Dell SupportAssist för datorer och surfplattor

Automatiserad, proaktiv och förutsägande support

SupportAssist-Dell-Blue-100x100

På Dell förstår vi att du har viktigare saker än att felsöka problem. Därför har vi lanserat SupportAssist för datorer och surfplattor – branschens första automatiserade, proaktiva och förutsägande supportteknik.

SupportAssist kontrollerar proaktivt* statusen på systemets maskinvara och programvara. Om ett problem upptäcks skickas information om systemets tillstånd till Dell så att felsökning kan påbörjas. Dell tar kontakt med dig för att diskutera en lösning, vilket förhindrar att problem leder till kostsamma hinder för verksamheten.

Kom i gång:
SupportAssist är nu förinstallerat på de flesta nya Dell-system med operativsystemet Windows. Programmet finns i Start- menyn under Alla program i Dell-mappen. Följ installationsanvisningarna nedan om det inte är förinstallerat:

Hantera personliga enheter:
Oavsett om du har en eller flera personliga enheter kan SupportAssist förenkla hanteringen genom att skicka meddelanden till respektive enhet om problem eller nödvändiga uppdateringar för den enheten.

Hämta SupportAssist för datorer och surfplattor

Mer information finns i SupportAssist-dokumentationen.
Kunder som har Premium Support eller Premium Support Plus kan utnyttja SupportAssist-tjänstens funktioner som automatiskt identifierar fel, skickar meddelanden och skapar ärenden.

Hantera företagsenheter:

Företag eller organisationer som hanterar datorer och surfplattor genom ProSupport Plus-tjänsten får tillgång till samtliga SupportAssist-funktioner, bland annat förutsägande identifiering av problem och förebyggande av fel på batterier och hårddiskar. Visa en fullständig lista över alla funktioner i SupportAssist-broschyren.

IT-avdelningar kan förenkla och centralisera hanteringen genom att tillämpa en gemensam konfiguration för samtliga enheter i organisationen och hantera SupportAssist-varningar genom Dell TechDirect. Mer information finns i driftsättningshandboken och videorna.
Du måste hämta SupportAssist, som innehåller SupportAssist-agenten, för att kunna komma igång.

1. Hämta SupportAssist (64-bitars Windows)
2. Hämta SupportAssist (32-bitars Windows)

Ingen IT-avdelning på företaget? Slutanvändarna kan själva hantera varningar från sina system. Hämta SupportAssist för datorer och surfplattor

Systemkrav:

• Operativsystem: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 (inte tillgängligt på Linux-, Windows RT-, Windows 10S-, Android-, Ubuntu- eller Chrome-baserade produkter)
  • Processor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Minne: 2 gigabyte (GB)
  • Hårddiskutrymme: 2 gigabyte (GB)
  • Skärm: 1 024 × 768 i upplösning, 16-bitarsläge
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Administratörsbehörighet på systemet
  • Nätverksportar: 5700 (för att öppna SupportAssist-användargränssnittet) och 9012 (för kommunikation med Dell)

Information om den proaktiva funktionen i SupportAssist:
*SupportAssist identifierar automatiskt och varnar proaktivt Dell för: operativsystemsproblem, programuppgraderingar, drivrutinsuppdateringar och korrigeringsfiler, skadlig programvara, virusangripna filer samt fel på hårddiskar, batterier, minne, interna kablar, värmesensorer, dissipatorer, fläktar, SSD-enheter och grafikkort.

Gränssnitt för SupportAssist:

SA_interface

Säkerhet och integritet:
SupportAssist samlar endast in information om systemets tillstånd och de kontaktuppgifter du anger vid registreringen. Dell samlar inte in någon information om din datoranvändning utöver det som krävs för SupportAssist. Vi samlar alltså inte in information om Internetanvändning eller privata filer. Vi säljer inte heller informationen som samlas in med hjälp av SupportAssist och avslöjar inte på något annat sätt uppgifterna i kommersiellt syfte. Mer information finns i Dells sekretesspolicy.

Hanterar ni servrar, lagring eller nätverksenheter? Besök sidan för SupportAssist Enterprise Resource Center.

Kunskapsbasartiklar om Dell SupportAssist för datorer och surfplattor:

Video
I våra videor hittar du steg-för-steg-hjälp och information som kan besvara din fråga. Videorna är på engelska. Översatta undertexter finns tillgängliga på vissa språk. Titta på våra SupportAssist-videor på YouTube. Fler videor finns i vårt videobibliotek.