Highlighted
nrawlinson1000
2 Bronze

IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

Since updating firmware on all our M600 blades in order to attempt to resolve another issue (http://www.delltechcenter.com/thread/4353610/M1000e+fans+and+the+M610x...what%27s+happening%3F), we have started to have problems with various network connections randomly dropping out - usually for about 10 minutes - before returning with no intervention. The whole time, the following error is logged in the Windows System event log:

Log Name: System
Source: IPMIDRV
Date: 09/12/2010 09:53:46
Event ID: 1004
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: hostname.domain.com
Description:
The IPMI device driver attempted to communicate with the IPMI BMC device during normal operation. However the communication failed due to a timeout. You can increase the timeouts associated with the IPMI device driver.
Event Xml:



1004
3
0
0x80000000000000

3638
System
hostname.domain.com



\Device\00000066
000004000100000000000000EC030580000000000000000000000000000000000000000000000000E50000C0



Can anyone enlighten me as to what the problem might be?
We've had these errors on at least 5 of our 8 M600s, all on Windows 2008 R2.
0 Kudos
30 Replies
nrawlinson1000
2 Bronze

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

This took down our Exchange servers and our Hyper-V cluster. We just installed the newly released BIOS version 2.4.0 and still get these lock-ups. The iDRAC usually bombs at the same time, and it's been happening since we went to iDRAC 1.53 on the M600s. Now still occurring on Rev 1.55 (Build 2).
0 Kudos
Kong Yang
3 Argentium

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

Neil,

Pinging PG and IPS.

KongY@Dell
0 Kudos
nrawlinson1000
2 Bronze

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

Raised SR 827226208. I'll dump the logs/DSETs I pull off the M600s into the FileExchanger for that. The response from ProSupport was to reboot the chassis, so we're going to try and get that done at some point. As always, I'll keep this updated with any progress.
0 Kudos
Kong Yang
3 Argentium

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

Neil,

Thanks. And your updates are appreciated.

Kong
0 Kudos
nrawlinson1000
2 Bronze

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

For this issue, Dell are 99% sure that a chassis power off will resolve...sort of defeats the object of the blade chassis...but nonetheless we will have to do it. I shall report back in a few hours time!
0 Kudos
nrawlinson1000
2 Bronze

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

We have rebooted the blade chassis and reseated everything. We haven't had a full outage as yet, but we have seen IPMIDRV errors in Windows and in the "racadm racdump" logs. So not closed off the call as yet...we may need some more time.

A new CMC firmware (3.10) came out just before we powered the lot down, so that was installed on Dell's advice.
0 Kudos
nrawlinson1000
2 Bronze

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

We've only seen the IPMI errors on two blades since we powered down our chassis. An engineer with two M600 motherboards is on the way now. Hopefully that will finally resolve.
0 Kudos
nrawlinson1000
2 Bronze

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

Alas - no joy. Replacement MB made no difference. Still getting IPMI errors, Nic and iDRAC drop outs on two of our blades in particular, but occassionally on other blades too.

Had a little point of interest...I downloaded and installed the latest BroadCom firmware the other day, dated 06/Dec/2010. It installed Family 4.6.8. The new motherboard was installed with version 5.x on it...so I went back to the M600 support site and it wouldn't return any updates. Then I went back about 30 minutes later and a completely different file was linked to the release on 6/Dec/2010...this installed Broadcom Family 6.0.1.

All very strange...nonetheless, even this latest firmware has not resolved our issues.
0 Kudos
Kong Yang
3 Argentium

RE: IPMIDRV 1004 errors on Windows 2008 R2 - M600 blades

Neil,

My PG and IPS contacts were not aware of any issues similar to what you're observing. Still waiting for responses from a few extended team members.

Kong
0 Kudos