Jordy787
1 Nickel

m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

Ok so today i reinstalled windows 7 x64 and installed all the drivers from resource disc and so lights went out but then i uninstalled the command center and installed the latest one for windows 7 on dell.com  and lights still do not work and when in device manager under "universal serial bus controller" one of the devices says "unknown device" when i open properties this is what is says for location : Port_#0002.Hub_#0003 and i already tried taking battery out ,unplug,hold power button to drain all power out of MB ,think i tried everything can you guys help me with it ,should i fresh install or what? and when i open command center it says something like alienfx cant find the device click ok to create new theme or something like that

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
sitedude
1 Nickel

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

This may be a little late but:

www.ebay.com/.../181051211773

A repair service to fix the issue. This is caused from installing the wrong command center. Dell charged $800 to replace the motherboard! They will fix it including return shipping for 150.00

Re-installing the Command Center will not fix it. The problem is that the C2 chip was programmed with the wrong software from and outdated command center. The only way to fix it is with a SiLabs programmer, or a new motherboard. The link above offers a reflashing service to fix the issue

7 Replies
Moderator
Moderator

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution
0 Kudos
Jordy787
1 Nickel

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

didnt work Smiley Sad

0 Kudos
89fordprobee
4 Beryllium

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

resource cd control center = dead light controller... the resource CD is bad news...  and dell SHOULDNT HAVER INCLUDED somehting that can damage the machine.. although it is end users responsibility to verify before using older 2+ years old cd.... anyway maybe dell will make an exception and swap your board since it was thier backup cd that caused the issue ...

Alienware X51 R3 

M18X R2  Smiley Happy  (again)  

Inspiron 11 Flip , Studio 1535 ,Inspiron 6400

Previous Systems:

M18X R2, M17X R2 ,M17X R1, XPS M1730 & M1530, Inspiron 17R

Posting Tips:
- Always provide machine make, model, specs and software versions.
- Click the button if we answered your question.

I answer questions here, but
I'm not a Dell employee.

0 Kudos
Highlighted
Jordy787
1 Nickel

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

yea its terrible im just so mad that they provided a CD that your suppose to use when after clean install but it really breaks the Alienfx  controller and these are expensive laptops and then something they provide harms your computer its terrible i wish there able to replace my board i would highly appreciate that and i had good experience with dell products but now im kinda not sure if i am a dell guy anymore maby if they replace i would but as for now im not sure wish they had better service like "asus".

0 Kudos
Moderator
Moderator

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

Jordy787,

Contact the team via email. Explain what has happened and ask if they can do a one time out of warranty motherboard replacement. If they do, you will have to do the work. If they cannot, you will need to purchase the motherboard, part number F415N.

0 Kudos
wstuart1
1 Copper

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

dell sell refub mother board unlooping chip and selling to the next guy a month later

0 Kudos
sitedude
1 Nickel

Re: m17x r1 Alienfx lights went out help!!

Jump to solution

This may be a little late but:

www.ebay.com/.../181051211773

A repair service to fix the issue. This is caused from installing the wrong command center. Dell charged $800 to replace the motherboard! They will fix it including return shipping for 150.00

Re-installing the Command Center will not fix it. The problem is that the C2 chip was programmed with the wrong software from and outdated command center. The only way to fix it is with a SiLabs programmer, or a new motherboard. The link above offers a reflashing service to fix the issue