneer u een draadloze of Bluetooth-muis gebruikt

Tijdens normaal gebruik van de muis lopen de batterijen leeg. Dit kan ertoe leiden dat de computer en muis de verbinding verliezen. Vervang de batterijen door nieuwe voor een goede verbinding.

Raadpleeg de Handleidingen en documentatie voor uw Dell product in de Dell Knowledge Base voor meer informatie over het vervangen van de batterijen in uw draadloze of Bluetooth-muis.

Oplossing 3: Sla alle data op, sluit alle geopende programma's en start de computer opnieuw op.

Als u de computer opnieuw opstart, wordt het computergeheugen gewist en wordt de verbinding tussen de computer en de muis gereset.

1. Sla bewerkingen van alle geopende documenten op.
  2. Sluit alle geopende programma's of applicaties.
  3. Selecteer het Start-pictogram.
  4. Selecteer het Aan/uit-pictogram.
  5. Selecteer Opnieuw opstarten.

Controleer of de muis goed werkt nadat de computer volledig is opgestart.

Oplossing 4: Optimaliseer uw Dell computer met behulp van de applicatie SupportAssist.

Deze applicatie zorgt ervoor dat uw computer beschikt over de nieuwste driverupdates van Dell en controleert de instellingen om uw computer efficiënt en betrouwbaar te maken.

1. Houd de Windows-toets (Windows-knop) ingedrukt en druk vervolgens op de Q.
  2. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  3. Selecteer SupportAssist (app) in de lijst met resultaten (Afbeelding 3)
    OPMERKING: Als SupportAssist niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, gaat u naar de pagina SupportAssist for Home PCs om SupportAssist te downloaden en te installeren. Afbeelding 3: Zoekresultaten voor SupportAssist
  4. Klik op Nu starten om de tests uit te voeren (Afbeelding 4).
    OPMERKING: U kunt tikken of klikken op de pijl omlaag en vervolgens de afzonderlijke test uitvoeren. Dell raadt aan om een volledige computertest uit te voeren. Afbeelding 4: Hoofdscherm SupportAssist
  5. SupportAssist voert de tests één voor één uit en levert de resultaten en voorgestelde handelingen.

Oplossing 5: Download en installeer de nieuwste updates van het Windows-besturingssysteem

Als u de nieuwste besturingssysteemupdates op uw Windows-computer hebt geïnstalleerd, dan blijft deze efficiënt en betrouwbaar.

Raadpleeg het Microsoft Knowledge Base-artikel De nieuwste Windows-update downloaden voor informatie over het downloaden van de nieuwste Windows-updates op uw computer.

Oplossing 6: Een muisdiagnose uitvoeren

Het uitvoeren van de muisdiagnose zorgt ervoor dat uw muis en de hardware die deze ondersteunt correct werken.

Als u de diagnose wilt uitvoeren, gaat u naar de pagina SupportAssist hardwaretest voor de muis (de test wordt automatisch gestart).

Als de test mislukt, neemt u contact op met de technische support van Dell.

Als deze snelle stappen het probleem niet hebben opgelost, hebben we meer gedetailleerde informatie in de Aanvullende hulpbronnen. U kunt ook zoeken naar content over het probleem met behulp van de zoekbalk bovenaan deze pagina.

Videobronnen

How to Connect Bluetooth Device to your PC in Windows 11

To connect a Bluetooth device to a Windows 11 PC, first turn on the device and ensure it's within range and has sufficient charge. Then, on the PC, go to "Bluetooth and other devices settings" and click "Add device". Select the Bluetooth device from the list and click "Connect". If necessary, confirm a PIN code. Once paired, the device should be visible under "Audio" or "Other devices" and can be connected by clicking "Connect". If the device is not listed, repeat the pairing process or contact @DellCares on Twitter for assistance.

For more information, take a look at: Bluetooth

How to Run the Bluetooth Troubleshooter

To troubleshoot Bluetooth issues on Windows, run the Bluetooth troubleshooter by searching for "Troubleshoot" in Windows search, clicking on "Additional troubleshooters", and following the on-screen instructions. If the issue persists, seek additional assistance.

Andere bronnen

Muis: gebruiken en problemen oplossen
Muis: gebruiken en problemen oplossen
Informatie over het aansluiten, gebruiken van uw Dell toetsenbord en het oplossen van problemen wanneer het niet naar behoren werkt.
Gebruik van en probleemoplossing voor Dell Peripheral Manager
Dell Peripheral Manager
Met de Dell Peripheral Manager kunt u de functies van uw Dell toetsenbord, muis of externe webcam configureren.
Gebruik van en probleemoplossing voor Dell Peripheral Manager
De nieuwste draadloze Bluetooth-driver downloaden en installeren
Informatie over het downloaden en installeren van de Bluetooth-driver op een Dell computer met Windows.
Gids voor probleemoplossing met en het gebruik van Bluetooth
Gids voor probleemoplossing met en het gebruik van Bluetooth
Informatie over het koppelen (verbinden) van Dell computers met Bluetooth aan Dell Bluetooth-accessoires en het oplossen van mogelijke Bluetooth-problemen.