Highlighted
gef2014
Bronze

Dell Optiplex 755 MT with Windows 7.0 NO SOUND

Jump to solution

Hi, I recently upgraded my Dell Optiplex 755 EnergySmart MT to Windows 7.0.  I am not getting any sound from the speakers.  Can someone please help?

Tags (2)
0 Kudos
4 Replies
speedstep
Diamond

RE: Dell Optiplex 755 MT with Windows 7.0 NO SOUND

Jump to solution

The windows Vista Driver for X86 or X64 works fine in windows 7 or windows 8 or windows 8.1 You will also need the AMT HECI drivers if the system has Vpro

http://downloads.dell.com/Pages/Drivers/optiplex-755.html

http://downloads.dell.com/audio/R164900.exe

 

There are Newer Files that you don't need to jump thru hoops for.

One Size Fits all.

Operating Systems

Windows 7 32-bit

Windows 7 64-bit

Windows Vista 32-bit

Windows Vista 64-bit

Windows XP

Windows XP x64

Chipset

ftp.us.dell.com/.../R174616.exe

HECI

ftp.us.dell.com/.../Intel_AMT-HECI_A02_R255437.exe

SOL

ftp.us.dell.com/.../Intel_AMT-SOL--LMS_A02_R255438.exe

Hard Drive Installation (via WinZip) with Setup.exe File for Intel_AMT-HECI_A02_R255437.exe

Download

1.Click Download Now, to download the file.

2.When the File Download window appears, click Save (Windows XP

users will click Save) this program to disk and click OK.  The Save In:

window appears.

3.From the Save In: field, click the down arrow then click to

select Desktop and click Save.  The file will download to your desktop.

4.If the Download Complete window appears, click Close.  The file

icon appears on your desktop.

Install

1.Double-click the new icon on the desktop labeled Intel_AMT-HECI_A02_R255437.exe.

2.The Self-Extracting window appears and prompts you to extract or

unzip to C:\DELL\DRIVERS\R255437. Write down this path so the executable (I.e.

Setup.exe) file can be found later.

3.The Self-Extractor window appears.

4.Click OK.

5.After completing the file extraction, if the Self-Extractor

window is still open, close it.

6.Click the Start button and then click Run.

7.Type C:\DELL\DRIVERS\R255437 in the Open textbox and then click OK.

8.Follow the on-screen installation instructions.           

Description Importance Version Released Supported OS Download
Analog Devices ADI 198x Integrated HD Audio, v.6.10.x.5491, A02
Analog Devices HD Audio driver
Recommended 6.10.x.5491 9/27/2007 Windows Vista 64-bit
Windows Vista 32-bit

Report Unresolved Customer Service Issues
here

I do not work for Dell. I too am a user.

The forum is primarily user to user, with Dell employees moderating
Contact USA Technical Support






Get Support on Twitter @DellCaresPro

0 Kudos
MacGruber
Silver

RE: Dell Optiplex 755 MT with Windows 7.0 NO SOUND

Jump to solution

I was just at Dell.com for my Optiplex 755, giving Windows 10 64-bit Preview a try.

ONLY  the XP driver is listed under VISTA 64-bit, I am sure causing many to end up here.
I have not actually tried just the old XP driver R228747- seems like a waste of time.

Listed under VISTA 32-bit is Analog Devices ADI 198x Integrated HD Audio, v.6.10.2.7260, A09
R164900.exe

Compatible Systems
Precision T3400 (Late 2007)
Precision T7400 (Late 2007)
Precision T5400 (Late 2007)

Supported Operating Systems

MS Windows Vista 32-bit
MS Windows Vista 64-bit

Applies to

ADI 198x Integrated HD Audio
0 Kudos
speedstep
Diamond

RE: Dell Optiplex 755 MT with Windows 7.0 NO SOUND

Jump to solution

The R614900.EXE driver listed in the years old post is correct.

Its 32 or 64 bit and its for Optiplex 330,755, Precision T3400, T5400, T7400.

 


Report Unresolved Customer Service Issues
here

I do not work for Dell. I too am a user.

The forum is primarily user to user, with Dell employees moderating
Contact USA Technical Support






Get Support on Twitter @DellCaresPro

KIW72
Bronze

RE: Dell Optiplex 755 MT with Windows 7.0 NO SOUND

Jump to solution

Hi all. Well to my dismay, I think a Windows update scuppered my sound again!. This time even repeating the previous fix or downloading and re-installing various sound drivers, I found none worked. I was at the point of getting a replacement PC when I came across this possible fix :-

.

Start>Control Panel>All Control Panel Items>System>Advanced System Settings>Device Installation Settings

At this point I had the 'No Let Me Choose' selected and I changed to 'Yes Do This Automatically' (for Drivers) and the next day when I logged on the sound was back!

0 Kudos