Highlighted
Dr416h7h
1 Nickel

Precision M6800 Docking Station Issues After Powering On Without It And Then Connect

Hey everyone,

I have a Precision M6800 Mobile Workstation with a PRO3X K07A E-Port Docking Station (https://www.amazon.com/Dell-Latitude-PR03X-Docking-Station/dp/B002LK2F2I/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1503170114&sr=1-1&keywords=k07a).

From what I see, this is compatible with my laptop (http://www.dell.com/support/article/us/en/19/sln286158/a-guide-to-docking-stations-and-port-replicators-on-dell-latitude-and-precision-notebooks?lang=en#Add_Info).

I use the docking station with two additional monitors and other devices. If I connect the already powered off laptop, that was previously powered on without the docking station, the eject button does not power on, the connected devices do not work, and the laptop is extremely slow. If I then power off the laptop while connected, disconnect it from the docking station, reconnect it to the docking station, then the eject light illuminates, and it works perfectly.

To recreate this issue:

  1. disconnect the laptop,
  2. power it on,
  3. use it for a while and then power the laptop off,
  4. connect the laptop to the docking station, the ejection light does not illuminate,
  5. power on the laptop while connected,
  6. wait to be able to power it down,
  7. disconnect the laptop from the docking station,
  8. reconnect the laptop to the docking station, the eject light illuminates,
  9. and finally power on the laptop and it works perfectly.

I've updated the laptop with the latest BIOS to no avail. This happens regardless of the OS installed as I've had Linux, Windows 7, Windows 8, and Windows 10.

Thanks for the help y'all!

--

Johnathan

 

0 Kudos