Dell Backup and Recovery

Säkert, enkelt och tillförlitligt dataskydd

Dell Backup and Recovery är ett program för säkerhetskopiering och återställning som utformats för att ge ett tillförlitligt skydd för dina viktigaste digitala dokument och minnen på bara några klick.

Genom att säkerhetskopiera dina data med Dell Backup and Recovery skyddas du mot dataförluster i händelse av:

• Virusattacker
  • Oavsiktlig filradering
  • Skadat operativsystem/skadad programvara
  • Maskinvarufel*
*om data säkerhetskopieras till en annan enhet

Dell Backup and Recovery finns i två olika versioner: Basic och Premium.

Obs! Molntjänsten för Dell Backup and Recovery håller på att fasas ut och nya prenumerationer godkänns inte. Om du redan prenumererar på Dell Backup and Recovery-molntjänsten kommer viktig information om tjänsten att skickas till din registrerade e-postadress. Mer information finns i vanliga frågor om molnavveckling (på Engelska) här.

Hämta Dell Backup and Recovery

Dell Backup and Recovery Basic var förinstallerat på nya Dell-enheter med Windows 7 och Windows 8 som levererades före den 14 april 2016. Med hjälp av det kan du:

• Skapa skivor för ominstallering (räddningsskivor) för enheten
  • Återställa din enhet till fabriksinställningarna
  • Säkerhetskopiera och återställa data manuellt

Programvara – Dell Backup and Recovery Appliance

Om systemet levererades med Dell DataSafe eller Dell Backup and Recovery Manager och du vill ha mer information om dessa produkter kan du läsa avsnittet Äldre säkerhetskopieringsprogram på den här sidan.

Skydda dina data i tre enkla steg:

• Välj ”vad” du vill säkerhetskopiera
    Säkerhetskopiera hela systemet eller bara vissa filer
  • Välj ”var” säkerhetskopian ska skapas
    Säkerhetskopiera till din primära hårddisk, en USB-enhet eller både och.
  • Välj ”när” säkerhetskopieringen ska utföras
    Säkerhetskopiera när det passar dig eller använd funktionen Kontinuerligt dataskydd** för att skydda dina personliga filer allt eftersom du skapar dem
** Kontinuerligt dataskydd ingår inte i den grundläggande versionen

Installation och systemkrav

Så här installerar du Dell Backup and Recovery

• Kontrollera att enheten uppfyller systemkraven.
  • Spara alla öppna filer och avsluta alla öppna program.
  • Ta bort alla eventuella tidigare installerade Dell-program för säkerhetskopiering (Dell Backup and Recovery Manager, Dell DataSafe Local eller Dell Data Safe Online).
  • Hämta Dell Backup and Recovery och kör sedan installationsprogrammet.
  • Om du blir tillfrågad om du vill tillåta programmet att göra ändringar på datorn klickar du på Ja.
  • Följ anvisningarna på skärmen.
  • Om du blir tillfrågad om systemet ska startas om tillåter du det.
  • När systemet har startats om bör du låta uppdateringen slutföras innan du använder programmet.
  • Du öppnar Dell Backup and Recovery genom att klicka på Start, skriva Backup i sökrutan och sedan klicka på ikonen för Dell Backup and Recovery (en vit klocka i en blå kvadrat).
Systemkrav

• Operativsystem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
  • Processor: 1 GHz eller snabbare
  • Systemminne (RAM): 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)
  • Hårddiskutrymme: Minst 16 GB eller mer ledigt

Få åtkomst till Dell Backup och Recovery under systemstart

Om operativsystemet inte är tillgängligt på grund av ett startfel kan du fortfarande starta Dell Backup and Recovery.

För Windows 8/8.1:
Tryck på F12 under start (startskärmen) och välj ”Dell Backup and Recovery” från startmenyn.

DBAR_EUFI

För Windows 7:

• Tryck på F8 under start (startskärmen)
  • Välj ”Reparera datorn”
  • Välj ”Dell Backup and Recovery” från menyn med återställningsalternativ

Win7 DBaR

Äldre säkerhetskopieringsprogram

Om du vill ha hjälp med andra Dell-säkerhetskopieringsprogram som levererats med datorn kan du besöka följande sidor: Säkerhetskopior av systemet

Genom att säkerhetskopiera data med Dell Backup and Recovery Basic har du en bra grund för att skydda viktig information och personliga filer. Om ditt system skadas av virus, om systemet kraschar eller ett maskinvarufel uppstår kan du med en säkerhetskopia av systemet återställa hela systemet inklusive program, inställningar och personliga data enligt en tidigare tidpunkt. Om du har uppgraderat till Dell Backup and Recovery Premium kan du skapa säkerhetskopior av systemet för bästa möjliga dataskydd.

Kontinuerligt dataskydd

Om du har uppgraderat till Dell Backup and Recovery Premium har du nu ytterligare flexibilitet att schemalägga säkerhetskopieringen. Du kan till och med skydda dina viktigaste data kontinuerligt. Med funktionen för kontinuerligt dataskydd kan du skydda arbetsdokument i realtid och återställa till en version som du tidigare har sparat, oavsett om det var minuter eller veckor sedan.

Extrafunktioner

Utöver säkerhetskopieringar och kontinuerligt dataskydd ger Dell Backup and Recovery Premium tillgång till följande funktioner:

• Spara utrymme genom att hantera och slå samman säkerhetskopior utan att dina filer dupliceras
  • Säkerhetskopiera och återställ filer baserat på typ: bilder, video, e-post eller dokument
Mer information om Premium-funktioner

Ytterligare supportresurser