jjoplyn
1 Nickel

X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

Ok I may have a stupid question, I just got my Alienware X51 (Win 8) today and have it all set up. I opened my command center and changed the colors once, but now when I try to open it, it doesnt open. When I click on it, I get the Icon popping up in the middle of my screen, but then nothing else happens. Am I doing something wrong? Seems odd for it to stop after using it once.

0 Kudos
8 Replies
Highlighted
Alienware-Natal
4 Germanium

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

Hello jjoplyn,

Re install the command center:

How to uninstall and reinstall the Alienware Command Center? 

Let me know how it goes.

Alienware-Natalia
Dell | Alienware Technical Support Alienware Arena
#IWork4Dell
Opening your case does not void your warranty! Check out Alienware Artificial Intelligence
I can't always reply to PM's, if you need extra assistance visit: YouTube Logo Facebook Logo Twitter Logo

jjoplyn
1 Nickel

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

You want me to uninstall and reinstall when the computer is barely a few hours old? EEP!

0 Kudos
jjoplyn
1 Nickel

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

ok that is great and all, but can you give me a link on how to do it with WIndows 8? I am in the file explorer and I cannot find an organize button to find the folder and search options.

0 Kudos
jjoplyn
1 Nickel

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

Can I just install it again from Dells site? I see one that says Command Center 2.8 for Desktops? Can I just run that and install or do I have to go through a whole huge mess of things?

0 Kudos
jjoplyn
1 Nickel

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

I am a complete moron, can you possibly delete my other posts after the response you gave me? LOL. I got it Fixed.

0 Kudos
Alienware-Natal
4 Germanium

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

Uninstall the current version first from "Programs and features" in the Control Panel and re start the system. Then, go to C:\Program Files\Alienware and right click on the "Command Center" folder and delete it, after you delete the folder, press the Win+R (Windows key plus the "R" key) and type "regedit.exe" and click on run. Once in the registry, go to HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Alienware and right click on the Alienware AlienFX folder and delete it.

After that, you can go ahead and download and re install the Command Center 2.8

Alienware-Natalia
Dell | Alienware Technical Support Alienware Arena
#IWork4Dell
Opening your case does not void your warranty! Check out Alienware Artificial Intelligence
I can't always reply to PM's, if you need extra assistance visit: YouTube Logo Facebook Logo Twitter Logo

0 Kudos
Alienware-Natal
4 Germanium

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

How did you fix it?

Alienware-Natalia
Dell | Alienware Technical Support Alienware Arena
#IWork4Dell
Opening your case does not void your warranty! Check out Alienware Artificial Intelligence
I can't always reply to PM's, if you need extra assistance visit: YouTube Logo Facebook Logo Twitter Logo

0 Kudos
jjoplyn
1 Nickel

Re: X51 Alienware Command center not loading up

Jump to solution

I went into the control panel and uninstalled it and then went to DELLS site and installed a fresh 2.8 and restarted my computer. The command center works fine now and I have already changed the colors a few times.

0 Kudos