exporting hangs at 95%

Hi,

i am using DRM 2.2.1.616 and am trying to export a newly created repo. i've created it by using the option for "Dell Openmanage Essentials inventory". but when i try to export it so  i can use it locally it hangs at 95% and does not continues. Details messages also states :

279. 2/1/2017 3:52:35 PM Export Repository : Successfully downloaded update 139/140 : 647762a98faa8090d23023bca3643a7b.EXE
280. 2/1/2017 3:52:42 PM Export Repository : Starting to download update 140/140 : Diagnostics_Application_54KCN_LN_4239A33_4239.41.BIN
281. 2/1/2017 3:52:45 PM Export Repository : Exporting catalog...

anybody any ideas where to look for this?

i am running Windows 2012 R2 on the OME and repo server.

0 Kudos
2 Replies
Dell-svc
1 Nickel

RE: exporting hangs at 95%

Can you please check the output location and see if catalog.xml is created?.

Please check the log file 

%localappdata%\RepositoryManager\Log

and see any error message available?

Thanks

Thanks

Shabu VC

0 Kudos
Highlighted

RE: exporting hangs at 95%

Hi

i had a look at the logs you suggested but they are from yesterday.

01-02-2017 15:38:22     Exception writing job file entry to DBAn error occurred while updating the entries. See the inner exception for details.
    SQL Server Compact timed out waiting for a lock. The default lock time is 2000ms for devices and 5000ms for desktops. The default lock timeout can be increased in the connection string using the ssce: default lock timeout property. [ Session id = 3,Thread id = 1624,Process id = 2920,Table name = JobFiles,Conflict type = x lock (x blocks),Resource = PAG (idx): 1085 ]   at System.Data.Mapping.Update.Internal.UpdateTranslator.Update(IEntityStateManager stateManager, IEntityAdapter adapter)
   at System.Data.EntityClient.EntityAdapter.Update(IEntityStateManager entityCache)
   at System.Data.Objects.ObjectContext.SaveChanges(SaveOptions options)
   at RMDataServiceLibrary.RMDatabase.Create.CreateDbJob.CreateJobFiles(Guid jobID, Dictionary`2 dictIDs) in Libraries\RMDataServiceLibrary\RMDatabase\Create\CreateDbJob.cs:line 132

after reading this i rebooted the VM and stated the Job again and this time it finished succesfully. .

i am no Windows engineer, so i do not know why this happenned but i am glad it is working again.

the above error looks like the database of OME is hanging or experiencing a lock on a talbe. is that correct interperted?

0 Kudos