Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Dell Display and Peripheral Manager voor macOS

Samenvatting: Dell Display and Peripheral Manager (DDPM) is software die de productiviteit en aanpassing verbetert voor Dell monitoren en webcams op macOS.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Dell Display and Peripheral Manager voor macOS

OPMERKING: Dell Display and Peripheral Manager (DDPM) vervangt Dell Display Manager voor macOS. Download DDPM voor macOS om uw apparaten naadloos te blijven gebruiken.

Dell Display and Peripheral Manager downloaden en installeren

  1. Ga naar: Dell Drivers & Downloads
  2. Identificeer uw Dell monitor of accessoire.
    1. Voer de servicetag of het modelnummer in en klik op Zoeken.
    2. Of klik op Alle producten bekijken om handmatig het model uit de catalogus te selecteren.
    OPMERKING: Als u DDPM wilt downloaden zonder uw product te identificeren, gaat u naar Dell Display and Peripheral Manager. Selecteer vervolgens Drivers en downloads.
  3. Selecteer Apple Mac OS als het besturingssysteem.
    OPMERKING: De Dell Support website detecteert het besturingssysteem dat door uw computer wordt gebruikt om het veld Besturingssysteem in te stellen. Als u een Mac-apparaat gebruikt, wordt de downloadkoppeling van Dell Display and Peripheral Manager weergegeven voor Mac OS. U kunt het besturingssysteem ook selecteren in de vervolgkeuzelijst Besturingssysteem.
  4. Klik op de knop Downloaden naast Dell Display and Peripheral Manager.
  5. Blader met behulp van de Finder naar de map 'Downloads '.
  6. Dubbelklik op het gedownloade zip-bestand om het pakket uit te pakken.
  7. Ga naar de uitgepakte map en installeer DDPM door DDPM_Installer.pkg uit te voeren.
  8. Volg de instructies om de installatie te voltooien.
  9. Start na de installatie DDPM vanaf Launchpad.
OPMERKING: DDPM vereist machtigingen voor toegankelijkheid en automatisering voor Easy Arrange en Easy Memory om de documenten te openen, het formaat te wijzigen en ze te rangschikken naar de geselecteerde lay-out. Wanneer het besturingssysteem hierom vraagt, klikt u op OK om toegang toe te staan.
Als u een webcam hebt aangesloten, geeft u DDPM toegang tot de camera wanneer daarom wordt gevraagd. Voor het bijwerken van webcamfirmware is automatisering vereist om toegang te krijgen tot het gedownloade firmwarepakket en invoercontrole voor de updatetool om de firmware bij te werken.
U kunt deze machtigingen ook inschakelen via Privacy en beveiliging onder Systeeminstellingen.

Terug naar boven


Wat zijn de belangrijkste functies die beschikbaar zijn voor monitoren?

  • Optimale schermervaring: Het dialoogvenster Menu Launcher biedt snelle toegang tot veelgebruikte functies, zoals:
    1. Resolutie
    2. Helderheid en contrast
    3. Kleur
    4. Easy Arrange
    5. KVM en webcam (indien van toepassing)

    Voor toegang tot deze besturingselementen klikt u op het pictogram Dell Display en Peripheral Manager op de statusbalk. Wanneer meerdere Dell monitoren op de Mac zijn aangesloten, kunt u elke monitor selecteren in het vervolgkeuzemenu (Afbeelding 1).
    Menu van Dell Display and Peripheral Manager
    Afbeelding 1: Menu van Dell Display and Peripheral Manager
  • Weergeven: Het beeldschermmenu biedt één venster om beeldschermgerelateerde instellingen van de monitor aan te passen, zoals resolutie, vernieuwingsfrequentie, stand en Smart HDR (Afbeelding 2).
    Dell Display en Peripheral Manager Displaymenu
    Afbeelding 2: Dell Display en Peripheral Manager Displaymenu
  • Helderheid en contrast: Met dit menu kunt u de helderheids- of contrastinstellingen van de monitor handmatig en automatisch aanpassen op basis van de geplande tijd (Afbeelding 3 - 5).
    Dell Display en Peripheral Manager Handmatige modus voor helderheid of contrast
    Afbeelding 3: Handmatige modus voor helderheid of contrast
    Dell Display en Peripheral Manager Schedule Mode for Brightness or Contrast
    Afbeelding 4: Planningsmodus voor helderheid of contrast
    Dell Display en Peripheral Manager Tijd plannen voor helderheids- of contrastinstellingen in de planningsmodus
    Afbeelding 5: Tijd plannen voor helderheids- of contrastinstellingen in de planningsmodus
    Monitoren met een omgevingslichtsensor kunnen de automatische modus gebruiken om de helderheid en kleurtemperatuur automatisch aan te passen op basis van de lichtomstandigheden. U kunt ervoor kiezen om het helderheidsbereik te definiëren op basis van uw voorkeur (Afbeelding 6).
    Dell Display en Peripheral Manager automatische modus voor helderheid of contrast
    Afbeelding 6: Automatische modus voor helderheid of contrast
  • Input Source: Hiermee kunt u meerdere video-ingangen op uw Dell monitor beheren. Hierdoor kunt u eenvoudig schakelen tussen invoer terwijl u met meerdere computers werkt. U kunt de invoer rangschikken als Picture-in-Picture (PIP)- of Picture By Picture-modus (PBP) (Afbeelding 7 en 8).
    OPMERKING: Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw monitor voor beschikbare invoer en beschikbaarheid van functies voor toetsenbord, video en muis (KVM).

    Dell Display en Peripheral Manager Input Source Algemene bedieningselementen
    Afbeelding 7: Algemene bedieningselementen voor invoerbronnen
    Dell Display en Peripheral Manager Input Source PIP- en PBP-bedieningselementen
    Figuur 8: Besturingselementen voor invoerbron PIP en PBP
  • Color: In het menu Color kunt u elke vooraf ingestelde modus aan een applicatie koppelen. Wanneer de automatische modus is ingeschakeld, schakelt de DDPM-applicatie automatisch over naar de bijbehorende vooraf ingestelde modus. Dit gebeurt telkens wanneer de bijbehorende applicatie wordt geactiveerd (Afbeelding 9).
    Menu Color van Dell Display and Peripheral Manager
    Afbeelding 9: Menu Color van Dell Display and Peripheral Manager
  • Easy Arrange: Met de optie Easy Arrange kunt u meerdere applicaties op uw scherm indelen en deze naar uw eigen sjabloon verplaatsen, waardoor multitasken echt een eitje wordt. U kunt kiezen uit vooraf gedefinieerde of aangepaste indelingen om uw schermindeling te configureren (Afbeelding 10).

    Easy Arrange kan ook worden gebruikt om twee monitoren naast elkaar te personaliseren of om de bureaubladruimte uit te breiden door het over twee monitoren te verdelen.
    Easy Arrange-menu van Dell Display and Peripheral Manager
    Afbeelding 10: Easy Arrange-menu
  • Easy Arrange Memory: Met deze functie kunt u applicaties of zelfs bestanden toewijzen aan de partities van Easy Arrange, de lay-out opslaan om een profiel te maken en vervolgens het profiel herstellen (Afbeelding 11).
    OPMERKING: Voor elke app die voor de eerste keer aan het Easy Memory wordt toegevoegd, moet u expliciet automatiseringstoestemming geven aan DDPM. U moet op OK klikken wanneer decomputer het toestemmingsvenster weergeeft.
    Als u op Niet toestaan klikt, kan DDPM de app niet zelfstandig starten. U kunt het profiel niet opslaan.

    Dell Display en Peripheral Manager Easy Arrange Memory
    Afbeelding 11: Easy Arrange-profielconfiguratie
    OPMERKING: De bruikbaarheid van Easy Arrange Het geheugen kan variëren afhankelijk van het type applicatie en het startgedrag. Easy Memory werkt met algemene productiviteitsapps zoals Microsoft Office, Adobe, webbrowsers en meer.
    Easy Memory kan bij het opstarten mogelijk geen vensterpartitie uitvoeren als een van de volgende situaties zich voordoet:
    • De app geeft een dialoogvenster weer dat wordt weergegeven bij het opstarten (dat wil zeggen, aanmeldingsscherm, foutvenster of niet-opgeslagen bestanden)
    • De app wordt gestart in de modus Volledig scherm
    • Bestanden worden geopend als afzonderlijke tabbladen in de app
    • Overlappende Easy Arrange-indelingen
  • Applicatie Windows Snap: Met deze functie kunt u een programma snel op elk scherm plaatsen. Wanneer deze optie is ingeschakeld in Dell Display and Peripheral Manager, wordt door het slepen van het applicatievenster een zwevend menu geactiveerd met recent gebruikte Easy Arrange-lay-outs. U kunt de toepassing neerzetten in een van de vermelde lay-outs om vensterplaatsing uit te voeren (Afbeelding 12).
    Applicatie Windows Snap
    Afbeelding 12: Applicatie Windows Snap
  • KVM: Dell Display and Peripheral Manager voor macOS biedt twee manieren om KVM IN TE STELLEN: USB KVM en Network KVM. De KVM-functie is beschikbaar wanneer aangesloten monitoren KVM-functionaliteit ondersteunen. (Figuur 13).
    USB KVM-instellingen Dell Display en Peripheral Manager
    Afbeelding 13: USB KVM-instellingen
     
    1. Netwerk-KVM
      Met deze functie kunt u een toetsenbord en muis delen en bestanden overdragen tussen clientapparaten in een cluster. Het delen van bestanden wordt ook ondersteund in het besturingssysteem, dat wil zeggen van een Windows-apparaat naar een macOS-apparaat en vice versa (Afbeelding 14).
      Network KVM-instellingen
      Afbeelding 14: Network KVM Settings

      Cluster bestaat uit een clientapparaat en een monitor. Er kunnen maximaal vier clientapparaten aan een cluster worden toegevoegd. U kunt het cluster op drie verschillende manieren instellen (Afbeelding 15 - 17):
      Meerdere beeldschermen
      (Figuur 15: Multiple Display)


      Enkel beeldscherm (PBP aan) (Afbeelding 16: Enkel beeldscherm (PBP aan))


      Enkel beeldscherm (PBP uit) (Afbeelding 17: Enkel beeldscherm (PBP uit))
       
      Opmerking:
      1. De beschikbaarheid van KVM-netwerkfuncties is afhankelijk van het netwerkbeleid dat door het bedrijf/de IT-afdeling is opgesteld. Voor deze functie moet een ACL (Network Access Control List) worden geopend voor controle van inkomend/uitgaand netwerkverkeer.
      2. Network KVM is modulair (optioneel te installeren). Het wordt standaard niet geïnstalleerd en gebruikers kunnen ervoor kiezen om het niet te installeren tijdens het downloaden van de software en andere functies van Dell Display Manager te gebruiken. Als gebruikers Network KVM later willen installeren, is een nieuwe installatie van versie 2.3 en hoger vereist.
      3. U kunt een trage respons ondervinden van externe computers op netwerk-KVM als gevolg van netwerklatentiebeperkingen.
      4. Bepaalde toetscombinaties, functietoetsen, gespecialiseerde toetsen en Touch Bar-toetsen worden niet ondersteund voor het bedienen van externe computers. Tijdens het delen van klemborden in een cluster wordt knippen en plakken niet ondersteund op externe computers.
      5. Het gevestigde cluster kan de verbinding mogelijk niet hervatten nadat Network KVM weer is ingeschakeld vanuit de uit-stand, nadat de hoofdcomputer uit de slaapstand is gehaald of nadat verbinding is gemaakt met een ondersteunde monitor. In dat geval kunt u handmatig schakelen tussen het cluster vanuit de vervolgkeuzelijst, of u kunt de offline computer handmatig verbinden vanaf de hoofdpagina Netwerk KVM.
      6. Met Dell Display Manager kunt u veilig inhoud en bestanden delen tussen computers met end-to-end-versleuteling. Het functioneert echter niet als anti-malwaresoftware en biedt geen scans of bescherming tegen kwaadaardige bestanden tijdens overdrachten. Het wordt aanbevolen om anti-malware of andere beveiligingstools te installeren voordat u File and Content Transfer in Network KVM gebruikt. Als u liever geen bestanden tussen computers wilt delen, navigeert u naar KVM-instellingen en gebruikt u Cluster beheren om deze functie uit te schakelen.
      7. Als uw cluster een combinatie van Windows- en Mac-apparaten bevat, sluit u indien mogelijk het toetsenbord en de muis aan op de Mac, omdat externe Mac-apparaten niet toegankelijk zijn.
      8. Het wordt niet aanbevolen om zowel Apple Universal Control als Network KVM in te schakelen, omdat dit verwarring kan veroorzaken.
      9. Voor meer informatie over het instellen, raadpleegt u het gedeelte Netwerk KVM instellen van de gebruikershandleiding die beschikbaar is op: Dell Display en Peripheral Manager | Handleidingen en documenten
  • USB-C-prioriteit: Gebruikers kunnen de optie Hoge datasnelheidprioriteit of Hoge resolutie via USB-C-prioriteitsoptie selecteren die beschikbaar is onder Geavanceerde instellingen van het menu Beeldscherm (Afbeelding 18.
    Dell Display en Peripheral Manager voor macOS USB C-prioriteit
    Afbeelding 18: Dell Display en Peripheral Manager voor macOS USB C-prioriteit
  • Energiebesparing: Op ondersteunde Dell modellen zijn PowerNap-opties voor energiebesparing beschikbaar in het menu Others . U kunt ervoor kiezen om de helderheid van de monitor in te stellen op het minimale niveau of om de monitor in de slaapstand te zetten wanneer de schermbeveiliging is geactiveerd (Afbeelding 19).
    Dell Display en Peripheral Manager Energiebesparing via PowerNap instellingen
    Afbeelding 19: Energiebesparing via PowerNap-instellingen
  • Kleurbeheer: Met deze functie kunt u de kleurruimte van de monitor synchroniseren met het bijbehorende ICC-profiel (International Color Consortium) (Afbeelding 20).
    Dell Display en Peripheral Manager Color Management
    Afbeelding 20: Kleurbeheer

Terug naar boven


Wat zijn de belangrijkste webcamfuncties die beschikbaar zijn voor de Dell webcams en camera's van monitoren voor videoconferencing?

  • Webcambesturingsfuncties
    • AI Auto Framing
      AI-autoframing houdt u in het midden van de foto door uw bewegingen te volgen en dienovereenkomstig aan te passen.
    • Field of View (FOV)-aanpassing
      Met deze functie kunt u aanpassen hoeveel u van uzelf en uw omgeving wilt laten zien.
      • 65° FOV: Het beste voor persoonlijke gesprekken
      • 78° FOV: Biedt een beeld van uw omgeving met behoud van oogcontact
      • 90° FOV: Brede hoek, ideaal voor het tonen van objecten of whiteboard-inhoud
    • Andere beschikbare functies zijn Preset, Autofocus, Exposure en Priority (Figuur 21).
      Menu Webcam Control van Dell Display and Peripheral Manager
      Afbeelding 21: Menu Webcam Control van Dell Display and Peripheral Manager
  • Kleur en afbeelding: Met deze optie kunt u met behulp van HDR (High Dynamic Range) bij verschillende lichtomstandigheden een optimale beeldkwaliteit bereiken. Andere instellingen zoals automatische witbalans, helderheid, scherpte, contrast, verzadiging en anti-flikkering voor de Dell Webcam maken het gemakkelijker om een afbeelding naar uw keuze te krijgen (Afbeelding 22).
    OPMERKING: AI Auto Framing en HDR zijn beschikbaar op de WB7022 webcam wanneer deze is aangesloten op de Mac via een USB 3.0-kabel.

    Menu Webcam Color and Image van Dell Display and Peripheral Manager
    Afbeelding 22: Dell Display en Peripheral Manager webcam kleur- en afbeeldingsmenu
  • Cameramicrofoon: U kunt de geïntegreerde microfoon in- of uitschakelen voor heldere communicatie die is geoptimaliseerd voor uw persoonlijke werkruimte.
    OPMERKING: Een microfoon is beschikbaar op de WB5023 webcams.
  • Firmware-updates: Firmware kan worden bijgewerkt in het dialoogvenster Instellingen. U kunt op Update klikken om de Dell webcamfirmware onmiddellijk te downloaden en bij te werken (Afbeelding 23).
    Menu Webcam Firmware van Dell Display and Peripheral Manager
    Afbeelding 23: Dell Display en Peripheral Manager webcamfirmwaremenu
  • Beheer en controle op afstand (alleen voor IT-beheerders): Dell Display en Peripheral Manager gebruiken CLI-opdrachten voor het volgende:
    1. Asset management Query's uitvoeren op monitorinventarislogboeken
    2. Weergave-informatie en monitorbediening: Voer query's uit op de huidige monitorinstellingen en om basismonitorinstellingen in te stellen, zoals helderheid, kleurvoorinstelling, volume, resolutie en nog veel meer.
    3. Instellingen exporteren en importeren: Met de opdracht Instellingen exporteren worden alle DDPM-instellingen voor alle actieve monitoren naar het aangewezen bestand geschreven. De opdracht Instellingen importeren leest alle instellingen die zijn vastgelegd in de aangewezen bestandsnaam en wijst ze toe aan andere monitoren van hetzelfde model.
     
    OPMERKING: CLI-opdrachten zijn alleen voor IT-managers beschikbaar. Neem contact op met een verkoopvertegenwoordiger van Dell voor meer informatie.

Terug naar boven


Welke Dell monitoren worden ondersteund op Dell Display en Peripheral Manager voor Mac?

Tabel 1: Ondersteunde monitoren
Dell monitoren uit de C-reeks Dell monitoren uit de Dell UltraSharp (U) serie Dell UltraSharp PremierColor (UP) serie monitoren Dell monitoren uit de P-serie
C2722DE U3219Q UP2720Q P2424HEB
C2422HE U3419W UP2720QA P2724DEB
C3422WE U4919DW UP3221Q P3424WEB
C2423H U2520D   P5524Q
 C2723H U2520DR   P5524QT
C8621QT U2720Q   P6524QT
C5519Q U2720QM   P7524QT
C5519QA  U4320Q   P8624QT
C5522QT U2421E   P2425E
C6522QT U2421HE   P2425HE
C7520QT U2721DE   P2725HE
  U3421WE    
  U3821DW    
  U4021QW    
  U2422H    
  U2422HE    
   U2422HX    
  U2722D    
  U2722DE    
  U2722DX    
  U2723QE    
  U2723QX    
  U3023E    
  U3223QE    
 
U3223QZ (webcamfuncties ook beschikbaar voor dit model)
   
  U3423WE    
   U4323QE    
 
U3224KB (webcamfuncties ook beschikbaar voor dit model)
   
 
U3224KBA (webcamfuncties ook beschikbaar voor dit model)
   
  U4924DW    
  U2424H    
  U2424HE    
  U2724D    
  U2724DE    
  U3824DW    
  U3425WE    
  U4025QW    
Opmerking: Houd er rekening mee dat webcamfuncties op Dell Display en Peripheral Manager voor Mac alleen beschikbaar zijn voor bepaalde monitormodellen, zoals aangegeven in Tabel 1.

Terug naar boven


Welke randapparatuur van Dell wordt ondersteund op Dell Display en Peripheral Manager voor Mac?

Tabel 2: Ondersteunde randapparatuur
Dell Webcams
WB7022
WB3023
WB5023

Terug naar boven


Veelgestelde vragen

  • Worden Dell Display en Peripheral Manager voor macOS ondersteund op een VDI-desktop?
    Dell Display and Peripheral Manager voor macOS biedt geen ondersteuning voor VDI Desktop of andere gevirtualiseerde omgevingen.
  • Werkt de Dell Display en Peripheral Manager software op alle Apple producten?
    De Dell Display and Peripheral Manager ondersteunt de volgende apparaten die na 2018 zijn gelanceerd: MacBook Pro, MacBook Air, Mac Mini, Mac Pro. Het ondersteunt de iMac niet. macOS-versies 12, 13 en 14 worden ondersteund.
  • Moet ik mijn Dell beeldschermfirmware bijwerken om Dell Display en Peripheral Manager voor Mac te ondersteunen?
    Ja, uw Dell monitor moet worden bijgewerkt naar de nieuwste firmwareversie om te werken met Dell Display en Peripheral Manager voor Mac.
    U kunt de beeldschermfirmware als volgt bijwerken:
    1. Ga naar de pagina Dell drivers en downloads.
    2. Voer het modelnummer of de servicetag van uw monitor in.
    3. Selecteer Apple Mac OS en download het firmwarepakket.
    4. Sluit uw Type-C- of Thunderbolt-kabel aan op uw monitor, voer het firmwarepakket uit en volg de instructies op het scherm om de firmware-update voor uw monitor te voltooien.
    OPMERKING: Het kan enkele minuten duren voordat de firmware-update is voltooid. Schakel de slaapstand op uw Mac uit wanneer u de firmware van uw monitor bijwerkt.
    1. Sommige hardwareafhankelijke functies zijn alleen beschikbaar op monitoren of webcams die deze functies ondersteunen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw monitor of webcam voor informatie over welke functies beschikbaar zijn.
    2. Screenshots in dit document zijn alleen bedoeld voor illustratieve doeleinden. De gebruikersinterface (UI) kan er anders uitzien als sommige functies niet beschikbaar zijn in uw monitor of accessoire.
    3. Voor meer informatie over elke functie die hier wordt vermeld, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor Dell Display en Peripheral Manager voor macOS in de Dell productdocumentatie voor uw Dell monitor.

Terug naar boven

Extra informatie

Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen met betrekking tot dit onderwerp die voor u interessant kunnen zijn.

Artikeleigenschappen


Getroffen product
Dell C2423H, Dell C2723H Monitor, Dell C5519QA, Dell 24 Video Conferencing Monitor I C2422HE, Dell 27 Video Conferencing Monitor I C2722DE, Dell 34 Video Conferencing Curved Monitor I C3422WE, Dell C5519Q, Dell C5522QT, Dell C6522QT, Dell C7520QT , Dell C8621QT, Dell Display and Peripheral Manager, Dell Pro Webcam WB5023, Dell U2421E, Dell U2421HE, Dell U2422H, Dell U2422HE, Dell U2422HX, Dell U2520D, Dell U2520DR, Dell U2720Q, Dell U2720QM, Dell U2721DE, Dell U2722D, Dell U2722DE, Dell U2722DX, Dell U3219Q, Dell U3419W, Dell U3421WE, Dell U3821DW, Dell U4021QW, Dell U4320Q, Dell U4919DW, Dell UP2720Q, Dell UP3221Q, Dell Webcam WB3023, Dell Webcam WB7022, Dell P2424HEB, Dell P2425E, Dell P2425HE, Dell P2724DEB, Dell P2725HE, Dell P3424WEB, Dell P5524Q, Dell P5524QT, Dell P6524QT, Dell P7524QT, Dell P8624QT, Dell U2424H, Dell U2424HE, Dell U2723QE, Dell U2723QX, Dell U2724D, Dell U2724DE, Dell U3023E, Dell U3223QE, Dell U3223QZ, Dell U3224KB, Dell U3423WE, Dell U3425WE, Dell U3824DW, Dell U4025QW, Dell U4323QE, Dell U4924DW ...
Datum laatst gepubliceerd

01 apr. 2024

Versie

22

Artikeltype

How To