Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to initialize eth0)

Hello,

 Yes creating a new vSwitch is good choice.

 You are only going to need 2x 10GbE NICs.  More than that won't provide better performance and takes memory away from the arrays. 

 Qlogic bought Broadcom so you fine there.  

 Good luck!

 Regards,

Don

Social Media and Community Professional
#IWork4Dell
Get Support on Twitter - @dellcarespro

0 Kudos
novagallia
1 Nickel

Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to ini

Ok so here is where i'm at at the moment:

a two port 10gbe nic has been installed to my three existing hosts

A 10gb switch has been installed and configured

the two new san's are installed and configured.

 

I'm am currently at the vmware configuration. I am unsure about what i should do about vswitches and vmkernels.

 

I was about to create a new vswitch and assign the host's two new 10gbe ports and create a vmkernel for isci. Would that be it? 

I guess i need to set up a new switch for vmotion or will it go through my existing vswitch for vmotion that uses my 1gb network?

 

Any pointers would be greatly appreciated, i'm so close to being done 🙂

 

0 Kudos
dwilliam62
3 Silver

Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to ini

Hello,

 You are going to want to set up a vSwitch w/two 10GbE NICs/VMkernel ports for ISCSI.

They will have to be bound to the iSCSI software adapter.

 This is a PDF on setting up best practices

http://en.community.dell.com/techcenter/extras/m/white_papers/20434601/download

This is how to set up iSCSI with VMware and EQL

https://www.dell.com/community/EqualLogic/Tech-Report-TR1075-configuring-ESXi-with-PS-Series-storage...

 

Regards,
Don

0 Kudos
novagallia
1 Nickel

Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to ini

Thanks for the fast reply. I'll be doing this right now and post results.

0 Kudos
novagallia
1 Nickel

Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to ini

Ok so i followed the procedure, since i already had a iscsi software adapter i edited it to add the two new ports on the host in the network port binding section. In the Target tab i added the ip of my new equallogic group.

I then tried to rescan everything. I'm not sure that it works though. Kinda stuck there at the moment.

0 Kudos
Highlighted
dwilliam62
3 Silver

Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to ini

Hello,

 Did you create a volume on the Group and allow it access to your servers?

 In the setup PDF I believe there is a section that discusses how to do that. 

 Do you have a support contract for these arrays?

 Regards,

Don

 

0 Kudos
novagallia
1 Nickel

Re: Problems initializing two newly bought SANs (fail to ini

i probably did something wrong regarding the chap account. I'll start that part over monday and report my results.

0 Kudos