Treceți la conținutul principal
  • Plasaţi comenzi rapid şi simplu
  • Vizualizaţi comenzile şi urmăriţi starea transportului
  • Creaţi şi accesaţi o listă cu produsele dvs.
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Instrumentul Dell SupportAssist OS Recovery Ghidul utilizatorului

Backupul fișierelor

Cerințe prealabile

  • Computerul trebuie conectat la o priză de curent.
  • Trebuie să aveţi un dispozitiv extern de stocare, cum ar fi un card SD, o unitate de stocare USB sau un hard disk USB, pentru a realiza backupul fişierelor.

Despre această sarcină

Puteți face backup fișierelor personale înainte de resetarea sistemului de operare al computerului. În cazul în care computerul nu reușește să pornească sistemul de operare, mediul SupportAssist OS Recovery pornește automat. Dacă doriți să porniți manual mediul SupportAssist OS Recovery, consultați secțiunea Pornirea manuală a instrumentului SupportAssist OS Recovery.

Pași

  1. Pe pagina de pornire SupportAssist OS Recovery , faceți clic pe Start de pe dala Back Up Files / Disk Cloning (Backup fișiere/Clonare disc).
    NOTĂ:Dacă criptarea software este activată pe computer, vi se va solicita să deblocați computerul înainte de a începe backupul fișierelor pe computer.

    Efectuați pașii următori pentru deblocarea computerului:

    1. Faceți clic pe NEXT (Înainte) pe pagina unde sunt afișate instrucțiunile pentru deblocarea computerului. Se afișează pagina de conectare la contul Microsoft.
    2. Introduceți e-mailul sau numărul de telefon de conectare pentru contul Microsoft, apoi faceți clic pe Next (Înainte).
    3. Introduceți parola contului Microsoft și faceți clic pe Sign in (Conectare).
    4. Selectați numărul de telefon al utilizatorului, introduceți ultimele patru cifre din numărul de telefon și apoi faceți clic pe Send code (Trimiteți codul). Se trimite un mesaj cu un cod de verificare la numărul de telefon.
    5. Introduceți codul de verificare în câmpul Code (Cod) și faceți clic pe Verify (Verificare). Se afișează cheile de recuperare BitLocker asociate cu contul dvs.
    6. Faceți clic cu butonul din dreapta și copiați sau notați cheia de recuperare aplicabilă dispozitivului și faceți clic pe ENTER KEY (INTRODUCEȚI CHEIA).
    7. Faceți clic cu butonul din dreapta și lipiți sau introduceți cheia de recuperare în câmpul Enter BitLocker recovery key (Introduceți cheia de recuperare BitLocker) și apoi faceți clic pe UNLOCK (DEBLOCARE).

    Computerul este deblocat.

  2. Selectați Back Up Files (Backup fișiere) și faceți clic pe Next (Înainte).
  3. Faceți clic pe START BACKUP (Pornire backup).
    Fişierele şi folderele de pe computer sunt analizate şi sunt afişate contorul de fişiere şi dimensiunea fişierelor din bibliotecile Windows implicite.
    NOTĂ:Este posibil ca numărul și dimensiunea fișierelor afișate să fie mai mari decât cele ale contului dvs. de utilizator. Acest lucru se datorează faptul că bibliotecile Windows conțin fișierele tuturor conturilor de utilizator de pe computer.
  4. Efectuaţi una dintre următoarele acţiuni:
    • Selectați folderele pentru care doriți să realizați backup și apoi faceți clic pe NEXT (Înainte).
    • Pentru a include sau a exclude anumite fișiere și foldere pentru backup, faceți clic pe linkul Advanced Settings (Setări complexe). Se afișează pagina Advanced Settings (Setări complexe).
      1. Pentru a include fițiere sau foldere pentru backup, bifați caseta de selectare de lângă fișierele sau folderele respective. Pentru a exclude fișiere sau foldere pentru backup, debifați caseta de selectare de lângă fișierele sau folderele respective.
      2. Faceți clic pe NEXT (Terminat).
    Se afișează spațiul liber necesar pentru a face backup fișierelor selectate. Vi se solicită să conectați sau să introduceți un dispozitiv de stocare în computer.
  5. Conectaţi un dispozitiv extern de stocare, cum ar fi un card SD, o unitate de stocare USB sau un hard disk USB.
    Se afișează spațiul liber disponibil pe dispozitivul de stocare și spațiul necesar pentru a face backup fișierelor selectate.
    NOTĂ:Dacă spațiul liber disponibil pe dispozitivul de stocare este mai mic decât spațiul liber necesar, se afişează un mesaj de eroare. Conectați un dispozitiv de stocare cu spațiu de stocare mai mare.
    NOTĂ:În cazul în care conectați un dispozitiv de stocare doar în citire, se afișează un mesaj de eroare. Conectați un dispozitiv de stocare cu acces pentru citire/scriere.
  6. Faceți clic pe NEXT (Terminat).
    În cazul în care conectați mai multe dispozitive de stocare, selectați dispozitivul pe care doriți să faceți backup fișierelor, apoi faceți clic pe NEXT (Înainte).

Rezultate

Începe procesul de backup, care poate dura câteva minute până la finalizare. După ce procesul de backup este finalizat, este afișat un mesaj împreună cu lista fișierelor pentru care s-a făcut backup. Pe dispozitivul extern de stocare, este creat un folder SupportAssist_Backups. În cadrul acestui folder, există un alt folder care are data și ora backupului în numele de folder, de exemplu, An-Lună-Zi_Oră.Minut.Secundă. Acest folder conține toate fișierele de backup.

După ce faceți backup fișierelor, puteți să resetați sistemul de operare al computerului. Pentru pașii de resetare a computerului, consultați Resetarea computerului.

Pentru pașii necesari pentru restaurarea datelor dvs. după resetarea computerului, consultați fișierul readme.html care este disponibil în folderul SupportAssist_Backups sau consultați secțiunea Restaurarea datelor după resetarea computerului la starea din fabrică.
NOTĂ:Dacă anumite fișiere nu s-au putut copia în timpul procesului de backup, se afișează un mesaj de eroare cu lista fișierelor care nu au fost copiate.

Rate this content

Accurate
Useful
Easy to understand
Was this article helpful?
0/3000 characters
  Please provide ratings (1-5 stars).
  Please provide ratings (1-5 stars).
  Please provide ratings (1-5 stars).
  Please select whether the article was helpful or not.
  Comments cannot contain these special characters: <>()\