SupportAssist för företagssystem (servrar, lagring och nätverkshantering)

SupportAssist Enterprise är vår omfattande, enkla, proaktiva, förutsägande och automatiserade supportteknik*. SupportAssist identifierar maskinvarufel, skapar automatiskt ett ärende och initierar kontakt från Dell EMC till kunden. SupportAssist kan hjälpa dig att effektivisera kundernas supportupplevelse och löser problem upp till 90 % snabbare**.

Om du inte använder en systemhanteringskonsol kan du hämta SupportAssist Enterprise:
SupportAssist Enterprise Windows-server för hantering
SupportAssist Enterprise Linux-server för hantering

Om du använder en systemhanteringskonsol erbjuder vi SupportAssist för OME eller SCOM
SupportAssist för OpenManage Essentials (OME)
SupportAssist för Microsoft System Center Operations Manager (MS SCOM)

Om du använder en hanteringskonsol för lagring kan du aktivera SupportAssist i hanteringskonsolen. Klicka nedan för mer information.
PS Storage SAN Headquarters (SAN HQ) (på Engelska)
Storage Manager med Storage Center OS (SCOS) (på Engelska)

För tekniska dokument, videor eller frågor går du till SupportAssist-forumet på Dell.com/SupportAssistGroup (på Engelska) eller läser vårt SupportAssist-dokument med frågor och svar (på Engelska).

* Funktionerna varierar beroende på den Dell EMC-servicenivå du köpte till ditt system. Klicka här (på Engelska) för mer information.
** Tredjepartstest utfört av Principled Technologies (Lösa serverproblem med Dell ProSupport Plus och SupportAssist), september 2015. Läs hela artikeln (på Engelska).