Het oplossen van het 'Windows kan niet worden geïnstalleerd op schijf partitie # #'-fout bij het installeren van Windows

Het oplossen van het 'Windows kan niet worden geïnstalleerd op schijf partitie # #'-fout bij het installeren van Windows


Inhoudsopgave:

 1. 'Windows kan niet worden geïnstalleerd op schijf partitie # #'-fout bij het installeren van Windows
 2. Mogelijke oorzaken voor de fout
 3. Hoe het probleem te verhelpen en doorgaan met de Windows-installatie.

Dit artikel bevat informatie over het oplossen van 'Windows kan niet worden geïnstalleerd op schijf partitie # #'-fout bij het installeren van Windows.


'Windows kan niet worden geïnstalleerd op schijf partitie # #'-fout bij het installeren van Windows

Wanneer u probeert te installeren Windows 7 of 8 op een systeem met behulp van de interne SAS-controller voor de harde schijven, ontvangt u mogelijk het bericht 'Windows kan niet worden geïnstalleerd op schijf # partitie #". Als u ervoor kiest de partitie wordt weergegeven en klik op Next (Volgende).Vervolgens wordt het bericht 'Windows kon niet worden geïnstalleerd op de geselecteerde locatie' verschijnen zoals hieronder weergegeven:

Terug naar boven


Mogelijke oorzaken voor de fout

Deze fouten kunnen optreden als gevolg van een SAS driver probleem, of beschadigde MFT (Master File Table) op de harde schijf. Bij het laden van de Intel\LSI onboard SAS- of PERC SAS-stuurprogramma, de stations worden weergegeven. Maar bij de keuze van de juiste partitie, het Windows waarschuwingsbericht van bovenaf wordt weergegeven. Dit is gewoonlijk omdat partmgr.sys (de Microsoft Windows-partitie manager) communiceert niet meer met het stuurprogramma na wijzigingen partitie werden gemaakt. Dit kan gebeuren wanneer de boot-modus of Boot list Option in de BIOS-instellingen is ingesteld op UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), en de harde schijf wordt over 2 TB(terrabytes) in grootte.

Opmerking: voor harde schijven meer dan 2 TB in grootte te worden gebruikt als de boot-schijf, de schijf moet worden geconverteerd naar de GUID Partitietabel (GPT) , en de opstartopties in de BIOS moet worden ingesteld op UEFI.

Terug naar boven


Hoe het probleem te verhelpen en doorgaan met de Windows-installatie.

Volg deze stappen om het probleem te verhelpen:

 1. Start de Windows installatie routine.
 2. Zodra het „Where do you wish to install Windows?' wordt weergegeven, laadt de SAS-stuurprogramma vanaf de USB-sleutel zoals vereist. Als het station over 2TB en moet worden geconverteerd naar GPT, gaat u naar de volgende sectie.
 3. Op het volgende scherm, de harde schijf en mogelijke eerdere partities worden weergegeven. Als het station niet wordt weergegeven, controleert u hebt geïnstalleerd op de juiste SAS-stuurprogramma.
 4. Als de voorgaande partities worden weergegeven, markeert elk één en klik op Verwijderen tot er slechts één partitie als 'selecteer bestemmingspartities vrije ruimte'.
 5. Klik op Nieuw en de juiste grootte partitie moet verschijnen. Klik op OK en u ziet 3 partities: een100Mb systeempartitie, een 128MB MSR voor GPT, en de grote partitie.
 6. Markeer de grote partitie en klik op Refresh (Vernieuwen). Dit zou de kabelbinder SAS-stuurprogramma opnieuw in het station. Klik op Next (Volgende) om het installatieproces te starten.

Als de fout blijft optreden, of als de schijf moet worden geconverteerd naar GPT, volg deze stappen:

 1. Zodra het „Where do you wish to install Windows?' wordt weergegeven, laadt de SAS-stuurprogramma vanaf de USB-sleutel zoals gebruikelijk. Het station moet weergeven in het venster.
 2. Druk op SHIFT+F10. Zodra het opdrachtvenster verschijnt, typt u diskpart en druk op Enter.
 3. Zodra Diskpart lasten, type lijst disk en druk op Enter.
 4. Zoek de harde schijf door grootte. Er wordt een aantal ernaast, (0 of 1 meestal). Type Selecteer disk # en druk op ENTER (# wordt het station nummer van de vaste schijf).
 5. Type schoon en druk op Enter. U ziet een bericht dat de schoon is geslaagd.
 6. Type convert gpt en druk op Enter. U ziet een bericht verschijnt waarin de schijf wordt omgezet. Typ exit en druk op Enter, en sluit vervolgens het opdrachtvenster.
 7. Klik op Refresh (Vernieuwen). U ziet nu één station vermeld als 'selecteer bestemmingspartities vrije ruimte op.
 8. Markeer het station en klik op Nieuwe. De juiste grootte moeten verschijnen. Klik op OK en u ziet 3 partities: een100Mb systeempartitie, een 128MB partitie en de grote partitie.
 9. Markeer de grote partitie en klik op Refresh (Vernieuwen). Dit zou de kabelbinder SAS-stuurprogramma opnieuw in het station. Klik op Next (Volgende) om het installatieproces te starten.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN288390

Laatste wijzigingsdatum: 24-05-2018 11:46


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.