Support för operativsystem till servrar och lagring

Support för Microsoft Windows Server

Dell har ett omfattande samarbete med Microsoft vilket innebär att du får tillförlitlig funktionalitet när du använder Microsofts operativsystem tillsammans med Dell PowerEdge-servrar.
Klicka här om du vill ha mer information om vilka av Microsofts serveranpassade operativsystem som stöds på specifika PowerEdge-modeller.

Vill du ha hjälp med att hitta rätt operativsystem för din server? Titta gärna på vår rådgivningsresurs för Microsofts serveranpassade operativsystem. Den hittar du här .

Klicka här om du vill ha felsökningsinformation om Microsofts operativsystem för servrar.

Support för Linuxbaserade operativsystem

Dell har omfattande kunskaper inom Linux och ett brett team av supportexperter på detta område. Flera Linux-distributioner stöds via supportaval i samarbete mellan Dell och våra olika Linux-partners. Hitta supportinformation med hjälp av artiklarna från vår kunskapsbank (på Engelska).

Support för operativsystem via Dell Direct

Dell hanterar alla problem med maskinvara och operativsystem men låter samarbetspartnern ta hand om vissa ärenden vid behov.

Dell-support och samarbetsbaserad support för operativsystem

Dell hanterar alla maskinvaruproblem, och för att tillhandahålla support för operativsystem erbjuder vi support (mer information finns här) i samarbete med Oracle för Oracle Linux/Oracle VM och Canonical för Ubuntu. Kunder kan fortfarande kontakta Dells supporttjänster för att få hjälp.

Lista över maskinvarukompatibilitet med produkter från samarbetspartners

Supportavtal och prenumerationer för partners finns tillgängliga via vår organisation för programvara och kringutrustning (finns här). Detta gäller inte Asianux.

Obs! Vi känner till den breda användningen av CentOS på Dells system och vet att det är en community-utvecklad variant av Red Hat Enterprise Linux, där Dell erbjuder support för det sistnämnda. Support för det här operativsystemet finns tillgänglig här på webbplatsen för CentOS.

Hypervisor-support

Supportinformation för Microsoft Hyper-V och Red Hat Enterprise Virtualization finns tillgängligt ovan.
  • Klicka här om du vill visa driftsättningsguider för VMware ESXi
  • Klicka här om du vill visa VMwares lista över maskinvarukompatibilitet
  • Klicka här om du vill visa XenServers lista över maskinvarukompatibilitet