• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Back-up en herstel

Windows biedt verschillende ingebouwde tools en functies waarmee u back-ups van uw bestanden, applicaties en systeeminstellingen kunt maken. Deze back-ups kunnen lokaal worden opgeslagen op externe schijven of netwerklocaties, of zelfs in de cloud voor extra beveiliging.

Moderne Dell pc's worden geleverd met SupportAssist OS Recovery waarmee u hardwareproblemen kunt vaststellen, uw computer kunt herstellen, een back-up van bestanden kunt maken of de fabrieksinstellingen van uw computer kunt herstellen bij problemen of fouten.

Windows Back-up

Wanneer u Windows Back-up inschakelt, slaat Windows de instellingen op die u selecteert op alle Windows-apparaten die zijn aangemeld met uw Microsoft-account.

Instellingen voor Windows Back-up openen

• OneDrive-map synchroniseren
    • Schakel OneDrive-map synchroniseren in om een back-up van uw bestanden en mappen te maken via Instellingen.
  • Mijn apps onthouden
    • Windows onthoudt de apps die u hebt geïnstalleerd en helpt u ze te herstellen vanuit de Microsoft Store op uw nieuwe apparaten.
  • Mijn voorkeuren onthouden
    • U kunt een back-up maken van uw voorkeuren, waaronder toegankelijkheid, wachtwoorden, taal en overige Windows-instellingen. Als u Overige Windows-instellingen inschakelt, synchroniseert Windows ook bepaalde apparaatinstellingen (voor bijvoorbeeld printers en muisopties), Verkenner-instellingen en voorkeuren voor meldingen.

Als u Windows Back-up wilt inschakelen en uw back-upinstellingen wilt kiezen, selecteert u Start > Instellingen > Accounts > Windows Back-up.

Windows Back-up openen

Instellingen voor Windows Back-up in Windows met OneDrive-synchronisatiestatus, app-lijst en back-upvoorkeuren

Een back-up maken van uw apparaat op OneDrive

Elke computer heeft standaardmappen zoals Deze computer, Documenten, Muziek, Foto's en Video, die u gebruikt, maar die mogelijk niet zijn opgenomen in uw OneDrive. Maak een back-up van deze mappen op uw OneDrive om ervoor te zorgen dat ze beschermd en beschikbaar zijn op al uw apparaten.

Back-up maken van map instellen

1. Open OneDrive-instellingen (selecteer het OneDrive-cloudpictogram in het systeemvak en selecteer vervolgens het pictogram voor OneDrive Help en instellingen, en vervolgens Instellingen.)
  2. Ga naar het tabblad Synchroniseren en back-up maken .
  3. Selecteer Back-up beheren.

Als u een back-up van een map wilt maken, selecteert u een map met de tekst 'Geen back-up van gemaakt' en selecteert u Opslaan.

Als u de back-up van een map wilt stoppen, selecteert u de wisselknop voor de map om deze uit te schakelen. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven met een paar opties:

• Met Doorgaan met de back-up van deze map gaat de back-up van de map door.
  • Met Alleen OneDrive blijven de bestanden in uw OneDrive-map en worden ze niet opgeslagen in de map van uw computer.
  • Met Alleen deze computer worden de bestanden verplaatst van uw OneDrive-map naar de map op uw computer.

Back-upknop beheren op OneDrive-synchronisatie- en back-upinstellingen

Een back-up maken van uw apparaat op een extern station

In Windows kunt u een back-up maken van bestanden en deze terugzetten met behulp van Back-up en herstel of Bestandsgeschiedenis. Bestandsgeschiedenis is standaard uitgeschakeld in Windows.

Maak een back-up van mappen met Bestandsgeschiedenis, ga naar Start > Bestandsgeschiedenis (Windows 11) of Back-upinstellingen (Windows 10) > Een schijf toevoegen > Meer opties.

Als u een back-up van de hele computer wilt maken, gaat u naar de wizard Configuratiescherm > Back-up en herstel > Een systeem-image maken.

Uw apparaat herstellen met Behulp van SupportAssist OS Recovery

In de SupportAssist OS Recovery-omgeving kunt u hardwareproblemen diagnosticeren, uw computer herstellen, een back-up van bestanden maken of uw computer herstellen naar de fabrieksinstellingen.

Leer uw pc herstellen met behulp van SupportAssist OS Recovery.

Scannen, herstellen, resetknop starten op SupportAssist OS Recovery

De herstel-image van het besturingssysteem voor uw Dell downloaden

Download de herstel-image van het besturingssysteem en maak een USB-medium voor herstel voor uw Dell. Deze herstel-image is aangepast aan uw Dell-apparaat en bevat het besturingssysteem en in de fabriek geïnstalleerde drivers en applicaties.

Ga naar Dell.com/support/osrecovery. Gebruik de Dell OS Recovery tool op een Windows-computer om de herstel-image van het besturingssysteem te downloaden en een USB-medium voor herstel te maken.

Als u geen Windows-computer hebt, kunt u hulp krijgen bij het downloaden en maken van herstelmedia met een Ubuntu, Linux of op een Mac-computer.

Dell OS Recovery tool die het Dell systeem automatisch identificeert

Videobronnen (in het Engels)