Problem med en beställning

Problem med en beställning – vanliga frågor och svar:

 

 

 


Var hittar jag mitt beställningsnummer och kundnummer?

Du hittar ditt beställningsnummer och kundnummer i beställningsbekräftelsen som skickas till dig via e-post så snart din beställning behandlats. Titta i skräppostmappen för att kontrollera om ditt e-postfilter har identifierat e-postmeddelandet från Dell som skräppost.


Behöver du mer hjälp?

Kontakta experterna på Dells center för kundsupport.

Tillbaka till början


Vad gör jag om något saknas eller är felaktigt när jag får min beställning?

Om något saknas eller är felaktigt när du mottar din beställning ber vi dig att kontrollera de mottagna artiklarna mot uppgifterna på följesedeln och/eller beställningsbekräftelsen.

Om artikeln du beställde står angiven på följesedeln eller i beställningsbekräftelsen och du upptäcker att du fått fel produkt, ska du kontakta Dells kundtjänst genom att fylla i onlineformuläret på sidan Kontakta kundtjänst.

Om en artikel står angiven på följesedeln och/eller i beställningsbekräftelsen men inte har levererats till dig, är det möjligt att den fortfarande är på väg. Gå till verktyget Min beställningsstatus om du vill ta reda på om artikeln fortfarande är på väg. Om det inte går att spåra den saknade artikeln via verktyget Min beställningsstatus kan du kontakta Dells kundtjänst genom att fylla i onlineformuläret vid Kontakta kundtjänst.

 

Tillbaka till början


Vad gör jag om något är skadat när jag får min beställning?

Om du har fått din beställning i en skadad förpackning och/eller produkten inte fungerar som den ska kan du kontakta Dells kundtjänst genom att fylla i onlineformuläret på sidan Kontakta kundtjänst.

Tillbaka till början


Vad gör jag om mitt system blir stulet?

Om ditt system blivit stulet fyller du i formuläret Stulet system för att rapportera detta till Dell. Även om det inte är nödvändigt rekommenderar Dell att du gör en polisanmälan så att vi på begäran kan lämna uppgifter till behöriga rättsvårdande myndigheter

Tillbaka till början


Varför har min beställning annullerats?

Det finns tre möjliga anledningar till varför en beställning annulleras:

   1. Vi har inte fått din betalning.
   2. Produkten du beställt är inte längre tillgänglig.
   3. Din betalning har inte kunnat behandlas.

Om du inte har fått något meddelande och din beställning har annullerats av misstag ber vi dig kontakta kundtjänst så att de kan undersöka saken.

Tillbaka till början


Hur kan jag spåra statusen för min serviceförfrågan?

Du kan kontrollera statusen för din serviceförfrågan dygnet runt, alla dagar genom att använda verktyget för kontroll av status för supportförfrågan

Om du vill använda det här verktyget måste du ange två uppgifter för verifiering. Beroende på vilka uppgifter du använder för att få tillgång till verktyget kommer du att kunna se statusen för serviceförfrågningar från de senaste 120 dagarna.

 Om du använder ett visst serviceförfrågningsnummer för att få tillgång till verktyget kommer de data som visas att gälla endast denna serviceförfrågan. Om du emellertid får tillgång till verktyget genom att använda ett beställnings- eller kundnummer kommer du att kunna se statusen för alla serviceförfrågningar för detta beställnings- eller kundnummer under de senaste 120 dagar.

Du kan få information i realtid genom att logga in och ange att du vill få e-postuppdateringar om ditt ärende. När ditt ärende uppdateras informeras du om det direkt via e-post. Du kan avbeställa detta meddelande när som helst genom att använda länken "Avsluta prenumeration" som finns i alla e-postmeddelanden som skickas.

Observera att detta verktyg endast avser supportförfrågningar gällande kundtjänst/beställningar. Om du behöver spåra förloppet för ett problem som du har rapporterat till teknisk support kan du använda verktyget Supporthistorik och utsändning av reservdelar.

Tillbaka till början


Var hittar jag mitt IR-nummer?

IR-numret skickas till dig via e-post i beställningsbekräftelsen när du har beställt på Internet. Titta i skräppostmappen för att kontrollera om ditt e-postfilter har identifierat e-postmeddelandet från Dell som skräppost.

Tillbaka till början


När kan jag se information om min beställning online?

Efter att du har mottagit din beställningsbekräftelse via e-post kan du visa information om beställningens status i Dells onlineverktyg. Du bör få din beställningsbekräftelse inom 48 timmar efter att du har gjort din beställning.

Tillbaka till början