Dell Backup and Recovery

Säkert, enkelt och tillförlitligt dataskydd

Dell Backup and Recovery är ett flexibelt och automatiserat program för säkerhetskopiering och återställning, utformat för att ge ett tillförlitligt skydd för dina viktigaste digitala dokument och minnen på bara några klick.

Säkerhetskopiering av dina data med Dell Backup and Recovery skyddar mot dataförlust i händelse av:
  • Virusattacker
  • Oavsiktlig filradering
  • Skadat operativsystem/skadad programvara
  • Maskinvarufel*

*
om data säkerhetskopieras till en annan enhet eller ett moln

Dell Backup and Recovery finns tillgängligt i två olika versioner: Basic och Premium. Du kan också köpa tillvalet Cloud Storage tillsammans med Basic- eller Premium-versionen, så att du kan säkerhetskopiera online.

Hämta Dell Backup and Recovery

Dell Backup and Recovery Basic är förinstallerat på nya Dell Windows 7- och Windows 8-enheter. Med hjälp av det kan du:

*om data säkerhetskopieras till en annan enhet eller ett molnDell Backup and Recovery finns tillgängligt i två olika versioner: och . Du kan också köpa tillvalet tillsammans med Basic- eller Premium-versionen, så att du kan säkerhetskopiera online.                                                         är förinstallerat på nya Dell Windows 7- och Windows 8-enheter. Med hjälp av det kan du:
  • Skapa skivor för ominstallering (räddningsskivor) för enheten
  • Återställa din enhet till de ursprungliga fabriksinställningarna
  • Säkerhetskopiera och återställa dina data manuellt

Dell Backup and Recovery

Se avsnittet Installation och systemkrav på den här sidan om din enhet inte levererades med Dell Backup and Recovery förinstallerat. Hjälpen för Dell Backup and Recovery finns i avsnittet Ytterligare supportresurser.

Om systemet levererades med Dell DataSafe eller Dell Backup and Recovery Manager och du vill ha mer information om dessa produkter, finns det i avsnittet Äldre säkerhetskopieringsprogram på den här sidan. Dell rekommenderar att du uppgraderar ditt system till Dell Backup and Recovery.

Skydda dina data i tre enkla steg:
  • Välj ”vad” du vill säkerhetskopiera
    Säkerhetskopiera hela systemet eller bara vissa filer
  • Välj ”var” säkerhetskopian ska skapas
    Säkerhetskopiera till din primära hårddisk, en USB-enhet, molnet* eller allt på en gång
  • Välj ”när” säkerhetskopieringen ska utföras
    Säkerhetskopiera när det passar dig eller använd funktionen Kontinuerligt dataskydd** för att skydda dina personliga filer allteftersom du skapar dem

* Kräver ett Cloud Storage-alternativ
** Kontinuerligt dataskydd ingår inte i den grundläggande versionen

Installation och systemkrav

Så här installerar du Dell Backup and Recovery
  • Kontrollera att enheten uppfyller systemkraven.
  • Spara alla öppna filer och avsluta alla öppna program.
  • Ta bort alla eventuella tidigare installerade Dell-program för säkerhetskopiering (Dell Backup and Recovery Manager, Dell DataSafe Local eller Dell Data Safe Online).
  • Hämta Dell Backup and Recovery och kör sedan installationsprogrammet.
  • Om du blir tillfrågad om du vill tillåta programmet att göra ändringar på datorn klickar du på Ja.
  • Följ anvisningarna på skärmen.
  • Om du blir tillfrågad om systemet ska startas om tillåter du det.
  • När systemet har startats om bör du låta uppdateringen slutföras innan du använder programmet.
  • Du öppnar Dell Backup and Recovery genom att klicka på Start, skriva Backup i sökrutan och sedan klicka på ikonen för Dell Backup and Recovery (en vit klocka i en blå kvadrat).

Lägsta systemkrav
  • Operativsystem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
  • Processor: 1 GHz eller snabbare
  • Systemminne (RAM): 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)
  • Hårddiskutrymme: Minst 16 GB eller mer ledigt

Äldre säkerhetskopieringsprogram

Om du vill ha hjälp med andra Dell-säkerhetskopieringsprogram som levereras med datorn kan du besöka följande sidor:
Säkerhetskopior av systemet

Säkerhetskopiering av din personliga information med Dell Backup and Recovery Basic är en bra början för skydd av dina personliga data. Om ditt system skadas av virus, om systemet kraschar eller ett maskinvarufel uppstår kan en säkerhetskopia av systemet återställa hela systemet inklusive program, inställningar och personliga data enligt en tidigare tidpunkt. Om du har uppgraderat till Premium kan du skapa säkerhetskopior av systemet för bästa möjliga dataskydd.

Kontinuerligt dataskydd

Om du har uppgraderat till Dell Backup and Recovery Premium har du nu ytterligare flexibilitet att schemalägga säkerhetskopieringen. Du kan till och med skydda dina viktigaste data kontinuerligt. Med funktionen Kontinuerligt dataskydd kan du skydda dina arbetsdokument i realtid och återställa till en version som du tidigare har sparat, oavsett om det var minuter eller veckor sedan.

Extrafunktioner

Utöver säkerhetskopieringar och kontinuerligt dataskydd ger Dell Backup and Recovery Premium tillgång till följande funktioner:
  • Spara utrymme genom att hantera och slå samman säkerhetskopior utan att dina filer dupliceras
  • Säkerhetskopiera och återställ filer baserat på typ: bilder, video, e-post eller dokument

Mer information om Premium- och Cloud-funktionerna

Ytterligare supportresurser