My Dell

Vi har samlat all supportinformation du kan behöva på ett lättillgängligt ställe.

My Dell, tidigare kallat Dell Support Center, ger automatiserad teknisk support, vilket gör att du kan förebygga problem och få lösningar enklare än någonsin. Detta lättanvända program ger dig tillgång till allt du behöver för att slippa gissa när det gäller att äga och underhålla din enhet.

Hämta My Dell

My Dell är förinstallerat på alla nya Dell-enheter och ger:

• Tips och varningar så att du känner till problem innan de inträffar, och de verktyg som krävs för att åtgärda problem om de uppstår.
  • Flexibel, automatiserad säkerhetskopiering och återställning med Dell Backup and Recovery för att säkerställa att viktiga dokument, foton och mediefiler är i säkert förvar
  • Spara tid och minska problem med enkel tillgång till Dells support, serviceinformation och tjänster

Om enheten inte har My Dell installerat eller om du vill ominstallera det ska du kontrollera att enheten uppfyller systemkraven. Följ sedan instruktionerna nedan.

My Dell

Lägsta systemkrav

• Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
  • Processor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Minne: 512 MB
  • Hårddiskutrymme: 512 MB
  • Bildskärm: 1 024 x 768 skärmupplösning, 16-bitarsläge
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Administratörsrättigheter

Om du vill installera My Dell

• Hämta My Dell och kör programmet.
  • Om du uppmanas att tillåta programmet att göra ändringar på datorn klickar du Ja.
  • Dialogrutan för installationen av My Dell öppnas och visar installationens förlopp.
  • När installationen av My Dell är klar klickar du på Slutför.
  • Om du vill öppna My Dell, klicka på Start, skriv in My Dell i sökrutan. Klicka sedan på My Dell-ikonen (en vit nyckeln i en blå cirkel.)
  • På menyn Inställningar i My Dell markerar du båda kryssrutorna och klickar på OK för att Dell ska kunna utföra uppdateringar i programvara automatiskt och samla in information om ditt system för bästa möjliga support. Om du ominstallerar eller uppgraderar My Dell får du ingen uppmaning igen för att tillåta uppdateringar och aviseringar.

Obs!
     Du kan använda My Dell utan att tillåta Dell att samla in information om Service Tag och systemkonfiguration men då kan du inte ta del av fördelar som snabbare support via telefon eller chat eller anpassade uppgraderingar och verktyg för enhetens maskin- och programvara. Du kan när som helst ändra inställningarna för användarinformation och Service Tag från menyn Inställningar i programmet My Dell.

• My Dell känner automatiskt av status för Service Tag, expresskod och service.

Nya funktioner i My Dell

My Dell ger dig tillgång till personligt anpassade supportresurser med funktioner och verktyg som hjälper dig att lösa aktuella problem och förhindra nya.

• Proaktiva varningar: Automatiska varningar om uppdateringar hjälper till att hålla systemet uppdaterat och ser till att det fungerar effektivt My Dell känner av när du är ansluten till Internet och söker automatiskt uppgradering av programvara, drivrutinsuppdateringar och korrigeringsfiler för enheten.
    • Förbättrad felsökning: My Dell innehåller PC Checkup, ett verktyg för felsökning och diagnostisering som skannar och testar systemets maskinvara. PC Chekup tillhandahåller automatiska korrigeringar av vanliga konfigurationsproblem och skapar detaljerade rapporter som kan användas av Dells tekniker för snabb lösning av eventuella problem Skanningen av maskinvaran med PC Checkup schemaläggs att köras en gång i månaden, men du kan ändra hur ofta det körs på menyn Inställningar. Du kan även köra det manuellt.
    • Tekniska experter:Det spelar ingen roll om du föredrar onlinesupport eller support via chatt eller telefon – med My Dell kan du välja den support som passar just dig.
    • Anpassad support: My Dell hittar automatiskt ditt Service Tag, datorns modellnummer, expresskoden samt information om ditt serviceavtal. Det gör att du bara får supportartiklar, manualer, drivrutiner, uppdateringar och korrigeringar som är relevanta för enhetens maskin- och programvara.

MY Dell

My Dell

Ytterligare supportresurser

My Dell och din integritet

Dell samlar inte in någon information om datoranvändning utöver det som krävs för My Dell. Vi samlar alltså inte in information om Internetanvändning eller privata filer. Vi säljer inte heller den information som vi samlar in med hjälp av My Dell och avslöjar inte på något annat sätt uppgifterna i kommersiellt syfte. Mer information finns i Dells sekretesspolicy.