Highlighted
Sarouk
Copper

Dell Inspiron 15 5558 sleeps when I plug in AC adapter while using it

Hey guys.


So I like to think I'm pretty good with PCs considering i do the maintenance on my own whenever I need to. However, this computer is pretty new, about a week old. But I noticed that half the time, when i plug in my adpater to charge my laptop while I'm using it, it goes to sleep. I know it's asleep because (a) the fan stops running and (b) it's woken up quickly using typical methods to wake a computer.


Anyone got a clue about how to prevent it from auto-sleeping?

Thanks!

0 Kudos
4 Replies
Moderator
Moderator

RE: Dell Inspiron 15 5558 sleeps when I plug in AC adapter while using it

Hi Sarouk,

I would suggest you to update the BIOS and Video card driver on the system. Please enter your service tag # on the link below, select the OS, then download the BIOS from BIOS section and Video card driver from Video section onto the system and install it.

http://dell.to/18r60nI

In addition, Please run the diagnostics on the computer by following the steps mentioned in the video below and check if there is any issue with the memory on your system.

http://dell.to/164l6g4

Also, I would suggest you to run a thorough test on the system. You can download Support Assist from the link below and run the PC CHECKUP on system to check for issues

http://dell.to/1hAPOXr

Please let me know if this helps.

Joevikings
Copper

RE: Dell Inspiron 15 5558 sleeps when I plug in AC adapter while using it

Still having the same issue after trying all your suggestions 

gopaljha29
Copper

RE: Dell Inspiron 15 5558 sleeps when I plug in AC adapter while using it

I am also facimg the same issue, i contacted customer care they had remote access to my laptop but still

they were unable to do so they suggested formatting my pc and reinstalling windows , but i can't do that right now

0 Kudos
anubhav25
Copper

RE: Dell Inspiron 15 5558 sleeps when I plug in AC adapter while using it

i am also having the same issue..plz help...i have updated bios drivers and every thing

formatted the windows aswell.

the service representative also checked but it dint happen infront of him so..he dint do anything.

is there any solution?