WarhammerTX
2 Iron

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

I just uninstalled it I couldnt get  fx working in it anyway I like the lights but wouldnt set the side panels to the color I wanted without booting the system twice  I dont overclock anyway.

Alienware Aurora / Bios A11 (X58) / Intel i7- 970 3.23 ghz / Ati ccc 11.5b  / Ati Radeon 5870 / 12gb 1333mhz Corsair tri-channel / WD-2x 500gb sata II Raid/ Windows 7 Ultimate 64-bit /

0 Kudos
ogreb
3 Argentium

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

I also just got rid of it...just didn't reinstall it on reformat.

Thermal control is a joke since the only fan control  options are the HD fan and the tiny pci fan that hangs over the ram.

The lighting system was cool for like a week..now I could care less.

Also got rid of Dell Data safe and tons of other Dell  bloat...

My Aurora is a little screamer now..

0 Kudos
Tesla1856
6 Thallium

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

I also just got rid of it...just didn't reinstall it on reformat.

 

Interesting. Whenever I load Win7-64 (either Dell or Retail) fresh onto my dual-boot partition, it exhibits the above described hanging until I install CC. I now believe that disabling the AlienFusion service is another fix (but haven't tried it yet ... with the whole fresh install procedure).

Good to know it worked for you.


Registered Microsoft Partner and Apple Developer
- Like many of you, I can appreciate a good game-engine.
- I answer questions here, but I'm not a Dell employee.
- Consider giving posts you like a "thumbs-up"
- Posting models-numbers and software versions speeds trouble-shooting.
- Click "Accept as Solution" button on any post that answers your question best.
0 Kudos
Highlighted
AuroraGuy
2 Bronze

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

@ Hat-Trick      go to start bar type services in search bar  then open it.  Sort them by name   find alien fusion service right click go to stop , when u've done that right click again  go to properties then change start up type,  change it from automatic to manual   then it won't start up unless you tell it too. 

  

Alienware Aurora  

Bios A09 i7-920 3.2 OC   6 gigs DDR3 1333mhz  Nvidia GTX295

0 Kudos
Tesla1856
6 Thallium

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

Here's another user with the same problem:

alienfusionservice.exe


Registered Microsoft Partner and Apple Developer
- Like many of you, I can appreciate a good game-engine.
- I answer questions here, but I'm not a Dell employee.
- Consider giving posts you like a "thumbs-up"
- Posting models-numbers and software versions speeds trouble-shooting.
- Click "Accept as Solution" button on any post that answers your question best.
0 Kudos
Spamfighter
3 Zinc

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

Is this still a problem?   I had those 7000 and 7009 events on my original and on the replacement PC and complained to AW support as on the original PC those events seem to co-incide with lots of blue screens - they totally ignored it.  But after updating CC to 2.6 and the associated firmware to the MIO board, I never had those again.  Perhaps Telsa's report to Engeneering made them fix it. in 2.6

 

0 Kudos
AW CO3
3 Argentium

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

well just for the heck of it i opened task manager/services..it says alienfusion   running  ,im not really having any issues at the moment so im just leaving it alone.

Alienware Aurora(nonalx) bios A11       
Intel i7-920(2.67GHz)          CCv.2.6.1.0 
12gb 1333 ddr3 ram
2x1tb wdc1001faes(raid1)   1x1tb wdc(data)  1x1tb wdc(data)
GTX 960 ftw   v.368.22
Dual drives>~hl-dt-st dvdrwbd ch20n>>plds dvd+rw dh-24aas
Soundblaster xfi-titanium                    
ASUS VG248QE monitor
roccat kone pure mouse

ducky one cherry brown keyboard
windows7 home premium 64-bit
   

0 Kudos
Tesla1856
6 Thallium

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

Yes, I'm still running it also with no problems. When it is failing, you will definitely know it.

I must say it seems to have gotten more stable with the more recent CC v2.6.x releases. Therefore, might also have something to do with MIO-Board getting it's firmware updated to 2.x or higher.


Registered Microsoft Partner and Apple Developer
- Like many of you, I can appreciate a good game-engine.
- I answer questions here, but I'm not a Dell employee.
- Consider giving posts you like a "thumbs-up"
- Posting models-numbers and software versions speeds trouble-shooting.
- Click "Accept as Solution" button on any post that answers your question best.
0 Kudos
Spamfighter
3 Zinc

Re: Request - Remove AlienFusion from Command Center

Tesla, so far I haven't even updated to the lastes CC - i.e. if it works don't fix it.  On another subject, as to my heat problems I had with the graphics cards (see ATI HD-5xx cards in desktop AW machies and "Graphic card power cable issue"  you my be interested in my post in the former I just did.

 

0 Kudos