AlienRespawn

Sikker, enkel og pålitelig databeskyttelse

AlienRespawn er en applikasjon for sikkerhetskopiering og gjenoppretting som er utviklet for å gi pålitelig beskyttelse for viktige digitale dokumenter og minner med bare noen få museklikk.

Sikkerhetskopiering med AlienRespawn kan beskytte mot datatap som skyldes:

• Virusangrep
  • Sletting av filer ved uhell
  • Feil ved operativsystemer/programvare
  • Maskinvarefeil*

*hvis dataene blir sikkerhetskopiert til en annen stasjon

AlienRespawn-applikasjonen leveres i to versjoner, Basic og Premium.

Merk: AlienRespawn Cloud-tjenesten er i ferd med å bli faset ut, og det er ikke mulig å tegne nytt abonnement. Hvis du abonnerer på AlienRespawn Cloud, sender vi viktige servicekunngjøringer til e-postadressen som du registrerte for tjenesten. Du finner mer informasjon her: Vanlige spørsmål om utrangering av nettsky.

Last ned AlienRespawn

AlienRespawn Basic ble forhåndsinstallert på nye Dell-enheter med Windows 7 og Windows 8 som ble levert før 14. april 2016, og det har følgende funksjoner:

• Opprett stasjoner for ny installasjon ("rescue disk") for enheten
  • Tilbakestill enheten til den opprinnelige fabrikkinnstillingen
  • Sikkerhetskopier og gjenopprett data

Startskjerm for Respawn

Hvis systemet ble levert med Dell DataSafe eller AlienRespawn Manager og du vil ha mer informasjon om disse produktene, kan du se delen Eldre applikasjoner for sikkerhetskopiering på denne siden.

Beskytt dataene i tre enkle trinn:

• Velg det du vil sikkerhetskopiere
  • Sikkerhetskopier hele systemet eller bare noen få filer
  • Velg hvor du vil sikkerhetskopiere til
  • Sikkerhetskopier til den primære harddisken, en USB-stasjon, eller begge deler.
  • Velg når du vil sikkerhetskopiere
  • Sikkerhetskopier etter en valgt tidsplan, eller bruk funksjonen Kontinuerlig databeskyttelse** for å beskytte personlige filer etter hvert som du oppretter dem
**Kontinuerlig databeskyttelse er ikke del av den grunnleggende versjonen

Installering og systemkrav

Slik installerer du AlienRespawn

• Kontroller at enheten oppfyller minstekravene for systemet.
  • Lagre alle åpne filer, og lukk alle åpne applikasjoner.
  • Fjern alle tidligere Dell-applikasjoner for sikkerhetskopiering som er installert (AlienRespawn, Dell DataSafe Local, Dell Data Safe Online).
  • Last ned AlienRespawn og kjør installeringsprogrammet.
  • Hvis du blir spurt om du vil la programmet utføre endringer på datamaskinen, klikker du på Ja.
  • Følg instruksjonene på skjermen.
  • Hvis du blir spurt om det, tillater du at systemet startes på nytt.
  • Når systemet er startet på nytt, må du la oppdateringen fullføres før du bruker applikasjonen.
  • Hvis du vil åpne AlienRespawn, klikker du på Start, skriver inn Backup i søkefeltet og klikker deretter på AlienRespawn-ikonet (en hvit klokke i en blå firkant).

Minstekrav til systemet

• Operativsystem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
  • Prosessor: 1 GHz eller raskere
  • Systemminne (RAM): 1 GB (32-biters) eller 2 GB (64-biters)
  • Plass på harddisken: Minst 16 GB ledig

Tilgang til AlienRespawn under systemoppstart

Hvis operativsystemet ikke er tilgjengelig på grunn av oppstartsfeil, kan du likevel starte AlienRespawn.

For Windows 8/8.1:
Trykk på F12 under oppstart (oppstartsskjerm), og velg "AlienRespawn / Dell Backup and Recovery" fra oppstartsmenyen.

DBAR EUFI

For Windows 7:

• Trykk på F8 under oppstart (oppstartsskjerm)
  • Velg "Repair Your Computer"
  • Velg "AlienRespawn / Dell Backup and Recovery" fra menyen for gjenopprettingsalternativer

Win7 DBaR

Eldre applikasjoner for sikkerhetskopiering

Hvis du vil ha hjelp med andre Dell-applikasjoner for sikkerhetskopiering som var forhåndsinstallert på PC-en, kan du se følgende sider:

Sikkerhetskopiering av systemet

Sikkerhetskopiering av personlige data med AlienRespawn er en god start for å beskytte verdifulle personlige data. Hvis systemet er skadet av virus, systemkrasj eller maskinvarefeil, kan du med sikkerhetskopiering av systemet gjenopprette hele systemet, inkludert applikasjoner, innstillinger og personlige data, til et tidligere tidspunkt. Hvis du har oppgradert til AlienRespawn Premium, kan du opprette sikkerhetskopiering av systemet for optimal databeskyttelse.

Kontinuerlig databeskyttelse

Hvis du har oppgradert til AlienRespawn Premium, får du ekstra fleksibilitet for planlegging av sikkerhetskopiering eller til og med kontinuerlig beskyttelse av viktige data. Med funksjonen for kontinuerlig databeskyttelse kan du beskytte dokumenter du arbeider med, i sanntid og gå tilbake til en av versjonene du har laget tidligere, enten det er minutter eller uker siden.

Ekstra funksjoner

I tillegg til sikkerhetskopiering av systemet og kontinuerlig databeskyttelse har AlienRespawn Premium følgende funksjoner:

• Administrer og flett sikkerhetskopieringer uten plasskrevende duplisering av filer
  • Sikkerhetskopier og gjenopprett filer basert på type: bilde, video, e-post, dokument

Finn ut mer om Premium-funksjoner

Ekstra kundestøtte