• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Hulp bij Dell drivers

Op de Dell Support website kunt u drivers, firmware en bepaalde softwareapplicaties downloaden voor Dell desktops, laptops, alles-in-één computers, dockingstations, tablets, mobiele apparaten, printers, monitoren, projectoren, servers, storage- en netwerkapparaten en meer. Drivers moeten worden geïnstalleerd en/of bijgewerkt wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert of wanneer u een probleem ondervindt, zoals het niet afspelen van audio via de luidsprekers. Driverupdates worden ook gemeld via apps zoals SupportAssist.

Dell raadt u aan de drivers voor uw Dell computer, printer, tablet en andere Dell apparaten te downloaden van de Dell website Drivers en downloads.

WAARSCHUWING: Het downloaden en installeren van door Dell ontwikkelde drivers of software van derden of onbekende bronnen kan ertoe leiden dat de computer of het apparaat niet goed werkt, dat de computer crasht of niet opstart in het besturingssysteem, of dat de computer in zeldzame gevallen aangevallen wordt met virussen, Trojaanse paarden of andere schadelijke software.

OPMERKING: Drivers voor producten van derden of andere fabrikanten, zoals printers van andere merken, dockingstations, webcams, scanners, monitoren, enzovoort moeten worden gedownload van de website van de fabrikant van het apparaat.

Drivers downloaden van Dell.com/support

OPMERKING: Dell drivers zijn beschikbaar voor producten van het merk Dell, zoals desktops, laptops, printers, monitoren en meer. Dell drivers zijn alleen beschikbaar voor ondersteunde besturingssystemen.

1. Ga naar Dell.com/support/drivers.
  2. Uw Dell product identificeren
    1. Klik op SupportAssist downloaden en installeren om uw Dell product automatisch te identificeren. Volg de instructies op het scherm om Dell SupportAssist te installeren. Zie voor meer informatie het Dell knowledge base-artikel Dell SupportAssist (voorheen Dell System Detect): overzicht en veelgestelde vragen.
    2. Of voer de servicetag, de express-servicecode of het serienummer van het Dell product in en klik op Zoeken.
    3. Of klik op Alle producten bekijken om handmatig uw Dell laptop te selecteren in de catalogus.
  3. Klik op Controleren op updates zodat Dell automatisch driverupdates voor u kan vinden.
  4. U kunt de drivers ook handmatig vinden en downloaden met behulp van
    1. Zoekvak: Voer een trefwoord in voor de driver die u zoekt. Bijvoorbeeld BIOS, chipset, audio, video enzovoort.
    2. Besturingssysteem en categoriefilters: Selecteer het besturingssysteem dat op de Dell computer is geïnstalleerd en kies een drivercategorie.
      OPMERKING: Als u drivers voor uw specifieke Dell computer wilt bekijken, zet u de schakelknop Alleen downloads voor DEZE PC weergeven” op ingeschakeld.
  5. Klik op de knop Downloaden naast de driver van uw keuze en sla het bestand op. Klik op Alles weergeven om de resterende drivers weer te geven.
  6. Blader met behulp van de Verkenner (ook wel Windows Verkenner genoemd) naar de locatie waar het gedownloade bestand is opgeslagen.
  7. Dubbelklik op het .exe-driverinstallatiebestand dat u hebt gedownload en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  8. Herhaal stap 5 tot en met 7 voor andere drivers (indien nodig).
  9. Start de computer opnieuw op nadat de driverinstallatie is voltooid.

Drivers downloaden met SupportAssist

De SupportAssist applicatie is vooraf geïnstalleerd op Dell computers die worden geleverd met het Microsoft Windows-besturingssysteem. SupportAssist scant en analyseert uw Dell computer op driverupdates. Na analyse downloadt en installeert SupportAssist de nieuwste Dell drivers.

OPMERKING: SupportAssist is alleen beschikbaar voor Windows-computers. Als SupportAssist niet beschikbaar is op uw Dell computer, downloadt en installeert u de SupportAssist-app.

OPMERKING: Uw Windows-aanmeldingsaccount moet administratorbevoegdheden hebben om SupportAssist te downloaden en te installeren.

1. Klik op Start en typ SupportAssist.
  2. Klik op de SupportAssist app in de zoekresultaten.
  3. Klik in het venster SupportAssist op Nu beginnen.
  4. SupportAssist scant automatisch uw computer, controleert op driverupdates en downloads, en installeert de nieuwste drivers (indien beschikbaar).
  5. SupportAssist voert ook andere geautomatiseerde taken uit, zoals hardware scannen, prestaties afstemmen, het netwerk optimaliseren enzovoort.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik de drivers bijwerken?
  • Dell brengt vaak bijgewerkte drivers uit om ervoor te zorgen dat uw computer beschikt over de nieuwste beschikbare beveiligingspatches, fixes en functies. Wanneer u uw drivers bijwerkt, neemt u preventieve maatregelen om uw computer te beschermen en zorgt u ervoor dat uw hardware en apparaten goed werken.
Wat is de eenvoudigste manier om drivers bij te werken?
  • Via de Dell Support website kunt u uw Dell computer scannen en controleren op driverupdates. Dit is een goede manier om te controleren of alle hardware en al uw apparaten goed werken. Wanneer Dell de drivers voor u bijwerkt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van het juiste versienummer of de juiste installatievolgorde.
  • SupportAssist is vooraf geïnstalleerd op Dell computers met Windows. Met SupportAssist kunt u automatisch driverupdates voor uw Dell computer downloaden. Als SupportAssist niet beschikbaar is op uw Dell computer, downloadt en installeert u de SupportAssist-app.
Hoe kan ik stuurprogramma's downloaden en in de juiste volgorde installeren?
  • De geautomatiseerde scan op de Dell.com/support/drivers website en de SupportAssist app installeren automatisch de drivers. Als u handmatig drivers installeert nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd, leest u hier hoe u Dell drivers in de juiste volgorde installeert.
Waar vind ik drivers voor mijn Dell printers en andere aangesloten Dell apparaten?
  • Als u drivers voor Dell printers en andere apparaten van het merk Dell wilt downloaden, gaat u naar Dell.com/support/drivers en identificeert u uw Dell product met behulp van de servicetag of klikt u op Alle producten bekijken en selecteert u het product uit de catalogus.
    OPMERKING: Sommige Dell apparaten, zoals toetsenbord, muis en meer, hebben geen servicetag. Als u Dell producten wilt identificeren die geen servicetag hebben, klikt u op Alle producten bekijken en selecteert u het product uit de catalogus.
Wat gebeurt er als een apparaat niet meer werkt na een update?
  • In sommige zeldzame gevallen werkt een apparaat mogelijk niet zoals verwacht nadat de driver is bijgewerkt. Dit kan gebeuren wanneer er een probleem is met de update of als een andere driver niet kan samenwerken met de bijgewerkte driver. Als u dit probleem wilt oplossen, kunt u de driver terugzetten naar de vorige versie.

Extra informatiebronnen

Video's

De video's zijn in het Engels. Ondertiteling is mogelijk beschikbaar voor sommige talen.

How to update Drivers via SupportAssist

How to update Drivers via SupportAssist

Andere bronnen

Hardwaretest
Hardwaretest
Voer een hardwaretest uit op de Dell computer.
Drivers en downloads
Drivers en downloads
Moet u Dell drivers installeren of bijwerken? Ga naar Dell.com/support/drivers.
SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik
SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik
Download en installeer SupportAssist op uw Dell computer.
film clapper-play
Supportvideo's (in het Engels)
Ga naar onze Dell videobibliotheek voor meer supportvideo's.