Highlighted
voxoid
Copper

New XPS (8900) -- no stereo audio for stereo speakers

I have no audio, but when I go to (right-click sound icon in tray) --> Playback Devices --> Playback tab --> right click "Speakers / Headphones Realtek High Definition Audio" --> Configure, then in Speaker Setup dialog:

* If I select Quadraphonic in the "Audio channels" list, I hear sound for the RL (rear-left) and RR (rear-right) speakers, with my stereo speakers plugged into the black jack in back. I cannot get sound when testing the regular L and R speakers in Quadraphonic mode; I've tried all 5 jacks.

* When I select Stereo, then clicking L or R speaker icon to test results in no sound, again no matter which of the 5 jacks i plug my stereo speakers into.

* So the only way I have sound is in Quadraphonic mode, but only for the back speakers. Therefore I cannot hear regular stereo output from applications, such as Youtube in Chrome.

This seems like a bug, or a highly unintuitive aspect of Realtek's or Dell's software at best. Any ideas on how to solve? (Beside buying full surround sound speakers)

0 Kudos
2 Replies
Moderator
Moderator

RE: New XPS (8900) -- no stereo audio for stereo speakers

Apologies that you have not received a response from our users. Did you resolve this issue? What specific speakers are you testing?


Social Media Support
#IWork4Dell
To help us troubleshoot, send us via a private message:
Dell Monitor Service Tag number, 20 digit S/N, A0x revision
Dell PC Service Tag number

Drivers and Downloads
Driver order




voxoid
Copper

RE: New XPS (8900) -- no stereo audio for stereo speakers

Thanks for checking. I can't remember how I resolved it, but yes it's resolved now.

0 Kudos