Tillbehör, kringutrustning och surfplattor

Hur du hittar service tag-etiketten på Dells kringutrustning, tillbehör och handhållna enheter.

Dells service tag-nummer är en identifierare som består av sju tecken och är unik för din produkt. Förutom service tag-numret finns det en Express Service-kod som är en 10-siffrig numerisk version av service tag-numret och som kan knappas in i en telefon för samtalsdirigering. De flesta Dell-produkter har ett service tag-nummer, men det finns en del tillbehör och kringutrustning som inte har det. Stationära och bärbara datorer, servrar och lagringsenheter, skrivare och mobila enheter (t.ex. mobiltelefoner och surfplattor) har i allmänhet ett service tag-nummer.

Andra Dell-produkter som har ett service tag-nummer är projektorer, större högupplösta skärmar, Axim-handdatorer och Dells smartphones och surfplattor.

De Android-baserade surfplattorna Dell Venue 7 och 8 har service tag-numret angivet under Inställningar i sektionen Om denna surfplatta och det är det sista fältet i listan.

Det finns också en etikett på den nedre kanten som anger service tag-numret och Express Service-koden (Bild 1).

Service tag-etiketten på surfplattor

Bild 1: Plats för service tag-nummer och Express Service-kod (anges med en blå punkt).

_________________________________________________________________________________________________________

För Dell Venue 11 Pro hittar du service tag-numret genom att använda länken överst i den här artikeln (under förutsättning att Windows är öppet på surfplattan). Om du inte kan starta surfplattan och öppna Windows kan du hitta service tag-numret bakom bakstycket på surfplattan.

Du tar bort det flexibla bakstycket i plast genom att bända det uppåt och ta bort det från plattans baksida.

Service tag-numret och Express Service-koden för Venue 11 Pro anges på en panel i det övre vänstra eller övre högra hörnet under bakstycket.

Venue 11 Pro

Venue 11 Pro

_________________________________________________________________________________________________________

På vissa surfplattor finns service tag-numret på locket till SIM-kortplatsen eller SD-kortplatsen.

Service tag-etiketten på Streak 10

XPS 10

• På Dell XPS 10 sitter service tag-etiketten på den nedre kanten av ramen på datorns baksida.

• På Dell XPS 18 sitter service tag-numret på insidan av ett av de utfällbara benen.

På den här typen av kringutrustning brukar service tag-etiketten sitta på vissa bestämda platser. Det rör sig om baksidan eller undersidan av en projektor eller skärm, den nedre kanten på en skärm eller surfplatta, insidan av batterifacket på en bärbar enhet, eller insidan av locket till SIM-kortet eller minneskortet.

Mobil kringutrustning

Projektorer kan ha service tag-etiketten på undersidan eller på anslutningspanelen på baksidan.

Mobil kringutrustning

I de fall en bildskärm har en service tag-etikett brukar den sitta på skärmens baksida. De flesta Dell-bildskärmar har emellertid ingen service tag-etikett.