Highlighted
Eckofyre
1 Copper

Dell XPS 13 (9350) after SSD change it says "Hard Drive - Not Installed" when I boot it up

I recently bought a new SSD for my 128 Gb Dell XPS 13 (9350), but now whenever I try to boot it up it always gives me the error "Hard Drive - Not Installed". I am trying to install a clean SSD, because I feel that my old one (the one that came with it) is filled with too much junk to transfer over. Could somebody please help me fix this problem?

The SSD I bought: https://www.amazon.com/gp/product/B01G3HLP0C?tag=notebookche0f-20

0 Kudos
3 Replies
Saltgrass
4 Ruthenium

RE: Dell XPS 13 (9350) after SSD change it says "Hard Drive - Not Installed" when I boot it up

Since you purchased an PCIe NVMe drive, have you changed the SATA controller to AHCI in the Bios?

Do you have a 2.5 inch SATA drive?

I am not aware of the driver situation with the 9350 but if you want to use the PCIe version, the Bios has to provide the driver during boot.  If it does not at the present time, it may need a Bios update to the latest..  But I am not familiar with that particular system.

----------------------------------------------------------------------------------


XPS 2720, Inspiron 17 7779, Inspiron 15 7567, XPS 13 9365, Inspiron 1545, TB16 Dock

0 Kudos
Eckofyre
1 Copper

RE: Dell XPS 13 (9350) after SSD change it says "Hard Drive - Not Installed" when I boot it up

I have tried changing the SATA controller to AHCI, and this message comes up after rebooting it after changing it. http://imgur.com/HBAJakW

The only option I receive after this is to shut down

0 Kudos
9 Rhodium

RE: Dell XPS 13 (9350) after SSD change it says "Hard Drive - Not Installed" when I boot it up

0 Kudos