BlackHawk99
2 Iron

XPS Studio 435 MT start up issue

Jump to solution

Hi. This concerns my friends desktop computer. I wanted to run this situation past the forum and get some feedback. The computer is a Dell XPS Studio 435 MT running Windows Vista. I noticed that the power supply light was flickering/blinking fast and the amber light on the mother board was also flickering. No light was present at all on the power button. After leaving it plugged in for a while I pressed the power button and it booted up. I also noticed that the green colored power supply light and the mother board light were now a solid color and NOT flickering. What does this situation indicate? A new battery is needed for the mother board? Please let me know what you think. Thank you!

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
7- Thorium

RE: XPS Studio 435 MT start up issue

Jump to solution

Sounds more like a failing power supply.

But the battery is cheap (~$2) so you could replace it, just to rule it out as causing the problem. It's a CR2032 3-volt lithium ion battery.

Ron

   Forum Member since 2004
   I am not a Dell employee

0 Kudos
2 Replies
7- Thorium

RE: XPS Studio 435 MT start up issue

Jump to solution

Sounds more like a failing power supply.

But the battery is cheap (~$2) so you could replace it, just to rule it out as causing the problem. It's a CR2032 3-volt lithium ion battery.

Ron

   Forum Member since 2004
   I am not a Dell employee

0 Kudos
BlackHawk99
2 Iron

RE: XPS Studio 435 MT start up issue

Jump to solution

Thanks for the reply. I'll get a new battery and go from there. If the issue is still present I'll look for a new power supply.

0 Kudos