Dell OpenManage Server Administrator

Dell OpenManage Server Administrator (OMSA) tillhandahåller en omfattande 1-till-1-lösning för systemhantering på två olika sätt: från ett integrerat, webbaserat grafiskt användargränssnitt (GUI) och från ett kommandoradsgränssnitt (CLI) via operativsystemet. Server Administrator är utformad så att systemadministratörer ska kunna hantera system lokalt och via fjärrstyrning i nätverket. Den gör det möjligt för systemadministratörer att fokusera på att hantera hela nätverk genom att tillhandahålla omfattande 1-till-1-systemhantering.

• Om du använder en Dell-server från 13:e generationens plattform – PowerEdge T630 , PowerEdge R630, PowerEdge R730xd, PowerEdge R730 eller Dell Precision Rack 7910 använder du länken nedan för att hämta version OM 8.0.1

•    Senaste versionen 8.0.2 [2 December 2014] finns nu tillgänglig. Använd tabellen nedan för att hämta programmet

OBS! Server Administrator version 8.0.2 kan endast användas med följande system:

•         PowerEdge R430, PowerEdge R530, PowerEdge T430, PowerEdge M630, PowerEdge FC630, PowerEdge C4130

Snabböversikt: 2014 års version av OpenManage Server Administrator.

I den här tabellen visas information om 2014 års version av Dell OpenManage Server Administrator (OMSA).

OMSA-version        Generation av PowerEdge-servrar som stöds  Tillämplighet*  Hämta
7.4.0  Äldre** PowerEdge-servrarEj tillämpligt  Windows x32 / x64 / SMTD / Linux6 / SLES11 / ESXi5.1 / ESXi5.5
7.4.0.2Äldre** PowerEdge-servrarOMSA 7.4.0.1 OMSA 7.4        Windows x32 / x64 / Linux6 / SLES11 / ESXi5.1 / ESXi5.5
7.4.1  Utvalda^* Dell PowerEdge-servrar från 11:e  generationen och alla servrar från 12:e generationen
Servrar

Ej tillämpligt

Linux6 / Linux7 / SLES11
8.0.1  PowerEdge R730
PowerEdge R730 XD
PowerEdge R630
PowerEdge T630
Dell Precision 7910
Ej tillämpligtWindows x32 / x64 / Linux6 / Linux7 / SLES11 / ESXi5.1 / ESXi5.5
8.0.1.1PowerEdge R730
PowerEdge R730 XD
PowerEdge R630
PowerEdge T630
Dell Precision 7910
OMSA 8.0.1  Windows x32 / x64 / Linux6 / Linux7 / SLES11
8.0.2PowerEdge R430
PowerEdge R530
PowerEdge T430
PowerEdge M630
PowerEdge FC630
PowerEdge C4130
Ej tillämpligt  Windows x32 / x64 / Linux6 / Linux7 / SLES11 / ESXi5.1 / ESXi5.5

*Tillämplighet: Det här fältet gäller för korrigeringsfilernas olika versioner och ger information om vilken tidigare version av OMSA som ska vara installerad innan du installerar korrigeringsfilen.
**Äldre PowerEdge-servrar:
9:e generationen, 10:e generationen, 11:e generationen och 12:e generationen.
Exempel:
9:e generationens PowerEdge-servrar: 1950, 2950, 6950 och så vidare
10:e generationens PowerEdge-servrar: M605, R300, R305, T105 och så vidare
11:e generationens PowerEdge-servrar: M610, M910, R415, T110 och så vidare
12:e generationens PowerEdge-servrar: M620, R720, R720XD, T420 och så vidare

^*Utvalda PowerEdge-servrar från 11:e generationen: R710, R610, R415, R515, R715, R815, M915, M910, T110 II och FM120

OMSA 8.0.1.1 åtgärdar följande fel som kunde uppstå med 8.0.1 Bandenhet rapporteras inte i Windows med OMSA version 7.4.1. +PCIe-enheter visas inte i OMSA. (PCIe SSD-diskar eller styrenheter) + information om virtuella diskar, fläktar, EMM, batteri, nätaggregat och temperaturer visas inte i MIBOMSA-sessionsloggar vid försök att importera säkra virtuella diskar genom att ange lösenordsfras.

• Om du vill använda OMSA med en Dell-server från 9:e till 12:e generationens plattform klickar du på OpenManage DVD-länken för att installera OpenManage version 7.4
                  http://www.dell.com/support/home/Drivers/DriversDetails?driverId=PYKGK

Windows:

•         Windows x86
                 •         Windows x64

Linux:

•         Konsoliderat paket (1 530 MB)
                 •         Red Hat Enterprise Linux 7 (x64) (Distributionspaket, 184 MB)
                 •         Red Hat Enterprise Linux 6 (x64) (Distributionspaket, 181 MB)
                 •         Novell SuSE Linux ES 11 (Distributionspaket, 148 MB)

ESXi VIB:

•         ESXi 5.1 (6 MB)
                 •         ESXi5.5 (6 MB)

Om du vill använda ESXi VIB med VMWare vSphere-program kan du använda paket från Dells VMWare-depå.

•         Dells VMware-depå (Hämta OMSA VIB för olika ESXi-versioner)
                •         Dells VMWare-depå (SSL)

XenServer (extrapaket):

•         XenServer 6.2 (74 MB)