SupportAssist for PC og nettbrett

All støtte og informasjon du trenger for å administrere PC-er og nettbrett

SupportAssist, tidligere kjent som My Dell, sørger for systemoppdateringer, oppdager problemer og sender varsler basert på enheten din. Dette gjør det enklere enn noensinne å løse og forebygge problemer. Dette programmet gir deg tilgang til alt du trenger for å fjerne usikkerheten rundt vedlikehold av PC-er og nettbrett.

SupportAssist er tilgjengelig for kunder som ønsker å bruke én enkelt enhet hjemme eller administrere flere enheter for en virksomhet. Resultatet er mindre bryderi og raskere problemløsning. Resultater fra en fersk undersøkelse viser de kvantitative fordelene for virksomhetskundene våre.

Tredjeparts laboratorieresultater påviste 58 % reduksjon i antall trinn som ledet til problemløsing, samt 84 % reduksjon i tiden som brukes på telefonen* med SupportAssist.
Kilde: Tredjeparts laboratorietesting av Principled Technologies (prosessen med teknisk kundestøtte ble sammenlignet med HP og Lenovo), oktober 2014

For hjemmebruk og virksomheter. Se vanlige spørsmål her (på engelsk). For virksomhetskunder som er interessert i SupportAssist for virksomhetsprodukter kan du gå til fellesskapsområdet(på engelsk).

Egenskaper for SupportAssist

SupportAssist gir tilpasset kundestøtte med funksjoner som hjelper deg med å løse og forebygge problemer.

• Varsler og oppdateringer: Motta oppdateringer og varsler for å holde systemet oppdatert og i effektiv drift. Du kan enkelt konfigurere SupportAssist til å regelmessig vurdere enheten når du er koblet til Internett, for å se etter programvareoppgraderinger, driveroppdateringer og korrigeringsfiler.
  • Tilpasset støtte: SupportAssist finner automatisk service-ID-nummer, PC-modellnummer, ekspresservicekode og serviceinformasjon. Dette sikrer at du får identifisering av problemer, varsler og løsninger for den aktuelle enheten.
  • Forebyggende problemløsing – IT-ansatte som administrerer sluttbrukernes enheter i en virksomhet, kan nå få tilgang til Dells ledende forebyggingsfunksjon og hindre problemer før de oppstår. ProSupport Plus gjaldt i utgangspunktet bare for batterier og harddisker, men nå mottar kundene varsler også ved feil på andre deler.
Slik får du tak i SupportAssist:
  1. SupportAssist er forhåndsinstallert på alle nye hjemme-PC-er og nettbrett fra Dell. Bare søk etter "SupportAssist" på enheten, og kjør programmet.
  2. Hvis enheten din ikke ble levert med forhåndsinstallert SupportAssist, eller du ønsker å installere det på nytt, må du først sjekke at enheten oppfyller minimumskravene, og deretter kan du følge instruksjonene nedenfor.
  3. Hvis du ønsker å overvåke flere enheter med SupportAssist for PC og nettbrett, er det enkelt å implementere en vanlig konfigurering på virksomhetens enheter. Du finner informasjon om hvordan du konfigurerer denne funksjonen i implementeringsveiledningen for Dell SupportAssist (på engelsk)
Merk: SupportAssist med OpenManage Essentials er tilgjengelig for Dell Enterprise-systemene.

Minstekrav til systemet:
  • Operativsystem: Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
  • Prosessor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Minne: 512 megabyte (MB)
  • Plass på harddisken: 512 megabyte (MB)
  • Skjerm: Oppløsning på 1024 x 768, 16-biters modus
  • Tilkobling: Krever Internett-tilgang
  • Administratorrettigheter på systemet er installert
Slik installerer du SupportAssist på PC eller nettbrett:

Bruke SupportAssist på systemetBruk SupportAssist for å administrere flere systemer i en virksomhet
1. Last ned og kjør deretter programmet.1. Identifiser og deleger virksomhetens administrator eller personer du vil inkludere som primære kontakter.
2. Hvis du blir spurt om du vil la programmet utføre endringer på datamaskinen, klikker du på Ja.2. Last ned agentfilen, og kjør programmet.
3. Installeringsdialogboksen for SupportAssist dukker opp og viser installeringsframdriften.3. Bruk implementeringsveiledningen for instruksjoner om installering og konfigurering av SupportAssist.
4. Når installeringen av SupportAssist er fullført, klikker du på Fullført.Merk: Dell kommer ikke til å samle inn informasjon om service-ID-en og systemkonfigureringen med mindre du selv velger det. Dersom du tillater at Dell innhenter denne informasjonen, kan du dra fordel av raskere telefon- eller chat-støtte for enhetens maskinvare og programvare. Du kan endre innstillingene for bruksinformasjon og service-ID når som helst ved å gå til menyen for oppsettsadministrering i SupportAssist-programmet.
5. Hvis du vil åpne SupportAssist, klikker du på Start, skriver inn SupportAssist i søkefeltet og klikker deretter på SupportAssist-ikonet (en hvit skiftenøkkel i en blå sirkel.)
6. Åpne Settings-menyen (innstillinger) i SupportAssist, merk begge avmerkingsboksene og klikk på OK slik at Dell kan gi deg automatiske programvareoppdateringer og hente systeminformasjon for personlig støtte. Hvis du oppgraderer eller installerer SupportAssist på nytt, blir du ikke spurt på nytt om du vil tillate oppdateringer og varsler.

Hvordan mottar IT-brukerne varsler når de overvåker flere enheter?

Kunder som ønsker å bruke SupportAssist for å motta varsler fra overvåking på flere enheter, må registrere seg for en Dell TechDirect (på engelsk) -konto. Implementeringsveiledningen for Dell SupportAssist Agent (på engelsk) forklarer hvordan du oppretter en konfigureringsfil med samme påloggingsinformasjon som for Dell-kontoen og TechDirect-kontoen din.

TechDirect gir deg muligheten til å motta innkommende varsler og styre hvordan du går gjennom eller videresender dem til Dells tekniske kundestøtte. Sluttbrukerne på enheter som overvåkes i en konfigurering for flere enheter, mottar ikke varsler i systemet. ProSupport-service (ProSupport, ProSupport Plus og ProSupport Flex) som kjøpes for hver enhet, gir flere funksjoner for automatisk videresending av varsler til Dells tekniske kundestøtte.

SupportAssist og personvern

Dell samler ikke inn noe informasjon om bruk av datamaskinen utenfor SupportAssist, slik som Internett-bruk eller personlige filer. Dessuten vil vi aldri selge informasjon som vi samler inn via SupportAssist, og vil heller ikke gjøre informasjonen tilgjengelig for kommersielle formål. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se vanlige spørsmål om SupportAssist (på engelsk) og Dells retningslinjer for personvern (på engelsk).