Premier-inloggning Logga in

Dell OpenManage Server Administrator

Dell OpenManage Server Administrator (OMSA) tillhandahåller en omfattande 1-till-1-lösning för systemhantering på två olika sätt: från ett integrerat, webbaserat grafiskt användargränssnitt (GUI) och från ett kommandoradsgränssnitt (CLI) via operativsystemet. Server Administrator är utformad så att systemadministratörer ska kunna hantera system lokalt och via fjärrstyrning i nätverket. Den gör det möjligt för systemadministratörer att fokusera på att hantera hela nätverk genom att tillhandahålla omfattande 1-till-1-systemhantering.

Handböcker och dokumentation

Dells lösningar för systemhantering – supportmatris för OpenManage-programvaran (på engelska)

Dells supportmatris för systemhantering hjälper till att identifiera Dell-programvaran OpenManage och andra Dell-komponenter som stöds av Dells PowerEdge- och PowerVault-system, webbläsare och operativsystem.

Klicka på Dell TechCenter (på engelska) om du vill ha mer information om OpenManage Server Administrator (videor, länkar, hämtningsbara filer osv.)
Om du vill visa vanliga frågor och svar om OpenManage Server Administrator klickar du här (på engelska)

Hämta OMSA version 7.4
OMSA v7.4 kan hämtas via följande länkar. Läs installationshandboken och supportmatrisen för Server Administrator innan du installerar dessa paket på det operativsystem som stöds.

Windows:

Dell OpenManage 7.4 för Microsoft Windows x86
        Dell OpenManage 7.4 för Microsoft Windows x64

Linux:
        Dell OpenManage 7.4 för Red Hat (konsoliderat paket, 1 264 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för Red Hat Enterprise Linux 5 (x86) (distributionspaket, 133 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för Red Hat Enterprise Linux 5 (x64) (distributionspaket, 162 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för Red Hat Enterprise Linux 6 (x64) (distributionspaket, 163 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för Novell SuSE Linux ES 11 (distributionspaket, 133 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för VMWare ESX 4.1 (distributionspaket, 163 MB)

ESXi VIB:
        Dell OpenManage 7.4 för ESXi 4.1 (5 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för ESXi 5.0 (5 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för ESXi 5.1 (6 MB)
        Dell OpenManage 7.4 för ESXi 5.5 (6 MB)

Om du vill använda ESXi VIB med VMWare vSphere-program, kan du använda paket från Dells VMWare-depå.
        Dell OpenManage 7.4 från VMWare-depån (hämta OMSA VIB för olika ESXi-versioner)
        Dell OpenManage 7.4 för Dells VMWare-depå (SSL)

XenServer (extrapaket):
        Dell OpenManage 7.4 för XenServer (65 MB)

VIKTIGT – Förbättringar av version 7.4

Dell har gett ut OMSA 7.4.0.1 med följande rättningar och förbättringar från blockutgivningen av 7.4:
    1. Firmwareuppdateringar för OME 1.21 Broadcom misslyckades i OM Essentials, men lyckas egentligen
    2. OMSA 7.4 x86 MST.SYS-tjänsten kunde inte startas, med allvarliga syslog-fel i Windows händelselogg
    3. Undantag för OMSA 7.4 dsm_sa_datamgr64 med dongel/drivrutiner för HASP Sentinel från tredje part
    4. När ett M820-system migreras från ett M1000e- till ett VRTX-chassi kraschar OMSA-datahanteraren
    5. R220_EST: Datahanteraren kraschar när en RAID 50-konfiguration med virtuella diskar skapas via OMSA
    6. Olika typer av SFCB-DCIM-minnesläckage
    7. Wmiprvse.exe kraschar i Windows 2012 vid åtkomst av OMSAx64 7.x dccim64 IM_DiscreteSensor

Hämta:

OMSA 7.4.0.1 för ESX 4.1 Klicka här
    OMSA 7.4.0.1 för RHEL5 Klicka här
    OMSA 7.4.0.1 för RHEL6 Klicka här
    OMSA 7.4.0.1 för SLES 11 Klicka här
    OMSA 7.4.0.1 för Windows – 32-bitars Klicka här
    OMSA 7.4.0.1 för Windows – 64-bitars Klicka här