Dell SupportAssist för datorer och surfplattor

Automatiserad, proaktiv och förutsägande support

På Dell förstår vi att du har viktigare saker än att felsöka problem. Därför har vi lanserat SupportAssist för datorer och surfplattor – branschens första automatiserade, proaktiva och förutsägande supportteknik.

SupportAssist kontrollerar proaktivt statusen på systemets maskinvara och programvara. Om ett problem upptäcks skickas information om systemets tillstånd till Dell så att felsökning kan påbörjas. Dell tar kontakt med dig för att diskutera en lösning, vilket förhindrar att problem leder till kostsamma hinder för verksamheten.

Tester från tredje part har faktiskt visat att ProSupport Plus med SupportAssist löser problem snabbare än konkurrenterna. Resultaten visade bland annat:*

• 58 % färre steg
  • 84 % mindre tid i telefon
*Källa: Tredjepartstest utfört av Principled Technologies (teknisk supportprocess jämfört med HP och Lenovo) i oktober 2014. Visa hela rapporten (på Engelska).

Kom igång:
SupportAssist är nu förinstallerat på de flesta nya Dell-system med operativsystemet Windows. Programmet finns i Start- menyn under Alla program i Dell-mappen. Följ installationsanvisningarna nedan om det inte är förinstallerat:

Hantera personliga enheter:
Oavsett om du har en eller flera personliga enheter kan SupportAssist förenkla hanteringen genom att skicka meddelanden på respektive enhet om problem eller nödvändiga uppdateringar för den enheten.

Hämta SupportAssist för datorer och surfplattor

Läs användarhandboken och vanliga frågor och svar (på Engelska) om du vill ha mer information.
Kunder som har premiumsupport kan utnyttja SupportAssist-tjänstens funktioner som automatiskt identifierar fel, skickar meddelanden och skapar ärenden.

Hantera företagsenheter:

Företag eller organisationer som hanterar datorer och surfplattor och har valt ProSupport Plus-tjänsten får tillgång till samtliga SupportAssist-funktioner, bland annat förutsägande identifiering av problem och förebyggande av fel på batterier och hårddiskar. Visa en fullständig lista över alla funktioner i SupportAssist-broschyren (på Engelska).

IT-avdelningar kan förenkla och centralisera hanteringen genom att tillämpa en gemensam konfiguration för samtliga enheter i organisationen och hantera SupportAssist-varningar genom Dell TechDirect (på Engelska)
. Mer information finns i driftsättningsguiden och videorna (på Engelska).
Du måste hämta SupportAssist och SupportAssist-agenten för att kunna komma igång.

1. Hämta SupportAssist
2. Hämta SupportAssist-agenten

Ingen IT-avdelning på företaget? Slutanvändarna kan själva hantera varningar från sina system. Hämta SupportAssist för datorer och surfplattor

Systemkrav:

• Operativsystem: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
  • Processor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Minne: 512 MB
  • Hårddiskutrymme: 512 MB
  • Skärm: 1 024 x 768 i upplösning, 16-bitarsläge
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Administratörsbehörighet på systemet

Gränssnitt för SupportAssist:

Startskärm

Säkerhet och integritet:
SupportAssist samlar endast in information om systemets tillstånd och de kontaktuppgifter du anger vid registreringen. Dell samlar inte in någon information om din datoranvändning utöver det som krävs för SupportAssist. Vi samlar alltså inte in information om Internetanvändning eller privata filer. Vi säljer inte heller informationen som samlas in med hjälp av SupportAssist och avslöjar inte på något annat sätt uppgifterna i kommersiellt syfte. Mer information finns i Vanliga frågor och svar om SupportAssist (på Engelska) och Dells sekretesspolicy.

Hanterar ni servrar, lagring eller nätverksenheter? Besök sidan för SupportAssist Enterprise Resource Center.

Kunskapsbasartiklar om Dell SupportAssist för datorer och surfplattor: