AlienRespawn

Säkert, enkelt och tillförlitligt dataskydd

AlienRespawn är ett flexibelt och automatiskt program för säkerhetskopiering och återställning, som gör att du med ett fåtal klick kan skydda dina viktigaste digitala filer och minnen.

Genom att säkerhetskopiera dina data med AlienRespawn skyddas du mot dataförluster i händelse av:

• Virusattacker
  •  Oavsiktlig filradering
  • Skadat operativsystem/skadad programvara
  •  Maskinvarufel*

*Om data säkerhetskopieras till en annan enhet eller ett moln

Programmet AlienRespawn finns tillgängligt i två olika versioner: Basic och Premium. Du kan också säkerhetskopiera online genom att köpa tillvalet Cloud Storage tillsammans med Basic- eller Premium-versionen.

Hämta AlienRespawn

AlienRespawn Basic är förinstallerat på nya Dell-enheter med Windows 7 och Windows 8. Med hjälp av det kan du:

• Skapa skivor för ominstallering (räddningsskivor) för enheten
  • Återställa din enhet till fabriksinställningarna
  • Säkerhetskopiera och återställa data manuellt

Startsida för Respawn

Se avsnittet Installation och systemkrav på den här sidan om din enhet inte levererades med AlienRespawn förinstallerat. Hjälp för AlienRespawn finns i avsnittet Ytterligare supportresurser.

Skydda dina data i tre enkla steg:

Välj ”vad” du vill säkerhetskopiera
Säkerhetskopiera hela systemet eller bara vissa filer
Välj ”var” säkerhetskopian ska skapas
Säkerhetskopiera till din primära hårddisk, en USB-enhet, molnet* eller allt på en gång
Välj ”när” säkerhetskopieringen ska utföras
Säkerhetskopiera när det passar dig eller använd funktionen Kontinuerligt dataskydd** för att skydda dina personliga filer allteftersom du skapar dem

* Kräver ett Cloud Storage-alternativ
** Kontinuerligt dataskydd ingår inte i den grundläggande versionen

Installation och systemkrav

Så här gör du för att installera AlienRespawn

Kontrollera att enheten uppfyller systemkraven.
Spara alla öppna filer och avsluta alla öppna program.
Hämta AlienRespawn och kör installationsprogrammet.
Om du blir tillfrågad om du vill tillåta programmet att göra ändringar på datorn klickar du på Ja.
Följ anvisningarna på skärmen.
Om du blir tillfrågad om systemet ska startas om tillåter du det. När systemet har startats om bör du låta uppdateringen slutföras innan du använder programmet.
För att öppna AlienRespawn klickar du på Start, skriver "AlienRespawn" i sökrutan och klickar sedan på AlienRespawn-ikonen

Systemkrav

Operativsystem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
Processor: 1 GHz eller snabbare
Systemminne (RAM): 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)
Hårddiskutrymme: Minst 16 GB eller mer ledigt

Säkerhetskopior av systemet

Genom att säkerhetskopiera data med AlienRespawn Basic har du en bra grund för att skydda viktig information och personliga filer. Om ditt system skadas av virus, om systemet kraschar eller ett maskinvarufel uppstår kan en säkerhetskopia av systemet återställa hela systemet inklusive program, inställningar och personliga data enligt en tidigare tidpunkt. Om du har uppgraderat till AlienRespawn Premium kan du skapa säkerhetskopior av systemet för bästa möjliga dataskydd.

Kontinuerligt dataskydd

Om du har uppgraderat till AlienRespawn Premium har du nu ytterligare flexibilitet när du ska schemalägga säkerhetskopieringen. Du kan till och med skydda dina viktigaste data kontinuerligt. Med funktionen för kontinuerligt dataskydd kan du skydda arbetsdokument i realtid och återställa till en version som du tidigare har sparat, oavsett om det var minuter eller veckor sedan.

Åtkomst till AlienRespawn under en systemstart

Om operativsystemet inte är tillgängligt på grund av ett startfel kan du fortfarande starta AlienRespawn.

För Windows 8/8.1:
Tryck på F12 under start (startskärmen) och välj ”Dell Backup and Recovery” från startmenyn.

DBAR_EUFI

För Windows 7:

• Tryck på F8 under start (startskärmen)
  • Välj ”Reparera datorn”
  • Välj ”AlienRespawn” från menyn med återställningsalternativ

Win7 DBaR

Extrafunktioner

Utöver säkerhetskopieringar och kontinuerligt dataskydd får du tillgång till följande funktioner med AlienRespawn:

Spara utrymme genom att hantera och slå samman säkerhetskopior utan att dina filer dupliceras
Säkerhetskopiera och återställ filer baserat på typ: bilder, video, e-post eller dokument

Mer information om Premium- och Cloud-funktionerna

Ytterligare supportresurser

Vad är AlienRespawn och hur använder jag det?