Highlighted
Alien War
1 Nickel

Alienware 17 Screen Flicker

Hey all

I've been having a few issues with my Alienware laptop (Jan 2014) as for the past few weeks the screen has been flickering. 

The flicker is like a horizontal white/multicoloured rainbow stripes which flicker across the whole screen, it never goes completely black, but it has got worse and becoming unusable. 

I opened the BIOS and there was still flickering so, does that imply this is a hardware issue? I am a bit lost with this so any help would be much appreciated. 

Also I presume as my warranty was only a year Dell(ended Jan 15) that Dell won't help me?

Thanks

0 Kudos
3 Replies
Game7a1
4 Germanium

RE: Alienware 17 Screen Flicker

Dell might help, but you'll have to pay a (hefty) fee.

If you connect your laptop to an external monitor, do you see the abnormalities on the external monitor? 

Currently owned computers:
AW13 R2 | i7-6500U | GTX 960m 4 GB + GA (R9 285 2 GB / RX 480 8 GB) | 16 GB 1600 MHz | 1800p Touchscreen | 2 x 500 GB SATA M.2 | Graphics Amplifier Performance Analysis with 13 R1
Desktop | i7-3770 | GTX 980 4 GB | 16 GB 1600 MHz | 120 GB mSATA + 960 GB SSD + 2 TB HDD | 600w PSU
Formerly owned computers:
HP Pavilion 15-n280us (given away) | Apple Mac Mini 2012 (sold)  | m15x (damaged mobo) | 13 R1 (death by unknown) | m14xR2 (Tradied In)

0 Kudos
Alien War
1 Nickel

RE: Alienware 17 Screen Flicker

Hey man 

Thanks for your quick response. 

When I connect it up to an external monitor the flickering stops, there is no flickering on the Alienware screen or the external monitor. 

In addition I've also noticed that when I restart my machine, there is no flickering once it's booted up again. It seems to be that once I close the lid and it's been in sleep, then opened I have the flickering issue. Not sure if this is relevant but thought I'd add it in case. 

Thanks agin

0 Kudos
Alien War
1 Nickel

RE: Alienware 17 Screen Flicker

Hey guys

After not having much success in figuring out what was causing my screen flicker, I re installed Windows from the factory settings from the partition. Unfortunately i'm still getting the flicker. Would it now be fair to say this is a hardware issue, like a physical problem with the screen or the cables?

Thanks

 

0 Kudos