Highlighted
2 Bronze

Dell Inspiron 7359 no sound

I was having monitor/display problems in my Inspiron 7359 until I update the bios to 1.17. The problem was fixed. Today I woke to no sound. Unlike the above, I do not want to roll back to 1.16 and monitor issues. Please help!

0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator

Re: Dell Inspiron 7359 no sound

Thank you for your message. We will be glad to assist you on this.

 

Please make sure that the right sound device is enabled under Sound in control panel.

 

Restart the computer- Tap F12 – choose diagnostics – run test – check the quick audio test as per the image below & see if you hear any audio from the system speakers. This will confirm if this is a hardware or driver issue.

 ePSA Main Screen .jpg-550x0 - Copy.jpg

Open device manager – expand Sound & video – Right-click on the audio driver & click on uninstall (do not check the box that says delete driver) restart the computer. This will refresh the driver.

 

Please click on the message tab – click new message & search for my Dell username (Dell-Sreejith R) & send a private message with the service tag, registered name & email address.


Dell-SreejithR
Social Media Support
#IWork4Dell

0 Kudos
Highlighted
2 Bronze

Re: Dell Inspiron 7359 no sound

Tried this fix.  drivers try to install and fail every time.

Tried installing legacy drivers.  System says I cannot install them.

Tried using diagnostics and externally downloaded drivers.  The drivers start to install and then fail.

Completely lost for options here.

0 Kudos
Highlighted

Re: Dell Inspiron 7359 no sound

I had the same problem. I updated the BIOS for v1.19.1 and solved it.

http://www.dell.com/support/home/br/pt/brbsdt1/drivers/driversdetails?driverId=KYT2X

0 Kudos
Highlighted
1 Copper

Re: Dell Inspiron 7359 no sound

I just had the same issue, and the problem is solved after I updated the BIOS.

Thanks for sharing the info.

 

0 Kudos
Highlighted
1 Copper

Re: Dell Inspiron 7359 no sound

I had the same issue with the sound "drivers" after the first BIOS Upgrade (1.21)

I made a downgrade till 1.19 then restart upgrade to the latest version 1.21

Since the first downgrade the sound comes back and never stop after the newest versions.

I suppose that the first BIOS automatic upgrade made a demage of something.

0 Kudos