Highlighted

XPS M140

I have a xpsm140 that im trying to use the s video output to hook to a plasma tv. When i hook it up the tv shows me no signal. Ive tried powering the pc down and even fn f8 key. still no luck. any help on how to configure this output
0 Kudos
15 Replies
dgkpcon
Diamond

Re: XPS M140

Hook the laptop up to the tv and then re-boot the laptop.When it starts the picture should be up?....

 

Have you set the input on the tv to RGB?...

E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

0 Kudos

Re: XPS M140

What do you mean set the tv 2 rgb? it is a  Hitachi P42H401...42" 1080i
0 Kudos
dgkpcon
Diamond

Re: XPS M140

When you hook the laptop to tv,you need to change the tv's input to RGB.

E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

0 Kudos

Re: XPS M140

Im not seeing a rgb input on my tv settings
0 Kudos
dgkpcon
Diamond

Re: XPS M140

Signal inputs for the tv should be:

TV

AV

COMP1

COMP2

RGB

HDMI1

HDMI2

 

You should have these input signals.If you do not have RGB try COMP1 or 2

E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

0 Kudos

Re: XPS M140

My tv only has input 1-2

hmdi 1-2

0 Kudos
dgkpcon
Diamond

Re: XPS M140

You said you were using component cables to the tv from laptop right?

 

If you are the set input to input 1 or 2.

 

The only way it will work with HDMI1 or 2 is if you connect from laptop HDMI port to tv HDMI port.

E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

0 Kudos

Re: XPS M140

Thanks for your help. I guess this tv will not support a pc. My laptop has the s video output and so does the tv but it will not see the signal when i hook them up. I opened media center and it didnt even see my tv tuner. Im just lost.
0 Kudos
dgkpcon
Diamond

Re: XPS M140

Hook it up S-video to S-video,and then re-boot laptop,you never said if you tried this or not?

E1705 T7400 2.16Ghz / Vista Home Premium SP2 / 17" LG WUXGA 1920 X 1200 / 4GB 667Mhz Geil Ram w/Heatspreaders / Western Digital Scorpio Black 500GB 7200RPM / 500GB 7200RPM My Book / Nvidia Geforce Go 7900GS 256MB / Toshiba DVD/CD+/-RW DL / Intel 4965 A/B/G/N / 355 Bluetooth 2.0+EDR / Pinnacle Pro HDTV USB Tuner / Pinnacle Ultimate HDTV USB Tuner / Sound Blaster Audigy Advanced MB / Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook / Logitech G51 Surround Sound Speakers / 2-NB-MA01 Notebook Coolers / 3D Mark06 5446 / Driver v.174.31 /

XPS M1730 Saphire Blue X9000 @ 3.2 / Vista Home Premium SP2 / 17" WUXGA 1920 x 1200 / Matshita BD\DVD Combo / 8GB 800Mhz Geil RAM / 500GB>200GB 7200RPM / 9800M GTX SLI / AGEIA PhysX Accelerator / Intel 4965 / 355 Bluetooth / 5700 Mobile Broadband / 3D Mark06 16250 /Driver 275.50 beta

XPS Gen 4 Desktop>being rebuilt

0 Kudos