Desktops General - Read Only

Last reply by 08-30-2010 Unsolved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
26213

dell dimension c521 new hard drive wont boot error message

Hi i have a dell dimension c521 my old hard drive wont turn on so i got a new hard drive but when i turn on the power i get this messige

(no boot device detected insert system disk and press f1 to continue or f2 to setup menu)

i have to press f12 on first screen to boot cds and the os but when i turn off the computer it wont let me run the os so i have to reinstall to start it up every time  so i ran some tests it said start up missing boot maniger   

Please Help AS Soon As

Replies (6)
3 Zinc
771

I assume you have Windows Vista.

Try this:
http://support.microsoft.com/kb/927392

Let us know how that goes. 

___________________________________________
Inspiron 11-3180 (late 2018) - A6-9220e, 4GB, 32GB eMMC
Inspiron Micro Desktop (mid 2015) - Celeron, 4GB, 32GB eMMC

Feel free to call me Greggers
jim_survak on Alienware Arena
Other: iPhone XR, iPad Air, Mac mini, Hisses Chromebook (ARM-powered)
Retired and Donated to charity: Inspiron 530, Inspiron Mini 10, Inspiron M5030 (donated to mom, she's a charity case :P), XPS 720 Red & Silver, Venue 8 Pro - Red edition, Inspiron 11-3162
10 Diamond
771

Hi i have a dell dimension c521 my old hard drive wont turn on so i got a new hard drive but when i turn on the power i get this messige

(no boot device detected insert system disk and press f1 to continue or f2 to setup menu)

i have to press f12 on first screen to boot cds and the os but when i turn off the computer it wont let me run the os so i have to reinstall to start it up every time  so i ran some tests it said start up missing boot maniger   

Please Help AS Soon As

 brad1000

After installing the new SATA hard drive, did you reinstall windows and load all the drivers?

Bev.

 

 


If my answer was helpful, please click: Kudos
Forum Member since 2001
I am not employed by Dell

5 Rhenium
771

[quote user="brad1000"]

Hi i have a dell dimension c521 my old hard drive wont turn on so i got a new hard drive but when i turn on the power i get this messige

(no boot device detected insert system disk and press f1 to continue or f2 to setup menu)

i have to press f12 on first screen to boot cds and the os but when i turn off the computer it wont let me run the os so i have to reinstall to start it up every time  so i ran some tests it said start up missing boot maniger   

Please Help AS Soon As

 brad1000

After installing the new SATa hard drive, did you reinstall windows and load all the drivers?

Bev.

 

[/quote]

If I were a betting man I'd say that's the issue.

XPS One. Core2 Duo @ 2.2GHz. 2 GB DDR2-667. WD2500AAJS 250GB SATA. Intel GMA 3100 video. 20" WSXGA HD LCD. 2 Megapixel Webcam. 8X DVD±RW. 8-in-1 Media Reader. 802.11 a/b/g/n wireless. Integrated High Def Audio. Internal Bluetooth 2.0. NTSC/ATSC TV Tuner. Windows 7 Professional SP1.

10 Diamond
771

If I were a betting man I'd say that's the issue.

LOL.   :emotion-22:

Bev.

 


If my answer was helpful, please click: Kudos
Forum Member since 2001
I am not employed by Dell

2 Bronze
2 Bronze
771

yes i installed all drivers after installing the os but it wonted load after turning the computer off :emotion-6:

2 Bronze
2 Bronze
771

I just tryed Bootrec.exe then tryed to install vista got error message when it was on expanding files code 0x80070017

Latest Solutions
Top Contributor