Highlighted
2 Bronze

Boot up issue

Jump to solution

I just reveived my brand new Dell inspiron 14z.  When I turn it on I get an error message.

"Check cable connection!"

"PXE - M0F : Exiting Intel PXE ROM."

Reboot and Select proper Boot device

or insert Boot Media in selected Boot device and press a key

 

This is a brand new laptop.  Please help.

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
4 Ruthenium

Re: Boot up issue

Jump to solution

Hi davidwisk,

It can be annoying when the system fails to boot properly. I suggest you to check if the hard drive is detected in the BIOS. Please follow the steps provided below to check this:

1. Restart the laptop and start tapping the F2 key to load the system setup page.
2. On the Main menu check if the hard drive details are displayed next to Fixed HDD.

You will also need to run a hardware diagnostics by following the steps provided in the link below:
http://dell.to/OUGnqT

Please let me know about your findings.

“To know more about Dell’s products, services and drivers & downloads, please go to http://dell.to/QjjZDA

View solution in original post

8 Replies
Highlighted
4 Ruthenium

Re: Boot up issue

Jump to solution

Hi davidwisk,

It can be annoying when the system fails to boot properly. I suggest you to check if the hard drive is detected in the BIOS. Please follow the steps provided below to check this:

1. Restart the laptop and start tapping the F2 key to load the system setup page.
2. On the Main menu check if the hard drive details are displayed next to Fixed HDD.

You will also need to run a hardware diagnostics by following the steps provided in the link below:
http://dell.to/OUGnqT

Please let me know about your findings.

“To know more about Dell’s products, services and drivers & downloads, please go to http://dell.to/QjjZDA

View solution in original post

Highlighted
2 Bronze

Re: Boot up issue

Jump to solution

I just ran the diagnostic test suggested and I get the "All Tests passed" message.

Also next to Fixed HDD it lists LITEONIT LCT-128M35

Please advise.

0 Kudos
Highlighted
10 Diamond

Re: Boot up issue

Jump to solution

Make sure that the SSD is listed before the network boot in the boot list.

0 Kudos
Highlighted
2 Bronze

Re: Boot up issue

Jump to solution

Just to clarify.  I still have the same issue.  It will not boot up to windows.  

I still receive the error message

Check cable connection!"

"PXE - M0F : Exiting Intel PXE ROM."

0 Kudos
Highlighted
2 Bronze

Re: Boot up issue

Jump to solution

I cannot find the SSD option.  Can you please send me the steps?

0 Kudos
Highlighted
10 Diamond

Re: Boot up issue

Jump to solution

what's in your boot list?

0 Kudos
Highlighted
Not applicable

Re: Boot up issue

Jump to solution

Happens to have the same problem as the guy before,

This is Dell Inspiron N4010 ,just replace a new HD and when booting got error message

"Check cable connection!" PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.

Bios is recognizing the HD, What seems to be the problem

Please help

0 Kudos
Highlighted
2 Bronze

RE: Boot up issue

Jump to solution

For all those with this error, just ignore it and when you install an OS, it goes away...

0 Kudos