Beställningsändringar och returer

Vanliga frågor och svar: Beställningsändringar och returer

 


Kan jag göra ändringar i min beställning?

Innan du gör din beställning ber vi dig kontrollera att den innehåller allt du behöver eftersom vi inte kan göra några ändringar när du väl skickat beställningen.
För att kunna anpassa beställningen efter dina krav registreras den i vårt hanteringssystem direkt. Därför är det inte möjligt att göra några ändringar i beställningen efter att den har skickats till oss.
Om du har glömt att beställa någonting kan du bara gå tillbaka till vår webbplats och lägga en ny beställning. Klicka på fliken Köp i huvudmenyn.

Tillbaka till början


Kan jag återkalla min beställning?

Du kan bara återkalla beställningen om vi inte har hunnit börjat tillverka eller förpacka den.

Gå till Dells verktyg för beställningsstatus för att kontrollera om det fortfarande är möjligt att återkalla beställningen.
Om din beställning har statusen Under produktion eller Skickad kan den inte längre återkallas.

Tillbaka till början


Vad har Dell för returpolicy?

Om du önskar att returnera din order, ber vi dig att fylla i returblanketten och skicka den till oss inom 14 kalenderdagar från leveranstillfället. Kontakta kundtjänst om det har gått mer är 14 dagar. Observera att returrätten endast gäller privatkunder.

Tillbaka till början


Återbetalas fraktkostnaderna om jag returnerar en beställning till Dell?

Se Dells returpolicy om du vill ha information om hur du går till väga för att returnera produkter till Dell. Här hittar du också detaljerad information om fraktkostnader och avgifter som vi tar ut för att lagerföra returnerade produkter på nytt.

När du returnerar ditt system kommer kostnaden för systemet att krediteras till ditt konto, minus frakt- och hanteringskostnader och eventuella kostnader för att lagerföra produkten på nytt. Fraktkostnaderna återbetalas inte.

Tillbaka till början


Behöver du mer hjälp?

Kontakta experterna på Dells center för kundsupport.
 

Tillbaka till början