Highlighted
nbfreak2
1 Nickel

SSD in Aurora R2

Jump to solution

The SSD is not recognized in the bios.

Ive tried diffrent bays and origanal HHD shows up so not cable issue.

Its a samsung 840 series 500gig...

Ive changed from Raid to AHCI still no drive shows up..

Thanks for any help?

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Tesla1856
6 Gallium

Re: SSD in Aurora R2

Jump to solution

When I start to install windows on it it shows only 465.8 gig on the drive.....Its a 500gig

 
That sounds about right.


Registered Microsoft Partner and Apple Developer
- Like many of you, I can appreciate a good game-engine.
- I answer questions here, but I'm not a Dell employee.
- Consider giving posts you like a "thumbs-up"
- Posting models-numbers and software versions speeds trouble-shooting.
- Click "Accept as Solution" button on any post that answers your question best.
3 Replies
Tesla1856
6 Gallium

Re: SSD in Aurora R2

Jump to solution

When using original spinning HDD for OS, does BIOS and Windows detect 840 on the next port?

Try original spinning HDD o every port to test motherboard and all cables.

Have you tried 840 in another machine or external USB enclosure? Ever see it work in anything?

Do you think 840 having a problem with SATA-2 port backwards compatibility?


Registered Microsoft Partner and Apple Developer
- Like many of you, I can appreciate a good game-engine.
- I answer questions here, but I'm not a Dell employee.
- Consider giving posts you like a "thumbs-up"
- Posting models-numbers and software versions speeds trouble-shooting.
- Click "Accept as Solution" button on any post that answers your question best.
0 Kudos
nbfreak2
1 Nickel

Re: SSD in Aurora R2

Jump to solution

Ok,figured out that the 2.5 to 3.5 adapter was bad were it conected ssd....

Now bios see ssd....

When I start to install windows on it it shows only 465.8 gig on the drive.....Its a 500gig

1. Is there stuff on the drive I need to delete before I install windows?

2. Or is that right and just start install of windows...

Seems like alot of gigs not showing.....If drive has partition of stuff not needed would rather delete first....

Thanks for your help Tesla1856!

0 Kudos
Tesla1856
6 Gallium

Re: SSD in Aurora R2

Jump to solution

When I start to install windows on it it shows only 465.8 gig on the drive.....Its a 500gig

 
That sounds about right.


Registered Microsoft Partner and Apple Developer
- Like many of you, I can appreciate a good game-engine.
- I answer questions here, but I'm not a Dell employee.
- Consider giving posts you like a "thumbs-up"
- Posting models-numbers and software versions speeds trouble-shooting.
- Click "Accept as Solution" button on any post that answers your question best.