Dell Backup and Recovery

Sikker, enkel og pålitelig databeskyttelse

Dell Backup and Recovery er et fleksibelt, automatisk program for sikkerhetskopiering og gjenoppretting som er utviklet for å gi pålitelig beskyttelse for viktige digitale dokumenter og minner med bare noen få museklikk.

Sikkerhetskopiering av data med Dell Backup and Recovery kan beskytte mot datatap som skyldes:

• Virusangrep
  • Sletting av filer ved uhell
  • Feil ved operativsystemer/programvare
  • Maskinvarefeil*
*hvis dataene blir sikkerhetskopiert til en annen stasjon eller nettskyen

Programmet Dell Backup and Recovery leveres i to versjoner, Basic og Premium. Du kan også kjøpe et Cloud Storage-alternativ sammen med Basic- eller Premium-versjonene, med mulighet for online sikkerhetskopiering.

Last ned Dell Backup and Recovery

Dell Backup and Recovery Basic leveres forhåndsinstallert på nye Dell-enheter med Windows 7 og Windows 8 og har følgende funksjoner:
  • Opprett stasjoner for ny installasjon ("rescue disk") for enheten
  • Tilbakestill enheten til den opprinnelige fabrikkinnstillingen
  • Sikkerhetskopier og gjenopprett data

Home_Screen

Hvis enheten ikke ble levert med forhåndsinstallert Dell Backup and Recovery, kan du se i delen Installering og systemkrav på denne siden. Se i delen Ekstra støtteressurser for å få hjelp med å bruke Dell Backup and Recovery.

Hvis systemet ble levert med Dell DataSafe eller Dell Backup and Recovery Manager og du vil ha mer informasjon om disse produktene, kan du se delen Eldre programmer for sikkerhetskopiering på denne siden. Dell anbefaler at du oppgraderer systemet til Dell Backup and Recovery.

Beskytt dataene i tre enkle trinn:

• Velg det du vil sikkerhetskopiere
    Sikkerhetskopier hele systemet eller bare noen få filer
  • Velg hvor du vil sikkerhetskopiere til
    Sikkerhetskopier til den primære harddisken, en USB-stasjon, nettskyen* eller alle disse stedene
  • Velg når du vil sikkerhetskopiere
    Sikkerhetskopier etter en valgt tidsplan, eller bruk funksjonen Kontinuerlig databeskyttelse** for å beskytte personlige filer etter hvert som du oppretter dem
*Krever et Cloud Storage-alternativ
**Kontinuerlig databeskyttelse er ikke del av den grunnleggende versjonen

Installering og systemkrav

Før du installerer Dell Backup and Recovery

• Kontroller at enheten oppfyller minstekravene for systemet.
  • Lagre alle åpne filer, og lukk alle åpne programmer.
  • Fjern alle tidligere Dell-programmer for sikkerhetskopiering som er installert (Dell Backup and Recovery Manager, Dell DataSafe Local, Dell Data Safe Online).
  • Last ned Dell Backup and Recovery, og kjør deretter konfigureringsprogrammet.
  • Hvis du blir spurt om du vil la programmet utføre endringer på datamaskinen, klikker du på Ja.
  • Følg instruksjonene på skjermen.
  • Hvis du blir spurt om det, tillater du at systemet startes på nytt.
  • Når systemet er startet på nytt, må du la oppdateringen fullføres før du bruker programmet.
  • Du åpner Dell Backup and Recovery ved å klikke på Start, skrive inn Backup i søkefeltet og deretter klikke på Dell Backup and Recovery-ikonet (en hvit klokke i en blå firkant).
Minstekrav til systemet
  • Operativsystem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
  • Prosessor: 1 GHz eller raskere
  • Systemminne (RAM): 1 GB (32-biters) eller 2 GB (64-biters)
  • Plass på harddisken: Minst 16 GB ledig

Tilgang til Dell Backup and Recovery under systemoppstart

Hvis operativsystemet ikke er tilgjengelig på grunn av oppstartsfeil, kan du likevel starte Dell Backup and Recovery.

For Windows 8/8.1:
Trykk på F12 under oppstart (oppstartsskjerm), og velg "Dell Backup and Recovery" fra oppstartsmenyen.

DBAR_EUFI

For Windows 7:

• Trykk på F8 under oppstart (oppstartsskjerm)
  • Velg "Repair Your Computer"
  • Velg "Dell Backup and Recovery" fra menyen for gjenopprettingsalternativer

Win7_DBaR

Eldre programmer for sikkerhetskopiering

Hvis du vil ha hjelp med andre sikkerhetskopieringsprogrammer fra Dell som var forhåndsinstallert på PC-en, kan du se følgende sider:

Sikkerhetskopiering av systemet

Sikkerhetskopiering av personlige data med Dell Backup and Recovery Basic er en god start for å beskytte verdifulle personlige data. Hvis systemet er skadet av virus, systemkrasj eller maskinvarefeil, kan du med sikkerhetskopiering av systemet gjenopprette hele systemet, inkludert programmer, innstillinger og personlige data, til et tidligere tidspunkt. Hvis du har oppgradert til Dell Backup and Recovery Premium, kan du opprette sikkerhetskopiering av systemet for optimal databeskyttelse.

Kontinuerlig databeskyttelse

Hvis du har oppgradert til Dell Backup and Recovery Premium, får du ekstra fleksibilitet for planlegging av sikkerhetskopiering eller til og med kontinuerlig beskyttelse av viktige data. Med funksjonen for kontinuerlig databeskyttelse kan du beskytte dokumenter du arbeider med, i sanntid og gå tilbake til en av versjonene du har laget tidligere, enten det er minutter eller uker siden.

Ekstra funksjoner

I tillegg til sikkerhetskopiering av systemet og kontinuerlig databeskyttelse har Dell Backup and Recovery Premium følgende funksjoner:

• Administrer og flett sikkerhetskopieringer, uten plasskrevende duplisering av filer
  • Sikkerhetskopier og gjenopprett filer basert på type: bilde, video, e-post, dokument
Finn ut mer om Premium- og Cloud-funksjoner

Ekstra kundestøtte