Kontakta ossPremier-inloggning Logga in

Frakt och leverans

Frakt och leverans – vanliga frågor och svar


Var kan jag kontrollera statusen på min beställning?

Dell har ett onlineverktyg som du kan använda för att kontrollera statusen på din beställning. Klicka här om du vill gå till startsidan.

Tillbaka till början


Vilka är fördelarna med onlineverktyget för beställningsstatus?

Med det webbaserade programmet kan du enkelt se aktuellt läge och status på dina beställningar. Du kan också när som helst kontrollera förloppet för en beställning. Du kan spåra dina beställningar, både online och offline.


Tillbaka till början 


Hur kan jag kontrollera beställningarnas förlopp?

Om du vill kontrollera förloppet för en beställning loggar du in i onlineverktyget för beställningsstatus och tittar i statusfältet på sidan med beställningsinformation.
 

När din beställning har skickats kommer inte spårningslänken att vara synlig på en gång. Denna länk visas så fort fraktfirman tillhandahåller informationen. Försök igen senare. 

Viktigt:

Du kommer att bli ombedd att ange två typer av verifieringsuppgifter för att skydda din integritet. Det enklaste är att söka efter beställningsnummer och verifiera med kundnummer. Du hittar informationen i beställningsbekräftelsen som du fick via e-post.

Tillbaka till början 


Vilken information finns på statussidan för onlinebeställningar?

 • En statusrad som ger en kort sammanfattning.
 • Leveransinformation (vilka uppgifter som är tillgängliga beror på beställningens status)
 • Beställningsstatus
 • Beräknat leveransdatum
 • Relaterad kundinformation, till exempel kundnummer och beställningsnummer.
 • Spårningslänk, spårningsnummer – om länken till fraktfirman finns tillgänglig kan du spåra beställningen via deras webbplats
 • Fraktfirma
 • Skickad den
 • Leveransmetod
 • Beställningsdatum
 • Länk till fraktsedeln för skickade beställningar
 • Länk till faktura för skickade beställningar

    Tillbaka till början


Vad är beräknat leveransdatum och hur fastställs det?

Det beräknade leveransdatumet är ett uppskattat datum som baseras på tre faktorer:
 
 • Tid för tillverkning/paketering: Den tid det tar att sammanställa och/eller paketera beställningen för leverans. Tiden påverkas av byggtiden och/eller produkttillgängligheten.
 • Betalningsmetod: Den tid det tar att godkänna betalningen varierar beroende på betalningsform (t.ex. kreditkort, PayPal eller Dell-förmånskonto).
 • Leveransalternativ som väljs vid köptillfället: Leveransalternativet avgör hur lång tid det tar för beställningen att komma till din adress EFTER att den har skickats.

  
  
   Du kan se det senaste beräknade leveransdatumet i ditt verktyg för beställningsstatus.

Tillbaka till början


 Varför är min beställning försenad?

Beställningen kan ta längre tid att bearbeta om du beställt en av Dells populäraste produkter. Om beställningen innehåller en del som inte finns tillgänglig för tillfället kan leveransen bli försenad.

Tillbaka till början


Vilka fraktmetoder och fraktfirmor finns tillgängliga?

Du valde leveranssätt (nästa arbetsdag, 3-5 arbetsdagar osv.) när du gjorde din beställning. Dell samarbetar med branschledande fraktfirmor för varje leveransalternativ, och vi kommer att använda den mest lämpliga leverantören för att leverera din beställning. Observera att leveranssättet avgör hur lång tid det tar för din beställning att levereras EFTER att den har skickats (tiden för tillverkning eller behandling av din beställning räknas inte in). Mer information finns i Vad är beräknat leveransdatum och hur fastställs det?   

Tillbaka till början


Behöver jag logga in för leverans?

De flesta av våra leveranser innehåller värdefulla objekt. Därför måste fraktfirman ha din underskrift vid leverans av beställd utrustning. Om du inte själv kan signera leveransen kan du ordna så att en annan vuxen godkänner leveransen för din räkning – så länge som det är på samma adress.

 

Tillbaka till början


Hur hanterar jag leveranser av flera objekt?

Beroende på vad du har beställt kan det komma att levereras i fler än ett paket. Delar av din beställning kan levereras med ett annat beställningsnummer och kanske inte kommer fram samma dag. Du kan visa alla dina beställningar genom att ange det inköps-ID-nummer som du fått av Dell i fältet "Sök baserat på" i vårt verktyg för beställningsstatus.
Du hittar det här numret i den beställningsbekräftelse som du fått via e-post. Du kan också se dina beställningar om du loggar in på Mitt konto.

Tillbaka till början


Kan jag ändra leveransadress?

Så snart du har skickat din beställning verifieras leveransadressen.

För att förhindra bedrägerier kan vi inte ändra leveransadress när beställningen har skickas och verifierats. Om du inte har möjlighet att ta emot leveransen själv kan du be en annan vuxen att ta emot den åt dig – så länge som det är på samma adress.

Tillbaka till början


Behöver du mer hjälp?

Kontakta experterna på Dells center för kundsupport.

Tillbaka till början