Highlighted
chrisr70
Bronze

Latitude 5480 - No touchpad in WinPE - MDT 2013 Offline Deployment

I'm deploying WIndows 7 Enterprise x64 to a Latitude 5480 with 6th gen processor.  During the MDT wizard, at the beginning of the deployment, the touchpad doesn't function.  I have to use the keyboard to TAB around and make selections.  After the OS is deployed the touchpad works fine.  I have the latest WinPE 10 boot image drivers.  Anyone else have this problem?

0 Kudos
4 Replies
Lucky121
Bronze

RE: Latitude 5480 - No touchpad in WinPE - MDT 2013 Offline Deployment

I too am facing the same issues and no one from dell responds to the queries on the forums seems..Really unfortunate.

en.community.dell.com/.../21007097

0 Kudos
pramodtvm
Bronze

RE: Latitude 5480 - No touchpad in WinPE - MDT 2013 Offline Deployment

hello, 

This could be due to the ADK kit you are using in the deployment server,  Can you please try latest ADK1607 (boot image version:10.0.14393.0) in your deployment environment. 

Please see below link for more information:

DELL-Pramod R
Social Media Support
#IWork4Dell
Drivers & Driver Order

Keuka_lake
Copper

RE: Latitude 5480 - No touchpad in WinPE - MDT 2013 Offline Deployment

Can anyone validate this works?

0 Kudos
rga6
Bronze

RE: Latitude 5480 - No touchpad in WinPE - MDT 2013 Offline Deployment

I believe you need to inject the Intel Serial IO Driver into your boot.wim

We had the same issue inside windows post deployment, where the trackpad didn't work, and installing the Intel Serial IO Driver fixed it.