Laptops General - Read Only

Last reply by 01-19-2014 Solved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
10392

No audio when inserting using headphones.

Hi ,

I have a Dell Inspiron N3010 laptop running Windows7.

Audio works just fine with the speakers, however when I insert the headphone jack I hear no sound with the headphone. (The speakers do mute as expected.)

I tried 3 different headphones, I don't believe the  problem is with them.

Does anyone know how to fix this issue? 

Tzachi

Solution (1)

Accepted Solutions
4 Beryllium
732

Hi Tzachi,

Please do check the audio device selected as ejn63 has mentioned. Also, try updating the audio drivers and check the functionality. Here are the steps:

  • Click on the link: http://dell.to/123NfbT
  • Download the drivers and follow the onscreen prompts to install it.

Check if the issue is resolved or not. If the issue still persists, update the system BIOS. Here are the steps:

Note: Make sure the ac adapter is connected and the battery is charged 10% or above to update the BIOS. Also, disconnect all the external peripherals before updating the BIOS. All the programs should be closed and documents saved.

Hope this helps. Please reply if you have any questions.


Social Media Support
#IWork4Dell

View solution in original post

Replies (5)
10 Diamond
732

Check to see which audio device is selected (control panel, hardware and sound, sound, manage audio devices)

4 Beryllium
733

Hi Tzachi,

Please do check the audio device selected as ejn63 has mentioned. Also, try updating the audio drivers and check the functionality. Here are the steps:

  • Click on the link: http://dell.to/123NfbT
  • Download the drivers and follow the onscreen prompts to install it.

Check if the issue is resolved or not. If the issue still persists, update the system BIOS. Here are the steps:

Note: Make sure the ac adapter is connected and the battery is charged 10% or above to update the BIOS. Also, disconnect all the external peripherals before updating the BIOS. All the programs should be closed and documents saved.

Hope this helps. Please reply if you have any questions.


Social Media Support
#IWork4Dell
2 Bronze
2 Bronze
732

Thank you!

Reinstalling the Bios did the trick!

Tzachi

4 Beryllium
732

Hi Tzachi,

Glad to know that the issue is resolved. Feel free to reach out to us if you need any assistance in future.


Social Media Support
#IWork4Dell
2 Bronze
2 Bronze
732

I have the exact same problem,

I'm running the latest drivers and bios, also tried to re-install the drivers multiple times without any success.

Everything used to work fine and suddenly there is no audio when something is connected to the headphones jack (both headphones and speakers).

If I boot to Ubuntu, everything is working just fine, the problem is only with Windows 7.

Latest Solutions
Top Contributor